Ασθένειες Το καναρίνι μου χτύπησε το πόδι του

Θα σας ενημερώσω για την πορεία του Φιρφιρικου μου!
Και πες μας τι σου πρότεινε ο γιατρός! Σημαντικές γνώσεις για την κοινότητα μας! 🙂
 
Ο γιατρός καταρχάς μου είπε να μην τον επισκεφτώ (είμαι Κοζάνη και είναι Θεσσαλονίκη)για να μην ταλαιπωρήσω επιπλέον το πουλάκι. Να του στέλνω κάθε απόγευμα φωτογραφία του ποδιού και να του δίνω κάθε μέρα σε 50ml νερό 10 σταγόνες aviomycine(αντιβίωση) για να αποφύγουμε οποιαδήποτε μόλυνση.Αν δεν τα καταφέρει ο γιατρος μου είπε πως θα πέσει το πόδι του μόνο του αφού νεκρωθεί. (ελπίζω όχι)Το κακό είναι πως στο χτυπημένο πόδι του φοράει βραχιολάκι και σίγουρα τον πιέζει. Τι τα φοράτε στα πουλάκια αυτά τα βραχιόλια δεν καταλαβαίνω. Μονο κακό τους κάνουν. Ελπιζω να γίνουμε καλά και θα σας ανεβάσω βίντεο με τον Φιρφιρίκο μου εν δράση! Ειναι ένα πουλάκι βραβευμένο με το πρώτο βραβείο στο κελαϊδισμα και το δεύτερο βραβείο σε ομορφιά!TIMBRADO INTERMEDIO! Μου το μάτιασαν σίγουρα! Μια προσευχη για τον Φιρφιρικο μου! Ευχαριστω!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Vivi firfirikos , τι γίνεται με την ιστορία του ποδιού; Βλέπεις να το κουνάει, να είναι πρησμένο, να το σφίγγει το δαχτυλίδι; Αν ισχύει το τελευταίο, θα σου έλεγα να ρωτήσεις σε εκτροφέα, πτηνίατρο, πετσοπ (με αυτήν τη σειρά) μήπως έχουν το εργαλείο που κόβει το βραχιόλι.
 
Αν δεν τα καταφέρει ο γιατρος μου είπε πως θα πέσει το πόδι του μόνο του αφού νεκρωθεί.
Κρίμα από όλες τις πλευρές.
Δεν είμαι γιατρός και δεν θα γίνω ποτέ αλλά αυτή η απάντηση
με προβληματίζει εάν πηγαίνουμε μπροστά ή προς τα πίσω.
Περαστικά Βιβή στο καναρίνι σου.
 
Δεν είμαι γιατρός και δεν θα γίνω ποτέ αλλά αυτή η απάντηση
Επίσης χωρίς να είμαι γιατρός.. και με μόνο όπλο την εμπειρία μου θα τολμήσω να πω. Πως από τη φωτογραφία δε βλέπω πόδι που να κινδυνεύει με αναπηρία, νέκρωση ή ακρωτηριασμό.
Κατά την δική μου γνώμη.. Περισσότερο κινδυνεύει από τα δερματικά παράσιτα παρά από το χτύπημα που προηγήθηκε και το οίδημα που ακολούθησε.
Το μαύρισμα στο πόδι όπως έγραψε κι ο Σταύρος είναι επακόλουθο
(γιατί το μαύρισμα είναι η αιμοσφαιρίνη που έχει οξειδωθεί στο σημείο που έγινε η μικροαιμορραγία εσωτερικά)
αλλά σίγουρα το συγκεκριμένο δεν είναι σηψαιμία και άρα δεν θα χρειαστεί ακρωτηριασμός.
Παρ όλα αυτά.. Θα ήθελα μια δυο "φρέσκες" φωτογραφίες να δούμε την εξέλιξη..
Vivi firfirikos θα μας τις ανεβάσεις μαζί με την ενημέρωση της όλης εξέλιξης;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ταπεινή μου γνώμη ούτε εγώ βλέπω κάποιον πολύ σοβαρό τραυματισμό.. Μακάρι να πάνε όλα καλά.
 
Καλημέρα! Που και που το κουνάει λίγο και σήμερα νομίζω πως έφυγε το πρήξιμο. Το δαχτυλίδι χθες τον έσφιγγε και του το ανέβασα ψηλά στο καλάμι. Μολις γίνει το πόδι του (ελπίζω Θεέ μου)θα πάμε να το βγάλουμε οπωσδήποτε γιατί όπως είπε και ο γιατρός πρεπει να βγει

Καλημέρα!Η αλήθεια είναι πως ο γιατρός μου έδωσε πολλές ελπίδες απλά με προετοίμασε και για τα χειρότερα εξηγωντας μου την διαδικασία της χειρότερης εξέλιξης! Για σηψαιμία δεν μίλησε προς το παρόν. Νοιαζεται πολύ για το πουλάκι. Μονος του με επαιρνε τηλ (και πριν τον τραυματισμό) για να του στείλω κόπρανα του Φιρφιρικου για να βλέπουμε πως είναι η υγεία του! Δυστυχως δεν μπορεί να επέμβει στο πόδι του. Υπαρχει νάρθηκας για να το κρατάει σταθερό αλλά δεν τον δέχονται τα πουλάκια. Ειναι κάθετος στο να βγει το βραχιόλι του. Οσο για τα παράσιτα αυτός είναι ο λόγος που τραυματίστηκε. Πρωι βράδυ επι ένα μήνα τώρα κάνουμε έπαληψη με podagrine. Εχει ποδάγρα. Την στιγμή που του έβαζα λοιπόν το φάρμακο αυτός μου φυγε. Πιστευω πως είναι λίγο καλύτερα σήμερα. Ξεπρηστηκε και που και που το κουνάει λίγο. Ευτυχως έχει όρεξη και τρώει πολύ. Εννοείτε θα ανεβάσω φωτό και θα σας ενημερώνω για την εξέλιξη του! Σας ευχαριστώ που νοιάζεστε για τον Φιρφιρίκο μου!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ξεπρηστηκε και που και που το κουνάει λίγο.
Όπως το φανταζόμουν...
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά...
Εννοείτε θα ανεβάσω φωτό και θα σας ενημερώνω για την εξέλιξη του!
Θα τις περιμένουμε...
Το δαχτυλίδι χθες τον έσφιγγε και του το ανέβασα ψηλά στο καλάμι
Καλέ έκανες...
Μολις γίνει το πόδι του (ελπίζω Θεέ μου)θα πάμε να το βγάλουμε οπωσδήποτε γιατί όπως είπε και ο γιατρός πρεπει να βγει
Δεν θα εμποδίζει μετά.. και κατά τη γνώμη μου κακώς θα το κόψεις...
Οσο για τα παράσιτα αυτός είναι ο λόγος που τραυματίστηκε. Πρωι βράδυ επι ένα μήνα τώρα κάνουμε έπαληψη με podagrine. Εχει ποδάγρα. Την στιγμή που του έβαζα λοιπόν το φάρμακο αυτός μου φυγε.
Μια πολύ πρακτική τακτική είναι να μεταφέρεις το κλουβί σε σκοτεινό δωμάτιο.. Στο σκοτάδι... Πλεονεκτούμε (!) στην όραση έναντι των πουλιών οπότε το πιάνουμε πανεύκολα, με την αφή ή έστω με ελάχιστο φωτισμό κάνουμε την επάλειψη και το επιστρέφουμε πριν καλά - καλά καταλάβει τι ήταν αυτό που του συνέβη.
Δοκίμασέ το...
Αλάνθαστο και άκρως αποτελεσματικό.
Σας ευχαριστώ που νοιάζεστε για τον Φιρφιρίκο μου!
Να σαι καλά!
 
Μια πολύ πρακτική τακτική είναι να μεταφέρεις το κλουβί σε σκοτεινό δωμάτιο.. Στο σκοτάδι... Πλεονεκτούμε (!) στην όραση έναντι των πουλιών οπότε το πιάνουμε πανεύκολα, με την αφή ή έστω με ελάχιστο φωτισμό κάνουμε την επάλειψη και το επιστρέφουμε πριν καλά - καλά καταλάβει τι ήταν αυτό που του συνέβη.

Καλή ιδέα! Το είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια αλλά το κλουβί του είναι τεράστιο και ένα άτομο δεν μπορεί να το μεταφέρει. (τον έχω καλομαθημένο)Το βράδυ τουλάχιστον θα κλείνω τα φώτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top