Γενικά Το καναρινι μου σταματησε να κελαηδαει

NIKOL_GOUV

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαρ 2008
Μηνύματα
20
Πόλη
Αθήνα
εχω ενα καναρινι το οποιο δεν σταματουσε να κελαηδαει(ξεκιναγε απο τις 6.00 το πρωι και σταματαγε οταν εδυε ο ηλιος) εδω και τρεις ημερες που μου εδωσαν μια θηλυκια σταματησε να κελαηδαει. Δεν τα εχω μαζι αλλα βλεπει το ενα το αλλο... Ειναι φυσιολογικο;δεν ξερω τι να κανω
 
Απομάκρυνε το θηλυκό απο το οπτικό πεδίο του αρσενικού και θα απολαύσεις και παλι το κελάηδισμά του :)
 
καταλαβα... Ελεγα να τα βαλω να ζευγαρωσουν αλλα νομιζω οτι κανει πολλη ζεστη.
 
Ενας απο τους λογους που κελαηδουν τα αρσενικά πουλιά, είναι για να προσελκύσουν το ταιρι τους. Αν το βρουν ( το δουν) δεν εχουν λογο να κελαηδουν... Αν το χασουν απο το οπτικό τους πεδίο θα το αναζητήσουν με το κελαηδημά τους. 🙂
 
κανει ζεστη γενικα αλλα εξαρταται και που τα εχεις, αν τα πιανει ηλιος το μεσημερι αν τα εχεις μεσα ή εξω. Προσωπικα μετα απο μια επιτυχημενη γεννα απο ζευγαρι καρδερινα - καναρα αρχες ιουνιου, πηγα διακοπες και εβαλα μαζι το ζευγαρι παλι μετα τις 15 Αυγουστου και με επιτυχια ειχα παλι 4 πουλακια. Βεβαια δεν ειχε καυσωνα και το μεσημερι στο μπαλκονι δε πεφτει ηλιος.
 
εμενα δεν τα βλεπει ηλιος! Εχω εσωτερικη αυλη με δεντρα. Ακομη και το μεσημερι καθεσαι ανετα.λες να τα αφησω να ζευγαρωσουν; Τα εχω στοκλουβι με το διαχωριστικο στη μεση. Δωσε μου οδηγιες plz... Παντα ειχα παπαγαλακια και ποτε πριν καναρια.
 
πρεπει να τα εχεις σε σταθερο μερος. Δωσε τους αβγο βραστο με το τσοφλι. Τα εχεις δε καθολου να ταιζονται μεσα απο τα καγκελα;το νεο πουλι ομως απο που το πηρες. Αν το εχεις μονο τρεις μερες τοτε δε ξερεις τι παρασιτα μπορει να μεταφερει. Οταν λες στο δωσανε εννοεις το πηρες απο καποιον γνωστο; η καναρα μηπως εχει βγαλει φετος πουλια ηδη;
 
οχι α θειος μου μου την εδωσε και δεν εχει γεννησει. Ναι τα ειδα εχθες να ταιζονται και γενικα κανουν χαρες χτυπουν τα ραμφη τους και τα φτερα τους.. Τους δινω αυγοτρογη, αγγουρακι (το τρωνε σαν τρελα), μαρουλι, σπορους και συχνα αυγο βρασμενο
 
βγαλε το χωρισμα τοτε και δες αντιδρασεις για κανα δυο μερες. αν δεις να κυνηγιουνται και να τη φλερταρει ο αρσενικος τοποθετεις νημα και φωλια και τα αφηνεις στην ησυχια τους. Η αναπαραγωγη θελει υπομονη. Επισης το κλουβι δε το μετακινεις καθολου.
 
αναγκαστηκα το κατεβαζω για να το καθαρισω να τους βαλω φαγητο κλπ.φανταζομαι οτι αυτο δεν πειραζει



μετα απο ποσο καιρο τα χωριζω;
 
Είναι λάθος η προσπάθεια αναπαραγωγής αυτήν την εποχή
όση διάθεση κι' αν έχουν τα πουλιά. Η ζέστη θα δυσκολέψει
την εκκόλαψη των αυγών και η πτερόρροια έρχεται. ☹
 
μα αν τα πουλια ζουν μονιμα εξω στο μπαλκονι τι διαφορα εχουν στον αναπαραγωγικο κυκλο;
 
Τα καναρίνια σαν πουλιά εκτροφής, αρχίζουν την αναπαραγωγή απο τον Μαρτιο μήνα περίπου μέχρι τελος Μαίου ή αρχες Ιουνίου. Στο διάστημα αυτό έχουν καταφέρει να μεγαλώσουν 3 γενιές πουλιών. Περαν αυτου του διαστήματος αρχίζουν τα προβλήματα έιτε λογω αυξημένων θερμοκρασιών που δεν ευνοουν το κλώσσιμα των αυγών, είτε λόγω κόπωσης των πουλιών, είτε λόγω της πτερρόροιας που αρχίζει και εξαντλεί τα πουλιά.

Πολλά απο τα ιθαγενή πουλιά αρχίζουν την αναπαραγωγή τον Μάιο και την ολοκληρώνουν τον Αυγουστο καταφερνοντας να μεγαλώσουν με επιτυχία 2-3 γενιές πουλιών. Σε συντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η πτερόρροια ωστε πολλά απο αυτα να προετοιμαστούν για την μετανάστευση.

Ετσι βλέπουμε πως άλλη τακτική εφαρμόζουμε στα πουλιά εκτροφής- καναρινια (άσχετα απο τα αν ζουν σε μπαλκόνι ή εντός του σπιτιού), σε σχεση με τα πουλιά που ζουν στην φυση.
 
Πολλά απο τα ιθαγενή πουλιά αρχίζουν την αναπαραγωγή τον Μάιο και την ολοκληρώνουν τον Αυγουστο καταφερνοντας να μεγαλώσουν με επιτυχία 2-3 γενιές πουλιών. Σε συντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η πτερόρροια ωστε πολλά απο αυτα να προετοιμαστούν για την μετανάστευση.
μα αν ειναι ιθαγενη για που μεταναστευουν; Συνεχιζω να πιστευω και απο προσωπικη εμπειρια οτι αν ενα καναρινι δεν εχει ζευγαρωσει και δεν εχει γεννησει μεχρι τωρα δεν υπαρχει λογος να μη του επιτρεψουμε να χτισει φωλια. Το μονο προβλημα ειναι ο ενδεχομενος καυσωνας.Αυτη ειναι η γνωμη μου και προτεινω στο φιλο μας να προχωρησει τη διαδικασια αναπαραγωγης.
 
Εγω που τα πουλια τα εχω παντα στο μπαλκονι χειμωνα καλοκαιρι ποτε δε 8υμαμαι ιουνιο μηνα να εχουν πτερορροια. Τελος Αυγουστου περιπου.
 
Back
Top