Ενα τέλειο, πανέμορφο πουλί που προφανώς σε αποφεύγει γιατί το έχεις εκνευρίσει. Το ότι θέλουμε εμείς να το χαϊδέψουμε ή να παίξουμε εκείνη την ώρα δε σημαίνει οτι θέλει κι αυτό. Δεν είναι σκυλιά, είναι κλάσεις εξυπνότερα. Η κίνηση αυτή με το δάκτυλο είναι κίνηση επιθετική όπως την αντιλαμβάνονται.
Η άποψή μου είναι πως αν βαρέθηκες τόσο γρήγορα και δεν περνάς καλά, κακώς πήρες το πουλάκι εξ' αρχής, δεν νομίζω ότι θέλεις πτηνό για συντροφιά. Η συμπεριφορά του είναι απόλυτα φυσιολογική. Τη συγκεκριμένη στιγμή του βίντεο θέλει απλα την ησυχία του.
Οπως άκουσα έχει ήδη αλλάξει σπιτια, κρίμα κι άδικο να ξεσπιτωθεί ξανά, ας βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του. Σαν "ορφανό" που το πετάνε απ' τα σπίτια που πάει, πως να αισθανθεί κι αυτό; Εχει ψυχολογικές πληγές που το πονάνε και χρειάζεται τεράστια υπομονή. Οποιος την έχει θα ανταμειφθεί με την πιο αγνή αγάπη του κόσμου που υπάρχει.
Και τέλος, τι σημασία έχει αν παίζετε μαζί ή όχι; Σημασία έχει η συνύπαρξη, η παρέα, η αίσθηση της προσφοράς. Αυτό είναι το κατοικίδιο και τίποτα περισσότερο. Τον Ερνέστο τον έχω 5 χρονια και ακόμα δαγκώνει όταν έχει νεύρα ή είναι στην εποχή του για ζευγάρωμα. Εκαι; Τον αφήνω στην ησυχία του και όταν έρθει η ώρα θα μου έρθει αυτός για χάδια και παιγνίδια. Και όταν δεν έρχεται δεν τρεχει τίποτα. Μιλάμε, δεν τον αγγίζω τον βλέπω να παίζει και να χαίρεται και χαίρομαι κι εγώ.
Το ίδιο να κάνεις κι εσύ. Παίρνοντας ενα πουλάκι δεν πρέπει να προσδοκούμε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ περα απ το να του προσφέρουμε το καλύτερο γι' αυτό.