Ασθένειες Το καναρίνι μου χάνει συνέχεια πούπουλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vannatoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν θελετε παρακαλω μην μου κανετε like γιατι για μένα ειναι άσκοπο. Τα σχόλια εχουν νόημα. Αλλιως ανοίγεις ειδοποιήσεις που δεν λενε κατι. Ευχαριστώ.
Θα βαλω φωτο.
 
Εχω τρελαθεί με τους δήθεν πτηνιατρους και διαγνώσεις απο άσχετους. Το πηγα το καναρίνι οπως ειπα την Δευτέρα σε εναν που τελικα δεν ηταν πτηνιατρος αλλα το ειδε και εδωσε και θεραπεια για ακαρεα τραχείας. Μολις το ψέκασα το πουλί ειναι χειρότερα απο πριν. Το πηγα λοιπον παλι στην Πατρίτσια γκρεης και της ειπα οτι ο συνεργάτης της ειχε διαγνώσει μύκητες και μετα την θεραπεια παλι το ιδιο ειναι το πουλί. Μου ειπε οτι ολα τα ζώα τα βλεπει και αυτη, το πουλί μου ειχε μύκητες και δεν εχει μαλλον ακαρεα τραχείας γιατι στα 15 χρονια στην Ελλάδα δεν εχει διαγνώσει ουτε ενα πουλί με ακαρεα τραχείας. Το ιδιο διαβασα και εδω στο φόρουμ απο εναν ξένο σε ενα άρθρο που εχει βαλει ο κ. Σταύρος νομιζω.
Το άφησα εκει το καναρίνι να το δει με την ησυχία της.
Τι πρεπει να κανουμε για τον γιατρο τον καλογεροπουλο ο οποιος δεν υπαρχει πια στην ζωη και ο αλλος που ειναι εκει χρησιμοποιεί το ονομα του στις διαφημίσεις, και η συνταγη γραφει το ονομα του πρωην και απο κατω το ονομα του τωρινού γιατρου ο οποιος δεν ειναι πτηνιατρος. Πρεπει να βγει το ονομα του καλογεροπουλου απο την λίστα των πτηνιατρων.
 
Το πηγα παλι στην Grays και έμεινε εκει δυο μερες. Μου είπαν οτι εχει καποιο βακτήριο, μου δωσαν αντιβίωση.
Ρωτησα πιο συγκεκριμένα τι ακριβως ειδαν και πως, μου είπαν οτι δεν ειδαν κατι απλως απο την εικόνα του πουλιού. Δεν με ικανοποίησε η απαντηση, πως δίνουν αντιβίωση για 10 μερες ετσι? Εγω ιδιο το βλεπω παντως σημερα που το πηρα. Δηλαδή τι ειδαν αυτοι και μου λενε οτι τωρα ειναι καλυτερα, το μονο θεμα ηταν οτι οντως οταν το πηγα την Τετάρτη ηταν ψεκασμένο για ακαρεα και ηταν χειρότερα απο πριν.
Θα περιμενω να δω πως θα παει.
Σας τονίζω οτι μου είπαν οχι βιταμίνες στο νερο και οχι αυγό, δεν κανει καθολου. Τους ρωτησα γιατι ειναι οι μόνοι που λενε οχι στο αυγό και η απαντηση» γιατι οι αλλοι δεν ξερουν»
 
@vannatoo , τουλάχιστον σε ενημέρωσαν τι αντιβίωση δίνεις / του έδιναν, ώστε να ξέρεις σε μελλοντικές καταστάσεις (κούφια η ώρα που τ' ακούει) τι φάρμακα έχει πάρει το πουλί;
Ελπίζω να πάει καλά.
 
@Stavros πρωτα θα δω την εξέλιξη του πουλιού και μετα θα γραψω κριτικη.
[automerge]1616868463[/automerge]
@ianos το καναρίνι απο εχθες που το πηρα απο το ιατρείο και μου είπαν οτι ηταν καλα ειναι πολυ χειρότερα.
Το στρεσάρο και πολυ με την αντιβίωση που του δινω απο το στόμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Tony Forpus εχω στειλει φωτος στο e-mail του site γιατι δεν ξερω να τις ανεβάζω εγω.
Το πουλί ειναι ακομη χειρότερα απο εχθες το απογευμα που του εδωσα την αντιβίωση, στρεσσαρεται πολυ.
Δεν ξερω τι να κανω, να μην του ξαναδωσω και να το αφησω στην τυχη του? Μηπως το σκοτώνω με τις αντιβιωσεις?
 
Μετά τη θεραπεία που έκανες για τα ακάρεα, σταμάτησε να ξύνετε το πουλάκι;

Εγώ, κάποια στιγμή που κουράστηκα με τις διαφορετικές απόψεις/ διαγνώσεις , αποφάσισα να στείλω δείγμα από τις κουτσουλιές σε εργαστήριο για ανάλυση.
Από εκεί, και με πραγματικά δεδομένα, μου έδωσαν οι άνθρωποι θεραπεία για τριχομονάδες και κολοβακτηρίδιο και παράσιτα του πεπτικού και βοηθηθήκαμε πολύ!
Η αλήθεια είναι ότι αποφάσισα να στείλω το δείγμα με κούριερ στο εργαστήριο στην Κομοτηνή που έχει άριστες κριτικές από όλους τους φίλους που έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με τα παιδιά και πραγματικά είμαι κι εγώ πολύ ικανοποιημένη.
Ο Ασπρούλης μου δεν ταλαιπωρήθηκε από πειραματικές θεραπείες και περιττές μεταφορές σε διάφορους γιατρούς και η απάντηση που λάβαμε ήταν συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη.
Αν δε νιώθεις καλά με την πορεία του φτερωτού σου φίλου, ίσως θα ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσεις με τα παιδιά εκεί, και να σου δώσουν οδηγίες για το πως θα κινηθείς.
Εγώ προτίμησα επικοινωνία με Facebook - Messenger, οπότε τους έστειλα και φωτογραφίες.

Καλή ανάρρωση !
 
@xristianc μολις θα επαιρνα τηλ εκει πανω στο εργαστήριο. Εχω διαβάσει ομως και γι αυτους καποια αρνητικά, οτι λενε σε ολους τα ιδια.
Για τα ακαρεα δεν εκανε θεραπεια, μονο μια φορα το ψέκασα. Το πηγα στην Γκρευς σε δυο μερες απο τον ψεκασμό γιατι το πουλί ηταν χειρότερα. Τωρα δεν ξερω αν θα πρεπει να του δωσω την αντιβίωση για κατι αόρατο, δηλ δεν ειδαν κατι αλλα πάρε μια αντιβίωση που τα σκοτώνει ολα, αυτη την τακτική ειδα εγω.
Σημερα έτρωγε το πρωι, εκανε και τσιρ, τσιρ. Πριν λιγο πηγα να το δω κρυφά και ηταν φουσκωμένο με το κεφαλι μεσα και κοιμόταν. Του έβγαλα και βιντεο που μετα ξυνοταν σαν τρελό. Τρώει ομως κανονικα.

View attachment video-1617002701.mp4
 
@vannatoo μπορείτε να δείτε εδώ πως ξεκίνησε και την εξέλιξη του Ασπρούλη https://community.petbirds.gr/threa...α-να-εξαντλήσει-τόσο-πολύ-ένα-καναρίνι.39637/

"Τελείως καλά" δεν είναι. Στο λαιμό του δεν έχει βγάλει πούπουλα, και δεν ξέρω τελικά αν θα βγάλει ... αλλά από διάθεση είναι μια χαρά. Χοροπηδάει ολημερίς και κελαηδάει από το πρωί 😉
Σκέφτομαι να ξαναστείλω δείγμα, για να βεβαιωθώ ότι καθαρίσαμε τελείως, οπότε να ρωτήσω πια και για το πως (και αν) θα ξαναβγάλει πούπουλα στο λαιμάκι του ...
 
@xristianc έστειλα κι εγω στην Κομοτηνή.
Αφου κελαηδάει μια χαρά ειναι.
Εγω το ξαναπήγα στην Πατρίτσια, θα τσακωθούμε μου φαινεται, ο,τι θέλουν λενε.
Το πηρα πισω για μύκητες πριν 1 μηνα, και τωρα λεει εχει κατι αλλο που δεν εχουν δει φυσικα, γιατι δεν το διέγνωσαν και το κατι αλλο την πρωτη φορα? Ψάχνοντας πανε.
 
Back
Top