Ασθένειες Το καναρινι μου κοιμάται με ανοιχτά ματιά και το κεφάλι γυρισμένο στο πλάι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofia18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sofia18

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2022
Μηνύματα
83
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας . Το καναρινι μου κοιμάται με ανοιχτά ματιά και το κεφάλι λίγο γυρισμένο στο πλάι ( οχι κατεβασμένο). Είναι φυσιολογικό?
 
Όχι, δεν είναι φυσιολογικό. Αλλά πιστεύω ότι το καναρίνι σου δεν κοιμάται, οπότε (πιθανά) όλα καλά.
Για ποια ώρα μιλάμε;
Τα καναρίνια δεν κοιμούνται μέσα στην ημέρα.
 
Αν όχι 12 τότε 10 ώρες σίγουρα και όταν ξύπνησε έδειχνε καλά δηλαδή κελαηδάει καλύτερα από ότι χθες που ήταν η πρώτη μέρα που τον πήραμε. Και τρώει κανονικά την τροφή και το μήλο που του έχω βάλει.
[automerge]1644742823[/automerge]
Μήπως πρέπει να σκεπάζω όλο το κλουβί του? Αν και σκοτάδι είναι το βράδυ αλλά και πάλι Μήπως πρέπει?
 
Στο σαλόνι σε μια γωνία που δεν χτυπάει ρεύμα και το έχω σκεπασμένο με μια μαξιλαροθήκη. Αν και όταν κλείνω το φως μπορεί να τα κλείνει τα μάτια του δεν το έχω προσέξει.
[automerge]1644870637[/automerge]
Στο σαλόνι σε μια γωνία που δεν χτυπάει ρεύμα και το έχω σκεπασμένο με μια μαξιλαροθήκη. Αν και όταν κλείνω το φως μπορεί να τα κλείνει τα μάτια του δεν το έχω προσέξει.
Αν και πιστεύω ότι το την νύχτα τα κλείνει γιατί δεν γίνεται να μην κοιμάται και το πρωί να έχει τόση ενέργεια.
 
@sofia18 δεν έχω καναρίνια, αλλα δυο πολύ ορεξάτα παπαγαλάκια μπατζι που τους αρέσει τόσο το τραγούδι, που όταν κουράζονται μέσα στην ημέρα, δεν θέλουν να σταματήσουν το τραγούδι. Βάζουν το ράμφος στην φτερούγα, συνήθης στάση ύπνου όλων των πτηνών, και συχνά με ανοιχτά ματια συνεχιζουν το τραγούδι υποκωφα. Καποιες φορες τις παίρνει ο ύπνος, άλλες ξεκουραζονται επαρκως χωρις να αποκοιμηθουν και συνεχίζουν το τρελοκομείο μέχρι το βράδυ. Τότε, για λόγους που μου διαφεύγουν, κοιμούνται όρθιες τις περισσότερες φορές, με το κεφάλι στητο. Χωρις λοιπον να παίρνω όρκο, νομίζω ότι το καναρινακι σας απλα κανει ενα διάλειμμα όταν το βλέπετε έτσι. Αλλωστε τα πτηνά ειναι πρωινοί τύποι και κοιμούνται ελαφρά για λόγους ασφαλειας, δυσκολα τα πιάνουμε κανονικά κοιμισμένα. Μόνο το άρρωστο παπαγαλάκι μου έχω δει να κοιμάται βράδυ και δεν ξύπνησε όσο το κοιτούσα, τα άλλα δυο γυρίζουν αμέσως να κοιτάξουν.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου το είπες είχα αγχωθεί λίγο που το έβλεπα έτσι αλλά τώρα ανακουφιστηκα που μου τι είπες. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.
 
Back
Top