Ασθένειες Το καναρίνι χανει φτερά γύρω από το ράμφος του

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά!
Βρέθηκα να φροντίζω από σήμερα ένα καναρίνι που οι συνθήκες διαβίωσης του δεν ήταν και οι καλύτερες.Δεν μπορώ να γνωρίζω για τη διατροφή του αλλά νομίζω ότι δεν ήταν και πολύ πλούσια (με λαχανικά και φρούτα),αν και το μείγμα σπόρων του ήταν versele laga .Αυτό λοιπόν το καναρίνι δεν έχει φτερά γύρω από το ράμφος του.Δεν μου έχει ξανατυχει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω τι να κάνω.Στις φωτογραφίες προσπάθησα να είναι λεπτομερής .Όταν έπιασα το πουλάκι μου φάνηκε σχετικά αδύνατο.Εχετε καμμιά ιδέα για το τι συμβαίνει; Ευχαριστ

Συνημμένα

• 1000000988.webp
    1000000988.webp
    46,6 KB · Προβολές: 21
  • 1000000987.webp
    1000000987.webp
    42,5 KB · Προβολές: 22
  • 1000000986.webp
    1000000986.webp
    43,2 KB · Προβολές: 25
καλησπέρα . Να του δίνεις ένα σιτηρέσιο όπως ανέφερες , με φρούτα , λαχανικά και καμιά βιταμινούλα . Το κυριότερο όμως είναι η καθαριότητα . Αυτά τα προβλήματα προκαλούνται από το ξύσιμο στις πατήθρες . Καλή συνέχεια.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Ελπιζω να επανέλθει σύντομα.Ειναι λοιπόν έλλειψη βιταμινών και όχι ακαρεα;

@kostasba19 από τις φωτογραφίες, δεν βλέπω την τυπική εικόνα ακάρεων. Στα ακάρεα συνήθως έχουμε έντονες υπερκερατώσεις, "φλούδες", πάχυνση και παραμόρφωση γύρω από ράμφος, κάτι που εδώ δεν φαίνεται. Το δέρμα δείχνει περισσότερο "γυμνό" και ερεθισμένο, όχι αλλοιωμένο.

Αυτό που φαίνεται πιο πιθανό, με βάση την εικόνα και το ιστορικό του, είναι κακή γενική φυσική κατάσταση και πιθανή μη σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με μηχανικό ερεθισμό / τρίψιμο (πατήθρες, σύρματα, ταΐστρες), ειδικά αν το πουλάκι ζούσε σε ακατάλληλο περιβάλλον. Το ότι σου φάνηκε αδύνατο είναι επίσης σημαντικό στοιχείο και ταιριάζει με τα παραπάνω.

Με αυτά που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν θα πήγαινα κατευθείαν στα ακάρεα. Και σίγουρα όχι σε προληπτική χρήση τέτοιων σκευασμάτων χωρίς σαφή ένδειξη.

Αυτό που έχει νόημα να γίνει τώρα είναι σταθερό, καθαρό περιβάλλον χωρίς περιττές ενοχλήσεις. Καλή υγιεινή σε πατήθρες και εξοπλισμό. Σωστή, ισορροπημένη διατροφή (όχι απότομα πειράματα).

Δες κι αυτό, θα σε βοηθήσει:

@kostasba19 Κώστα τι είναι αυτές οι μαύρες τελείες κοντά στο αριστερό του ρουθούνι;
Ελπίζω το πουλάκι να παραμείνει μόνιμα στα χέρια σου κ να μην είναι προσωρινά στα χέρια σου.

@MARY58 Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω.Δεν μοιάζουν με κάποιο χτύπημα.Ειναι σαν να είναι το χρώμα του ράμφους του.Το βράδυ θα το δω πιο προσεκτικά και θα σου πω στα σίγουρα.
Το πουλάκι θα μείνει μαζί μου.Ο προηγούμενος κάτοχος του προφανώς δεν μπορούσε να το φροντίσει κι έτσι το ανέλαβα εγώ.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back