Αναπαραγωγή Το καναρίνι μου φαγώθηκε από γεράκι

Κι εγώ είχα παρόμοια εμπειρία αλλά με τις κοτες μου. Πριν βάλουμε συρματόπλεγμα πάνω απτο κοτέτσι μας είχαν φάει 2 κοτοπουλάκια. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν γιατί γεράκια έχουμε στην περιοχή πολλά και νυφίτσες, κουνάβια, κίσσες, καρακάξες... Και οι κουκουβάγιε τρώνε. Παλιά κουκουβάγια είχε αναποδογυρίσει το κλουβί με το καναρίνι και το φαγε. Ήταν μάλιστα σκεπασμένο και με πετσέτα!

Διάβασα κάπου σε ένα άλλο θέμα του forum σε ποστ αποτον kyparisi όπτι οι χήνες είναι οι καλύτεροι φύλακες. Διώχνουν τα πάντα μέχρι και γεράκια. Ισχύει; Τι γνωρίζετε;
 
Κατερίνα δεν ξέρω αν οι χήνες διώχνουν τα γεράκια ξέρω όμως πως τα 2 ποιό πηθανά ζώα που μπορεί να σου κάναν τη ζημιά στα κοτόπουλα είναι πρώτον το κουνάβι κια δευτερον το γεράκι. Δεν παίρνω και όρκο όμως, μπορεί κάλιστα ο <δολοφόνος> να ήταν και πουλί. Για κουκουβάγιες έχω ακούσει και εγώ μήθους.
 
Ευχαριστώ Νεκτάριε! Πάντως για το γεράκι είμαι σχεδόν σίγουρη αφού μέρες πριν έκανε κύκλους πάνω απτο κοτέτσι και δεν του έδινα σημασία. Μάλιστα λίγες μέρες αφού μου έφαγαν τα κοτόπουλα βλέπω το γεράκι να είναι μέσα στο κοτέτσι και να κυνηγάει μια κότα!
 
Κατερίνα πάρε τα απαρέτητα μέτρα για να μη ξαναγίνει το κακό. Και για να κάνουμε λίγο πλάκα αγόρασε και καμία καραμπίνα!
 
δυστυχός γίνονται κι αυτά... Το καναρίνι του γείτονου μου έφαγε επίσης ένα γεράκι... μόνο πούπουλα κι αίμα βρήκανε...
 

Συνημμένα

  • gerakib.webp
    gerakib.webp
    51,2 KB · Προβολές: 1.690
Καλα η συγκεκριμενη φωτογραφια μας δειχνει οτι δεν ηταν ατυχημα και απο αμελεια!
Ηταν καθαρη προσφορα φαγητου στο γερακι!
Καποιος πρεπει να τους πει οτι στα σχοινια απλωνουν ρουχα κι οχι πουλια!
 
η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι απο Θεσσαλονίκη... Τη βρήκα στο διαδίκτυο - εδώ...
το καναρίνι του γείτονά μου φαγώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.
Φαμπιο, συμφωνώ.
 
καλησπερα σας εχω δυο καναρίνια ένα μαλινουά κι έναν αχάτη κοκκινο μωσαικό, καθε βράδυ τα παίρνω μέσα, μια γειτόνισσα μου είπε για κουκουβάγιες κ φοβάμαι!
 
οι επιθεσεις απο κουκουβαγια δεν ειναι μυθοι. Οι κουκουβαγιες θεριζουνε! Ειχα αρκετες απωλειες κατα καιρους, γιαυτο τα πουλακια μας σε εσωτερικο χωρο τη νυχτα κ οσο καλυτερα προφυλαγμενα την ημερα. και οι καρακαξες επιτιθενται αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο σε σχεση με τα παραπανω αρπακτικα (γερακοειδη-κουκουβαγιες)
 
Δυστυχώς ένα πρωί βρήκα κι εγώ ένα ακέφαλο καναρίνι. Έκανα το λάθος ένα χειμωνιάτικο βράδυ και δε σκέπασα την κλούβα με το προστατευτικό γιατί είχε ωραία βραδιά. Η κουκουβάγια μετά, ήταν κάθε βράδυ εκεί για αρκετό καιρό.
 
Δυστυχώς ένα πρωί βρήκα κι εγώ ένα ακέφαλο καναρίνι. Έκανα το λάθος ένα χειμωνιάτικο βράδυ και δε σκέπασα την κλούβα με το προστατευτικό γιατί είχε ωραία βραδιά. Η κουκουβάγια μετά, ήταν κάθε βράδυ εκεί για αρκετό καιρό.

Αυτό δεν το πιστεύω! 😛
, αφού δεν το πιστεύεις!?
 
Δυστυχώς ένα πρωί βρήκα κι εγώ ένα ακέφαλο καναρίνι. Έκανα το λάθος ένα χειμωνιάτικο βράδυ και δε σκέπασα την κλούβα με το προστατευτικό γιατί είχε ωραία βραδιά. Η κουκουβάγια μετά, ήταν κάθε βράδυ εκεί για αρκετό καιρό.
Καλα και πως την εβλεπες και δεν εφευγε; Καταλαβαινεις τι ενωώ;
 
Την άκουγα, και έβλεπα τις τεράστιες κουτσουλιές της το πρωί στο μπαλκόνι. Ένα βράδυ βγήκα από το διπλανό μπαλκόνι και την είδα.
 
είναι πραγματικότητα, πως αν ο κυνηγός "γλυκαθεί" δύσκολα θα φύγει απο τον τόπο θύρευσης...

Προσωπικά, εχω χάσει καποια καναρινακια απο κιρκινέζι. Το κιρκινέζι το έβλεπα καθημερινά να κάνει βόλτες πανω απο το σπίτι μου για περίπου 20 ημέρες...

Βέβαια, όταν φύγει-δεν το βλέπουμε, δεν σημάινει οτι δεν περνάει ή ότι ο κίνδυνος πέρασε...
 
Και εμενα γλυκαθηκε το αρπακτηκο (δεντο ειδα) και εκανε 2 επιθεσεις πιαστηκε στο δυχτι εκλασε μεντες (με συγχορειτε) και δεν ξαναηρθε.
 
Eγώ παιδιά από τότε που έχασα τα καναρινάκια μου με αυτόν τον τρόπο ακόμα και τα παπαγαλάκια μου που λένε ότι δεν μπορούν εύκολα να τα αρπάξουν αρπακτικά τα βάζω μέσα όταν λείπω
 
φιλε μου το καλύτερο που μπορεις να κανεις είναι να φτιάξεις ένα ξύλινο κουτί και να βάλει μπροστά σήτα ώστε να βάλεις μέσα το κλουβί να είναι προστατευμένο από τα αρπακτικά το κρυο την βροχή κτλ. Ν πάλι θες μπορεί αυτό το κουτί να το κανεις κλουβί βάζοντας μπροστά δυο σειρές πλέγμα όπως πρότεινε σε κάποιο post ο Alexandros. Δες στη φωτό. Το δίχτυ δεν είναι λύση. Μπορεί να μπλεχτεί το γεράκι η κάθε άλλο αρπακτικό που ουσιαστικά δεν φταίει σε τιποτα και να έχει άσχημο τέλος. Τo γεράκι είναι κυνηγός και αυτό του λέει το ένστικτο του να κανει. Αν κάποιο αρπακτικό μας σκοτώσει τα πουλάκια μας δεν φταίει αυτό φταίμε εμείς. Πρέπει να λαβαίνουμε μετρα χωρίς να τα δημιουργούμε πρόβλημα στα αρπακτικά
Σωστος.
 
Back
Top