Γενικά Το καναρινι μου σταματησε να κελαηδαει

Αν και ξεφυγαμε απο το κυριο θεμα της αρχικης ερώτησης πολλά απο τα ιθαγενη πουλιά της πατριδας μας ή της Ευρώπης αναγκάζονται να μετακινούνται- μεταναστευουν σε θερμότερες περιοχές προς ευρεση τροφής εντός της ιδιας ηπέιρου ή τις ίδιας χώρας. Δηλαδη πουλιά ιθαγενη της Βορείου Ελλάδας κατεβαινουν νοτιοτερα πχ προς Πελλοπόνησσο για να βρουν τροφή.

Οσον αφορά το αρχικό ερώτημα, το πρόβλημα δεν είναι μονο ο επερχόμενος καυσωνας αλλά και επερχόμενη πτερόρροια η οποία επειδή απαιτεί πολλή ενέργεια για την ανάπτυξη των νέων φτερών, εξαντλεί οργανικά τα πουλιά που βρίσκονται και σε αναπαραγωγική φάση. Οποτε αν αγαπαμε και σεβόμαστε πραγματικα τα πουλιά μας δεν θελουμε να τα ταλαιπωρούμε και θα πρέπει να κανουμε υπομονη μεχρι την ερχόμενη Ανοιξη. Οπωσδήποτε όμως το θέμα την διαχείρησης των πουλιών μας είναι καθαρα δική μας υπόθεση και ευθύνη.:)
 
Την πρωτη φορα που αποκτησα ενα ζευ καναρινια η καναρα καθοταν στη φωλια εως τελη νοεμβριου ειχαν πεσει τα φτερα απο το κεφαλι της απο τις πολλες γεννες και αυτη δεν ελεγε να σηκωθει.Βεβαια ο χώρος και η διατροφη
συντελεσε σε αυτο, αλλα αυτο δεν ειναι σωστο γιατι εξοντονης το πουλι
 
Παιδιά θα συμφωνήσω με τη Τζωρτζίνα, ότι ο καθένας είναι υπεύθηνος για τα δικά του πουλιά, όμως πιστεύω ότι δεν τα έχουμε ως μέσον εμπορείου, αλλά ως συντροφιά επειδή τα αγαπάμε και χερόμαστε τη συντροφιά και το τραγούδι τους. Πέρα λοιπόν από μερικές εξαιρέσεις, που μπορεί να συμπεριφέροντε διαφορετικά γιατί και το κάθε πουλί είναι διαφορετικό, δεν είναι καλό για τα πουλάκια να ζευγαρόσουν αυτή την εποχή.Αφού τα αγαπάμε ας κάνουμε υπομονή να έρθουν οι ιδανικές συνθήκες
 
Εγω που τα πουλια τα εχω παντα στο μπαλκονι χειμωνα καλοκαιρι ποτε δε 8υμαμαι ιουνιο μηνα να εχουν πτερορροια. Τελος Αυγουστου περιπου.

Αν έκαναν πτερόρροια τον Ιούνιο θα έπρεπε να τα βγάζουμε
απο την αναπαραγωγή τον ΜΑΙΟ. 😉
-Αν βάλουμε για αναπαραγωγή πουλάκια 20 Ιουνίου
το ενωρίτερον που θα έχουμε νεοσσούς θα είναι γύρο στις 15 Ιουλίου και μέχρι
να βγούν στο κλαρί θα έχει μπεί ο Αύγουστος. Σ' αυτά τα δεδομένα στηρίζεται
η προτροπή να μην ζευγαρώσει ο φίλος μας αυτήν την εποχή.
 
Και κυρίως αφου έχεις 3 ημέρες μόνο την κανάρα δεν έχει γίνει καθόλου προετοιμασία.
Πρέπει επίσης να αφήσεις το νεό σου πουλάκι 1 μήνα σε "καραντίνα" για να αποφύγεις το ενδεχόμενο να έχει κάποια αρρώστια η κανάρα σου.
Φέτος έχασα και τις 2 γέννες που δοκίμασα πρίν κάποιες μέρες με τη ζέστη...
Μην τα βάλεις μαζί τώρα. Μπορεί να στεναχωρηθείς στο τέλος αν το κάνεις.
Υπομονή ως το τέλος του χειμώνα.
 
Συμφωνω με το οτι δεν ειναι καιρος να τα αφησουμε να ζευγαρωσουν αλλα εαν η καναρα δεν εχει κανει αλλες γεννες και υπαρχουν και ιδανικες συνθηκες στο μερος που τα εχει,θα μπορουσε ισως να τα αφησει να ζευγαρωσουν μια φορα.
 
Παιδια συμφωνω με ολα αυτα που λετε, αλλα ειστε εκτος θεματος. Η ερωτηση ηταν ( Γιατι σταματησε να κελαιδαει το καναρινι.)
 
Παιδια συμφωνω με ολα αυτα που λετε, αλλα ειστε εκτος θεματος. Η ερωτηση ηταν ( Γιατι σταματησε να κελαιδαει το καναρινι.)

Ηδη σου προτειναν να τον απομακρυνεις απο την καναρα.
 
Back
Top