Φροντίδα Το κοκατίλ μου θέλει να με δαγκώσει

submarine1981

PB New Member
Εγγραφή
13 Νοε 2008
Μηνύματα
50
Πόλη
Αθήνα
Ρε παιδια τα εχω τα πουλακια1 μηνα αντε 2 το πολυ. και οταν τα πλησιαζω με το χερι για να ανεβει πανω στο δαχτυλο μου αυτο ανοιγει το στομα του και κανει πισω.
Προχτες εφαγε απο το χερι μου μια λιχουδια που του ειχα παρει.
Βλεπω στα φορουμ οτι τα χαιδευεται τα δικα σας στο κεφαλι και γενικα καθονται να τα κανετε χαδια. Εμενα θα κατσει ποτε; σημερα καθοταν πανω στον ανεμιστηρα και πηγα με το ζορι να το πλησιασω και αφου ειδε οτι δεν μπορουσε να κανει οπισθεν για να με αποφυγει(παντα με ανοιχτο στομα) πεταξε για το κλουβι του
Θελω και γω γμτ να καθετε στο χερι μου, να το χαιδευω. Δεν το καταλαβαινει οτι δε θελω να του κανω κακο; Αφου το φροντιζω.
 
Nα προσεχεις μην χτυπησει οπως πεταει τρομαγμενο, ειναι επικινδυνο!
 
Δε θα τους το ξανακανω αν ειναι να χτυπησουν εξαιτιας μου.
Απλα ΡΟΖΙ θελω να τα χαιδεψω να καθισουν πανω μου σαν τα δικα σας.
απογοητευομαι και νομιζω οτι δε θα γινει ποτε αυτο.
 
Οπως ειπε και η Ροζι ειναι νωρις ακομα.
Βεβαια υπαρχουν πουλακια που αμεσως σε εμπιστευονται και αλλα που τους παιρνει καποιον χρονο.
Εμενα ο δικος μου εκανε πανω απο χρονο να με μαθει!
Δεν χρειαζεται να απελπιζεσαι και να στεναχωριεσαι. Να του μιλας και να μην κανεις αποτομες κινησεις γιατι μπορει να το τρομαζεις.
Ειναι θυληκο η αρσενικο;Ξερεις ηλικια;
 
Τωρα το ειδα καλυτερα, ειναι 2.
Απλα οταν ειναι δυο μαζι ειναι πιο δυσκολο να ηρεμισουν.
 
2 θυληκα ειναι. και το φοβομουν αυτο. Οτι αν ειναι 2 θα με πλησιαζουν ποιο δυσκολα γιατι θα ασχολιτε το ενα με το αλο και εμενα δε θα μου δινουν σημασια.. αλα ηθελα να ειναι 2 για να εχουν παρεα οταν θα λειπω για την δουλεια... Τι να πω.
 
Ειναι καλη κινηση αυτη που ειπες, να εχουν παρεα οταν λειπεις.
Τα παιδια που εχουν περισσοτερες γνωσεις θα σε βοηθησουν πιο πολυ απο εμενα, εγω σου λεω κρινοντας απο τα δικα μου.
Γιατι διαλεξες 2 θηλυκα και οχι ενα ζευγαρι;
Παντως μην ανησυχεις, σιγουρα θελουν το χρονο τους μεχρι να σε μαθουν αλλα και τον καινουριο τους χωρο!
Με υπομονη και αγαπη ολα θα πανε καλα!
 
μακαρι. Βασικα μου ετυχαν 2 θυληκα γιατι τα πηρα απο μια αγγελια σε εφημεριδα που ηθελε να τα δωσει. Και τα λυπηθηκα και τα πηρα γιατι αυτος δε μπορουσε να τα περιποιηθει ετσι οπως επρεπε.
 
Δεν σκύβουν όλα το κεφαλάκι να τα χαϊδέψουμε! Πολλοί έχουμε το παράπονό σου, ότι δεν επιτρέπουν εύκολα προσέγγιση, και ότι μας δαγκώνουν, παρ'όλο που τα φροντίζουμε, τα αγαπάμε κλπ! Αλλά κάνουμε κι'εμείς υπομονή μέχρι να το ζητήσουν - αποφασίσουν εκείνα! Να τα χαίρεσαι, καλή συνέχεια!
 
Δεν πρεπει να απογοητευεσαι! Ενας μηνας που τα εχεις ειναι μικρο διαστημα. Δελεασε τα να ερθουνε αυτα σε εσενα. Αρχικα μεσα στο κλουβι με μια λιχουδια. Κανε τα αρχικα να ερθουν προς το μερος σου να την παρουν απο το χερι σου. Μετα απο λιγο καιρο και μολις ερχονται ανετα σε εσενα δοκιμασε με το χερι μεσα στο κλουβι, κανε το ιδιο οχι προσφεροντας τους τη λιχουδια αλλα κρατωντας την λιγο πιο περα απο αυτα ωστε αυτα να κανουν την κινηση να ερθουν αυτα αν και οταν θελουν χωρις να τα πιεσεις. Μπορεις νατο δοκιμασεις με τους ηλιοσπορους που εχει το μιγμα σπορων τους εαν τους αρεσουν πολυ. Αφαιρεσε τους ολους απο την τροφη τους, μονο τους ηλιοσπορους και δοκιμασε να τους προσφερεις μερικους μεσα απο τα καγκελα.
 
Και κατι ακομα που θελω να ρωτησω...
Τα κοκατιλ μου τα εχω μεσα στο σπιτι. Διπλα σε παραθυρο να εχει φως. Ομως δεν τα βλεπει ο ηλιος(ενοω αμεση εκθεση στον ηλιο) αν τα βγαλω εξω στην βεραντα επειδη ειναι ισογειο το σπιτι με αυλη φοβαμαι μην τα φαει καμια γατα γιατι εχει πολλες εξω.
Λετε να μου παθουν τπτ επειδη δεν τα βλεπει ο ηλιος; (φως εχουν, απλα δεν εχουν τον ηλιο να τα χτυπαει πανω τους)
 
Δεν χρειαζεται ο ηλιος να πεφτει απευθειας επανω τους. Επισης ειναι καλο να μην μετακινεις τα πουλια μεσα-εξω στην αυλη. Διαλεξε ενα σημειο και αφησε τα εκει διοτι απο τις αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας κινδυνευουν να αρρωστησουν. 😉
 
Και κατι ασχετο...
Απο πουλια δεν ξερω σχεδον τιποτα μα τιποτα. Ξερω ομως απο ψαρια διακοσμητικα και μη μιας που εχω σπουδασει πανω σε αυτο. Βλεπω οτι υπαρχουν αρκετες ομοιοτητες μεταξυ τον ζωων. Για παραδειγμα αν ηταν ψαρια θα το ειχα σκεφτει πριν μου το πεις φιλε φοιβο. και τωρα που διαβασα την απαντηση σου ειπα " ωχ... Ναι εχει δικιο... Πως δεν το σκεφτικα; "επειδη ειναι πουλι και εγω εχω μαθει με ψαρια νομιζω οτι ειναι εντελως διαφορετικα. Ομως εχουν αρκετα κοινα σημεια(θερμοκρασιες, καθαριοτητες, ασθενειεςσυμπεριφορα, στρες κ. Α.)
Να στε καλα παντος παιδια που βοηθατε τους νεους κατοχουν των πτηνων. με εχετε βοηθισει παρα πολυ :)
 
k go exo ena cockatiel pou stin arxi fobotan k moy itan polles fores epithetiko arketa...pisteuo oti tora de xreiazete na to bgazeis apto kloybi apti stigmi poy de se empisteuetai akoma...antitheta na tou dineis trofi me to xeri sou eite exo eite mesa apto kloubi oso pio sixna mporeis..kai siga siga na kaneis kinisi na to xaideueis pou k pou..me arges kiniseis..kalitera sti koilitsa..oxi sto kefali giati skepsou pos einai na blepei kati pou de xerei apo pano tou..pisteuo tha deis diafora megali os pros thn epithetikotita...parapera de mporo na sou po giati k go tora to matheno... 🙂 min apogoiteusai pantos..k go prin 3 meres eixa apogoiteutei alla tora eimai pio aisiodoxos..
 
Δεν είναι απλή υπόθεση παιδιά η εξημέρωση.. Απαιτεί πολύ υπομονή! Δεν βιαζόμαστε και πάμε με τους ρυθμούς του φίλου μας όσο ανυπόμονοι και αν είμαστε. Αργά ή γρήγορα θα ανταμοιφθείτε! Τα έχω περάσει κι εγώ με την κοκατιλίνα μου για αυτό σας τα λέω.. :)
 
χαχα... Εμενα μου πηρε περιπου 2 χρονια για να κανω τον Ιβαν να με εμπιστευτει.. Θελει πολυ προσπαθεια και πολυ χρονο να περνατε μαζι!
 
😀 παιδια εγενετο το θαυμα... Μπορεσα κ την εβγαλα για λιγο απτο κλουβι κ τη ταιζα, ακομα δε το πιστευω...
παω ξανααα...
 
😀 παιδια εγενετο το θαυμα... Μπορεσα κ την εβγαλα για λιγο απτο κλουβι κ τη ταιζα, ακομα δε το πιστευω...
παω ξανααα...


Συγχρητηρια!

Μονο προσεξε μην την τρομαξεις τωρα που ειναι αρχη! Καλυτερα να βγαινει για λιγο και να τη βαζεις παλι πισω και μετα απο λιγη ωρα να ξαναπροσπαθεις παντα με τον ιδιο καλο τροπο που τα καταφερες την πρωτη φορα. Οσο εξοικειωνεται με το χωρο του σπιτιου χωρις την ασφαλεια που της προσφερει το κλουβι της θα ειναι ολο και πιο διαφορετικη, θα βλεπεις καθε φορα και λιγο περισσοτερο τον πραγματικο χαρακτηρα που κρυβουν!:D
 
Back
Top