Ασθένειες Το καναρινι μου εχει τοπικη πτεροροια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης depy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

depy

PB New Member
Εγγραφή
13 Νοε 2016
Μηνύματα
2
Πόλη
Τρίκαλα
Εχω ενα θηλυκο καναρινι 2 ετων.Ζει εξω απο το καλοκαιρι, τρεφεται με χυμα τροφη. Εδω και λιγες μερες παρατηρησαμε οτι εχουν κοκκινησει τα δαχτυλα του και εχει χασει τα φτερα αριστερα και δεξια κατω απο το ραμφος, με παραλληλο κοκκινισμα. Η ορεξη της παραμενει κανονικη το ιδιο και το κελαιδημα.
 
Την χύμα τροφή να την κόψεις δεν κάνει καλό. Διάλεξε μια καλή συσκευασμενη τροφή που είναι πιο ασφαλές για τα πουλάκια μας!
Το πουλάκι ξυνετε καθόλου;
Τα δάχτυλα του είναι πολύ κόκκινα;
Ανέβασε μας φωτογραφίες να το δούμε σε παρακαλώ.
 
Το κοκκίνισμα τις περισσότερες φορές δείχνει ερεθισμό της περιοχής είτα άμεσα από επιθέσεις παρασίτων είτε έμμεσα από το τρίψιμό τους στα διάφορα εκτροφικά εξαρτήματα.
Όμοια η απώλεια του φτερώματος σε αυτές τις περιοχές είναι αποτέλεσμα είτε άμεσης επίθεσης από τα παράσιτα είτε απόρροια της τριβής των σημείων αυτών στον εξοπλισμό.
Αν βλέπεις τα παραπάνω ... εκτός από μια καλού κακού επίσκεψη σε κάποιον ειδικό... Να προσπαθήσεις να απαλύνεις αυτή την ενόχληση χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που θα αποκτήσεις από το σχετικό μ' αυτά άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Ακάρεα-και-ψείρες-στα-πουλιά.17693/
Αν υπάρχει κάτι νεότερο θα σε παρακαλούσα να μας ενημερώσεις.
 
Back
Top