Ασθένειες Το καναρίνι μου χάνει συνέχεια πούπουλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vannatoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vannatoo

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2021
Μηνύματα
69
Πόλη
Αθήνα
Δεν ξερω τι να κανω με το καναρίνι αυτο. Ειχε κανει θεραπεια για μύκητες. Τρώει κανονικα σπόρους, μαρούλι, πορτοκάλι, μήλο. Του εβαλα φρέσκια ρίγανη αλλα δεν την τρώει. Ουτε την κίτρινη τροφή maintenance Serena νομιζω λεγεται.
Βρισκω συνεχεια φτερά, κάποιες φορες καθεται φουσκωμένο, δεν κελαηδάει απο περσυ τον Μάιο, κανει λιγο τσιρ τσιρ κάποιες μερες.
Τωρα τελευταια παει στο νερο του και τσιμπάει το πλαστικό, δεν το βλεπω να πίνει νερο. Κανει μπανιο σχεδον καθημερινά.
Σημερα δεν το βλεπω καλα, σαν να βγάζει μια βραχνή φωνή, παει στους σπόρους και τσιμπάει λιγο και φευγει, πετάει πολυ στα κάγκελα του κλουβιού, οχι μονο σημερα αλλα γενικα. Το εχω μεσα, ειναι σκοτεινά ακομη, δεν εχω ανοιξει τα εξώφυλλα. Τωρα με σβηστό το φως κοιμαται. Να το παω παλι σε γιατρο?
 
Το εχω μεσα, ειναι σκοτεινά ακομη, δεν εχω ανοιξει τα εξώφυλλα. Τωρα με σβηστό το φως κοιμαται
Για ποιο λόγο; Έχει τουλάχιστον δύο ώρες που ξημέρωσε. Γιατί δεν του επιτρέπεις να καταλάβει πότε είναι χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι για να ξέρει πότε να κάνει πτερόρροια, πότε να σταματήσει, ποια είναι η εποχή της αναπαραγωγής και τέλος πάντων να αντιλαμβάνεται σωστά τον χρόνο και να ζει φυσιολογικά;

Ειχε κανει θεραπεια για μύκητες
Τι θεραπεία έκανε; Ποιος γνωμάτευσε;
 
Τι να κανω δηλαδή? Μεσα τον εχω, διπλα σε παράθυρο με παντζουρια, σημερα ειχε συνεφεια και τον εβαλα λιγο πιο μεσα στο δωματιο γιατι δεν εχω θέρμανση και δεν ηθελα να κρυώνει. Τωρα τρώει κανονικα, εκανε και τσιρ.
Τα φτερά του ομως πέφτουν απο περσυ που σταματησε και να κελαηδάει.
Ο γιατρος του εκανε την διάγνωση, ακομη και τωρα ξύνεται. Δεν πρεπει να ξύνεται καθολου?
Εσεις που τα έχετε τα πουλιά σας?
 
Εσεις που τα έχετε τα πουλιά σας?
Kαλησπέρα @vannatoo. Αν θες το καναρίνι να συνέλθει, βγάλτο έξω στο μπαλκόνι(με μέτρα προστασίας από αρπακτικά κ καιρό) , ενίσχυσε την διατροφή του, ανανέωνε καθημερινά το νερό κ την τροφή του και μια φορά την εβδομάδα σχολαστικό πλύσιμο σε κλουβί κ εξαρτήματα. Αν αυτά σου φαίνονται δύσκολα, καλύτερα να το δώσεις για υιοθεσία. Η καθημερινότητά που βιώνει το πουλάκι δεν του αξίζει.

Υ. Γ. Στη διάθεσή σου για απορίες.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ εχω παρει την maintenance serena και δεν την τρώει, δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτη, ειναι κίτρινη. Θα δοκιμάσω κατι αλλο.
[automerge]1616261770[/automerge]
@Stfns και που το ξερετε οτι δεν το πλένω το κλουβί, δεν του αλλάζω νερο καθημερινά και γενικα δεν το περιποιούμαι? Εγω δεν ειπα κατι τετοιο. Το πουλί δεν το βγαζω εξω μονο του, υπάρχουν γάτες. Γιατι στο pet shop που το μεγάλωσαν, εξω? Απλως, πριν μαθω για το πως να το περιποιούμαι, δεν μου είπαν τιποτα απο το μαγαζι, αρρώστησε. Σας παρακαλω, να προσέχετε τι λέτε, μην προσβάλετε χωρις να ξερετε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
εχω παρει την maintenance serena και δεν την τρώει,
Αυτές που σου έγραψα παραπάνω μπαίνουν στο νερό και είναι ειδικές για το φτέρωμα.
Όταν μπορείς να το βγάζεις έξω, το φυσικό φως (χωρίς να παρεμβάλλονται τζάμια) έχει ευεργετική επίδραση πάνω τους.
 
και που το ξερετε οτι δεν το πλένω το κλουβί, δεν του αλλάζω νερο καθημερινά και γενικα δεν το περιποιούμαι? Εγω δεν ειπα κατι τετοιο. Το πουλί δεν το βγαζω εξω μονο του, υπάρχουν γάτες. Γιατι στο pet shop που το μεγάλωσαν, εξω? Απλως, πριν μαθω για το πως να το περιποιούμαι, δεν μου είπαν τιποτα απο το μαγαζι, αρρώστησε. Σας παρακαλω, να προσέχετε τι λέτε, μην προσβάλετε χωρις να ξερετε.
@vannatoo, επειδή διακρίνω μια τάση.επιθετικότητας από την αρχή του συγκεκριμένου θέματος:
Τι να κανω δηλαδή?
Σας ειπα, μύκητες.


Και επειδή δεν είχα καμία προσβλητική διάθεση:
Σας παρακαλω, να προσέχετε τι λέτε, μην προσβάλετε χωρις να ξερετε.


Παραθέτω ξανά το κείμενο που σας έγραψα:
Kαλησπέρα @vannatoo. Αν θες το καναρίνι να συνέλθει, βγάλτο έξω στο μπαλκόνι(με μέτρα προστασίας από αρπακτικά κ καιρό) , ενίσχυσε την διατροφή του, ανανέωνε καθημερινά το νερό κ την τροφή του και μια φορά την εβδομάδα σχολαστικό πλύσιμο σε κλουβί κ εξαρτήματα. Αν αυτά σου φαίνονται δύσκολα, καλύτερα να το δώσεις για υιοθεσία. Η καθημερινότητά που βιώνει το πουλάκι δεν του αξίζει.

Υ. Γ. Στη διάθεσή σου για απορίες.

Και θα ήθελα να μου πείτε, σε ποιο σημείο νιώσατε ακριβώς την προσβολή; Εγώ βλέπω μόνο λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Και εξακολουθώ να είμαι στη διάθεσή σας. για απορίες αυτή τη φορά..
 
Πολλες φορές παρατηρω μελη που μπαινουν να ζητησουν βοηθεια απο αλλα μελη να βγαζουν επιθετικότητα λες και υπόλοιπα μελη του φορουμ ειναι ειτε υποχρεωμενα ειτε πληρώνονται για να κανουν τον προσωπικο γιατρό του καθενος.

Αναρωτιέμαι αν στους γιατρους που πατε και δεν λυνουν λυσεις ενω εχουν πληρωθει γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους μιλατε με τον ιδιο τροπο.

Κανεις απο εμας δεν ειναι γιατρός,καταθετουμε εμπειριες και γνωμες χωρις καμια απολαβη-και σωστα- και χωρις καμια υποχρεωση.
Σεβαστειτε τον χρονο που σας αφιερωνει ο οποιοσδήποτε και οταν ζητατε βοηθεια να δινεται ολες τις πληροφορίες αναλυτικα και οχι με το τσιγκελι.
 
@Stfns η καθημερινότητα που βιώνει δεν του αξίζει, ειπατε. Τι ακριβως βιώνει? Που το εχω μεσα στο σπιτι, στην κρεβατοκάμαρα μου για να το βλεπω συνεχεια, κάθομαι πολλες ωρες στο δωματιο μου. Που ψαχνω να διαβάζω πραγματα για να ειναι καλα? Δεν ξερω τι θέλατε να πείτε, εγω ετσι το πηρα, οτι ζει μίζερα. Ευχαριστώ για τις συμβουλες παντως.
 
@Tony Forpus ενταξει ένιωσα οτι με πρόσβαλε οτι το πουλί δεν αξίζει να ειναι εδω γιατι κακό περναει.
Ειμαι πολυ στεναχωρημένη που το βλεπω να μην ειναι πολυ καλα.
Ενώ τρώει, πίνει, κανει μπανιο, το βλεπω και κοιμαται στον πάτο του κλουβιού και κάποιες φορες μεσα στην ημερα. Επίσης παει συνεχεια στα κάγκελα και χτυπιέται. Επίσης, ξύνεται πολυ. Ειναι φυσιολογικά αυτα?
Θα το παω σε αλλο γιατρο, απλως δεν ξερω που, διαβάζω κριτικές και κακές για ολους. Γι αυτο δεν το εχω παει ακομη. Η προηγούμενη θεραπεια για μύκητες ειχε γινει κανα 1 με 11/2 μηνες πριν.
 
κοιμαται στον πάτο του κλουβιού
Το βράδυ κοιμάται στον πάτο του κλουβιού ή σε πατήθρα ?
κάποιες φορες μεσα στην ημερα
Αν το κάνει το μεσημέρι είναι φυσιολογικό, συνήθως χαλαρώνουν και ηρεμούν το μεσημέρι.
Επίσης παει συνεχεια στα κάγκελα και χτυπιέται.
Εννοείς ότι πετάει από άκρη σε άκρη ?
Επίσης, ξύνεται πολυ
Μετά το μπάνιο πάντα ασχολούνται με τα φτερά τους, τα περιποιούνται για αρκετό χρονικό διάστημα. παίρνουν έκκριμα από τον ουροπυγικό αδένα και το απλώνουν στα φτερά τους.
Ανέβασε μια κοντινή φωτογραφία (,) για να δούμε την κατάστασή του.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Κοιμαται στον πάτο του κλουβιού, πεταει στα κάγκελα στο ενα πλαι, ας πουμε, πανω κατω και απο το ενα πλάι στο αλλο και κρατιέται εκει για λίγη ωρα. Αυτο που παει να πιει νερο και τσιμπάει το πλαστικό?
Δεν εχω παρατηρήσει ποτε καθεται φουσκωμένο ή ξύνεται, θα το δω σημερα. Θα το παω σε γιατρο σημερα.
 
πεταει στα κάγκελα στο ενα πλαι, ας πουμε, πανω κατω και απο το ενα πλάι στο αλλο και κρατιέται εκει για λίγη ωρα.
Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Αυτο που παει να πιει νερο και τσιμπάει το πλαστικό?
Απλά παίζει και το περιεργάζεται.
Αν το κλουβί δεν είναι κοντά σε ένα τοίχο είναι φυσιολογικό να αισθάνεται ανασφάλεια και να κοιμάται χαμηλά όπου νοιώθει προστατευμένο.
 
Το πηγα στον Καλογερόπουλο στην Καισαριανη ο οποιος εχει πεθάνει και ειναι αλλος γιατρος αυτος που ειναι εκει. Δεν ειναι και πτηνιατρος αυτος αλλα τα ειπε πιο καλα απο τον συνεργάτη της Grayς ο οποιος μου ειχε πει οτι ειχει μύκητες. Αυτος σημερα μου ειπε οτι οι μύκητες δεν φαινονται στο μικροσκόπιο και μηπως εννοούσε παράσιτα. Τελος πάντων μου ειπε οτι πρεπει να ειναι ακάρεα εξωτερικα και στην τραχεία δηλ μεσα στον λαιμό.
Οταν του ειπα οτι ανοιγοκλείνει το στόμα του χωρις ήχο και καμια φορα με βραχνάδα μου ειπε αυτο ειναι σημάδι για ακαρεα τραχείας. Πλήρωσα την μισή τιμη απο τον αλλον στην Γκευς που μαλλον οπως μου ειπε και καποιος εδω μεσα σε ολους για μύκητες λεει. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη οταν ολοκληρώσει την θεραπεια του.
 
Θα ενημερώσω για την εξέλιξη οταν ολοκληρώσει την θεραπεια του.
Του έβαλε σταγόνες ? ή θα κάνεις εσύ την θεραπεία.
Ποιο φάρμακο πρότεινε ?
 
Θα την κανω εγω, θα τα αγοράσω αυριο αν τα βρω γιατι μου ειπε το pet city δεν τα εχει. Μονο τα pet it.
Αν θελετε θα σας πω ποια ειναι οταν τα παρω γιατι δεν τα βγαζω τα γράμματα καλα.
 
Back
Top