Φροντίδα Το κοκατίλ μου δεν με εμπιστεύεται και δεν με αφήνει να το χαϊδέψω

Φίλε χρειάζεται και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις λίγη υπομονή... Μπορεί να φταίνε πολλά.. Ορμονικά, έλλειψη ύπνου κτλ... Κατά πάσα πιθανότητα είναι παροδικό.
Το πουλάκι σου είναι πανέμορφο και...ψυχούλα... Κάνε υπομονή και όλα θα στρώσουν.
θα περασουν τα ορμονονικα η οχι;δεν αντεχω αλλο ειναι τεραστια η αλλαγη χαρακτηρα.Αν ναι σε ποσο καιρο περιπου θα περασουν; Επισης εχω παρατηρισει οτι πεφτουν μικρα φτερακια οταν τιναζεται.Απο πολυ μικρα εως μεσαιου μεγεθους. Ειναι κατι ανησυχιτικο;
 
Πόσο είναι; Μήπως περνάει (την πρώτη της) πτερόρροια; Πιθανόν να οφείλονται και σ΄ αυτό τα νεύρα...
1 ετους ειναι ακριβως! Οταν την πειρα τον οκτωμβριο εχανε παλι λιγα φτερακια και απο την ουρα. Τωρα χανει πολυ πολυ μικρα φτερακια
 
και να παρω αρσενικο 2 μηνων ημερο απο ιδιωτη
το οποίο θα χαρίσεις όταν θα έχει και αυτό τα ορμονολογικά του, που πιθανότατα θα αλλάξει και αυτό συμπεριφορά, και δεν θα σου κάνει;
 
@douke-soula, οχι απλα δεν ξερω ειναι τοσο μεγαλη αλλαγη που τοσα χρονια ειχα σκυλο και καταλαβενετε η αλλαγη σε πουλι ηταν τεραστια. Σε ποσο καιρο θα περασουν τα ορμονολογικα;
 
Εγώ δεν κατάλαβα ακόμη τι κακό κάνει; Δεν θέλει χάδια αυτό το διάστημα, σταματάς να το πιέζεις και απλά δεν το χαϊδεύεις! Μόνη της θα σου δείξει τι πρέπει να κάνεις. Το δύο μηνών αρσενικό δεν θα φτάσει σε αυτή την ηλικία; Όλα τα πουλάκια περνάνε φάσεις και αλλάζουν συμπεριφορές. Εξάλλου δεν είναι σκυλιά να θέλουν συνέχεια χάδια.
 
δεν ξέρουμε καν εάν είναι ορμονολογικά ή λάθος συμπεριφορά δική σου,όπως σου είπε παραπάνω ο Ανέστης, που την έχει ενοχλήσει και σε δαγκώνει.

τα ορμονολογικά των ζωντανών οργανισμών, δεν έχουν συγκεκριμένη διάρκεια
 
@ζιζι, σωστο και αυτο και για τα σκυλια και για το αρσενικο. Απλα καταλαβατε οτι μου φαινεται παρα πολυ περιεργο απο τις αγκαλιες στο δαγκωμα. Γιαυτο και ανοιξα το φορουμ. Οποτε λετε να περιμενω μεχρι να της περασει;σε ποσο καιρο περνανε συνβθως αυτα;
 
Δεν είναι το ιδιο το σκυλάκι με το πουλάκι! Παρόλα αυτά όπως τα μάθεις είναι Κ τα δύο! Όπως σου είπαν κ τα παιδιά πιθανόν είναι η περίοδος που είναι οι ορμόνες αυξημένες η μπορεί κ να περνάει κ κάποια φάση! Παρόλα αυτά είναι κάτι που ενισχύεις κ εσύ ! Οποιοδήποτε πουλάκι μπορεί να το κάνει αυτό! Επίσης δε γίνεται να θέλει όλη την ώρα χάδια η να γίνεται αυτό που θέλεις εσύ! Χρειάζεται υπομονή και να προσαρμόζοντας κ εμείς στις ανάγκες των πουλιών! Κι άλλο πουλάκι να πάρεις πολύ πιθανό να γίνουν τα ιδια όποτε δεν υπάρχει λόγος!
 
το οτι εκανα το χερι μου γρηγορα δδν σημαινει οτι ειμαι ετσι απλα ηθελα να σας δειξω το δαγκωμα.ωστοσο οποτε κουναω το δαχτυλο ερχεται να την χαιδεψω.Λογικα ειναι ορμονικα. Υπαρδει περιπτωση να ειναι καμια αρρωστια;
 
οκ μια χαρα οποτε θα περιμενω με υπομονη. Εχω μια ερωτηση.Αυτο το "δαγκωμα" το εχει απο παλια δεν βγηκε τωρα. Ξερετε κανεναν τροπο να το σταματισω;Εχω δει στο ιντερνετ οτι φυσανε το πουλακι. Εγω δεν θα κανω κατι τετοιο γιατι νομιζω πως δεν εχει νοημα. Ενος γνωστου το πουλακι κανει το ιδιο αλλα πολυ λιγοτερο. Ξερετε τροπο εστω να το μειωσω;
 
Με το ράμφος δοκιμάζουν τα πάντα! Δε σημαίνει ότι συνέχεια δαγκώνουν αλλά το καμουν κ αυτο! Χρειάζεται υπομονή! Αν δεν έχεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να είσαι εσύ δυσαρεστημένος και ένα πουλάκι Όχι ευτυχισμένο!
 
Γεια σου και απο εμενα... Θα σου φερω τον δικο μας ως παραδειγμα...
Πριν 5 μηνες πηρα τον παπαγαλο μου, δεχετε μονο τα χαδια της κορης μου και που και που του γιου μου,τρωει τα παντα απο το χερι μας αν ειναι εξω απο το κλουβι του αλλα αν βαλουμε το χερι στο κλουβι του δαγκωνει. Τις περισοτερες φορες ειναι πανω μας και παιζει με δαχτυλιδια, βραχιλια και κολιεδακια αλλα μας απαγορευει να τον χαιδεψουμε.
Ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα. Οι νεοι ιδιοκτητες παπαγαλων θα πρεπει να καταλαβουμε πως απο την φυση τους ειναι δυναμικοι χαρακτηρες και θα πρεπει να τους "κακομαθενουμε" και να τους κανουμε τα χατηρια, μπορει να ειναι εφιεστατοι οπως τα σκυλια αλλα δεν δεχοντε απειλες και μαλωματα.
Θα πρεπει να πας με τα νερα του αλλιως δεν θα ειναι κανεις απο τους δυο σας ευτυχησμενος.
 
Γιώργο ξεχνάς κάτι βασικό. Ευθύνεσαι εσύ κυρίως για το δάγκωμα στο είπα και πριν. Ο τρόπος που είδαμε να το πλησιάζεις στο βίντεο θα έκανε ΟΛΑ τα πουλιά αργά ή γρήγορα να δαγκώσουν.
 
Γιώργο θα σου πω κ εγώ για τα δικά μου την Λίνα την έχω χρόνια είναι πάνω μου συνέχεια αλλά δέχεται χάδια όταν αυτή κ μόνο γουστάρει κ ο ody ακόμα λιγότερο όπως σου είπαν και τα παιδιά είναι θέμα κ χαρακτήρα. αυτό είναι λόγος να τα αγαπάμε λιγότερο; Μας χαρίζουν τόσες άλλες χαρές που πραγματικά είναι το τελευταίο. Τα πουλακια κ τα υπόλοιπα ζώα συντροφιάς δεν είναι κινητά ή παπούτσια που δεν μας κάνουν κ τα αλλάζουμε. Συγνώμη αν σου φάνηκε κάπως το μήνυμα μου
 
Ενα τέλειο, πανέμορφο πουλί που προφανώς σε αποφεύγει γιατί το έχεις εκνευρίσει. Το ότι θέλουμε εμείς να το χαϊδέψουμε ή να παίξουμε εκείνη την ώρα δε σημαίνει οτι θέλει κι αυτό. Δεν είναι σκυλιά, είναι κλάσεις εξυπνότερα. Η κίνηση αυτή με το δάκτυλο είναι κίνηση επιθετική όπως την αντιλαμβάνονται.
Η άποψή μου είναι πως αν βαρέθηκες τόσο γρήγορα και δεν περνάς καλά, κακώς πήρες το πουλάκι εξ' αρχής, δεν νομίζω ότι θέλεις πτηνό για συντροφιά. Η συμπεριφορά του είναι απόλυτα φυσιολογική. Τη συγκεκριμένη στιγμή του βίντεο θέλει απλα την ησυχία του.

Οπως άκουσα έχει ήδη αλλάξει σπιτια, κρίμα κι άδικο να ξεσπιτωθεί ξανά, ας βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του. Σαν "ορφανό" που το πετάνε απ' τα σπίτια που πάει, πως να αισθανθεί κι αυτό; Εχει ψυχολογικές πληγές που το πονάνε και χρειάζεται τεράστια υπομονή. Οποιος την έχει θα ανταμειφθεί με την πιο αγνή αγάπη του κόσμου που υπάρχει.

Και τέλος, τι σημασία έχει αν παίζετε μαζί ή όχι; Σημασία έχει η συνύπαρξη, η παρέα, η αίσθηση της προσφοράς. Αυτό είναι το κατοικίδιο και τίποτα περισσότερο. Τον Ερνέστο τον έχω 5 χρονια και ακόμα δαγκώνει όταν έχει νεύρα ή είναι στην εποχή του για ζευγάρωμα. Εκαι; Τον αφήνω στην ησυχία του και όταν έρθει η ώρα θα μου έρθει αυτός για χάδια και παιγνίδια. Και όταν δεν έρχεται δεν τρεχει τίποτα. Μιλάμε, δεν τον αγγίζω τον βλέπω να παίζει και να χαίρεται και χαίρομαι κι εγώ.

Το ίδιο να κάνεις κι εσύ. Παίρνοντας ενα πουλάκι δεν πρέπει να προσδοκούμε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ περα απ το να του προσφέρουμε το καλύτερο γι' αυτό.
 
Back
Top