ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσω το κλουβί, τη ποτίστρα κ τις ταΐστρες ;
Η ποτίστρα καθαρίζεται καλά με ψήκτρα δλδ με αυτό που καθαρίζει κανείς τα μπιμπερό των μωρών. Προσωπικά αποφεύγω συχνά να βάζω σαπούνια κλπ. Δλδ καθαρίζω με σκέτο νερό και μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώ ελάχιστη ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων, άλλοτε ξύδι κι άλλοτε οινόπνευμα. Αν χρησιμοποιήσω όμως απορρυπαντικό πιάτων ξεβγάζω πάρα πολύ σχολαστικάποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσω το κλουβί, τη ποτίστρα κ τις ταΐστρες ;
Το βασικότερο όλων είναι να καθαρίζεις συχνά. Παύλα. Αυτό προλαμβάνει πολλά προβλήματα όπως ακάρεα, ποδάγρα και διάφορα άλλα. Τις ποτίστρες όπως ανέφερε και ο @ianos. Πατήθρες αλλάζουμε με καθαρές κάθε 10-15 μέρες μην τρελαθούμε κιόλας, πλένουμε με διάλειμμα νερού και χλωρίνης τις βρώμικες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για να τις ξαναβαλουμε μετά από 15 μέρες. Τον πάτο του κλουβιού εγώ τον καθαρίζω και δύο φορές την εβδομάδα και αλλάζω το υπόστρωμα που έχω, όπως και το πλέγμα που πατάνε τα πουλιά. Το κλουβί στο σύνολό του μια φορά τον μήνα με διάλειμμα νερού χλωρίνης. Όλα αυτά είναι πολύ εύκολα για ένα μόνο πουλί και ο χρόνος ελάχιστος.ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσω το κλουβί, τη ποτίστρα κ τις ταΐστρες ;
Έχεις δίκιο αν δεν κάνεις καλό ξέβγαλμα. Εδώ να προσθέσω ότι ειδικά τις πατήθρες μετά το καθάρισμα τις βουτάω μέσα σε λεκάνη με βραστό νερό και τις ξεβγαζω καλά μετά. Στο κλουβί δεν το κάνω αυτό βέβαια μπαίνει για ξεβγαλμα με ζεστό νερό στην μπανιέρα ενώ έχω βάλει το πουλί σε άλλο κλουβί. Στις ποτίστρες βέβαια και εγώ δεν χρησιμοποιώ χλωρίνη καθόλου και αυτές τις καθαρίζω με ήπιο απορρυπαντικό τις ξεπλένω και μετά ρίχνω καυτό νερό από βραστήρα ενώ τις έχω γυρίσει ανάποδα. Θεωρώ ότι το καυτό νερό εξοντώνει ότι μικρόβια μπορεί να έχουν μείνει.Χλωρινη ειναι οτι χειροτερο μπορει να χρησιμοποιησει καποιος.
Υπαρχουν ηπια καθαριστικα που κανουν την ιδια δουλεια
Κάποτε που εργαζόμουν έκανα συχνά αποστειρώσεις....ξηρή και υγρή αποστείρωση....δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά ότι το τι μικροοργανισμός θα εξοντωθεί, είχε σχέση με τη θερμοκρασία (του αέρα του κλιβάνου ή του ατμού στον υγρό κλίβανο) και τον χρόνο παραμονής του υλικού εντός τους, ο οποίος δεν ήταν λίγα λεπτά.Θεωρώ ότι το καυτό νερό εξοντώνει ότι μικρόβια μπορεί να έχουν μείνει.
@ianos μιας και αναφέρθηκε αυτό με τα σφουγγάρια, χωρίς να θέλω να αλλάξω το θέμα του ποστ ,το έχω κι εγώ απορία. Τι τα κανουμε μετά το καθάρισμα οποιουδήποτε εξοπλισμού? Τύπου τα στεγνώνουμε ίσως καλά πχ με πιστολακι και τα φυλαζουμε κάπου ή απλά τα ξεπλενουμε καλά?
πλενεις τα σκευη με οτι υλικο σε βολευει τα ξεπλενεις καλα και μετα αν θες με οσο ζεστο νερο αντεχουν τα χερια σου απο την βρυση ενα τελευταιο ξεβγαλμα και τα στεγνωνεις πολυ καλα αν γινεται στον ηλιο αλλιως οπου σε βολευει@ianos μιας και αναφέρθηκε αυτό με τα σφουγγάρια, χωρίς να θέλω να αλλάξω το θέμα του ποστ ,το έχω κι εγώ απορία. Τι τα κανουμε μετά το καθάρισμα οποιουδήποτε εξοπλισμού? Τύπου τα στεγνώνουμε ίσως καλά πχ με πιστολακι και τα φυλαζουμε κάπου ή απλά τα ξεπλενουμε καλά?
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας