Ασθένειες Το κοκατίλ μου κοιμάται συνέχεια και έχει διάρροια

Andreadaki Mirto

PB New Member
Εγγραφή
24 Απρ 2020
Μηνύματα
132
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Ξαφνικά το κοκατίλ μου κοιμάται συνέχεια και ςχει διάρροια. Μάλλον κάτι έφαγε 😔
 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1615814575013.webp
    FB_IMG_1615814575013.webp
    25,8 KB · Προβολές: 18
Φαίνεται όντως πως έχει πολυουρία και γενικώς δεν δείχνει καλα η κουτσουλιά, αφου ταυτόχρονα δείχνει κουρασμένο και αδύναμο είναι επείγον να μιλήσετε με ειδικό, να εξεταστεί και να θεραπευτεί!
Τα πουλάκια οταν δείξουν συμπτώματα ασθενείας έχουμε ελάχιστο χρόνο δράσης να τα βοηθήσουμε, σε λίγες μερες μπορεί να καταλήξουν.

Εαν είστε Αθήνα μιλήστε άμεσα με την Δουκάκη ή με την Γκρέι ή με την Μάντακα που εχουν ειδικότητα στα εξωτικά. Αλλιώς προτείνω να μιλήσετε με το Κτηνιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο Κομοτηνής να στείλετε δείγμα κουτσουλιάς για ανάλυση.
(Αναφέρω αυτους γιατί για αυτούς γνωρίζω, υπαρχουν και άλλοι)
 
Έχετε ενεργό άνθρακα ?
Δες αυτό:
 
Προς το παρον θα το βοηθήσει να το κρατάτε σε ήρεμο περιβάλλον και να του δώσετε ηλεκτρολυτες στο νερό για να μειωθεί η αφυδάτωση. Εαν έχετε για πτηνά (πχ liviferm ) αλλιώς ανθρώπινο almora κάνει (εχει στα φαρμακεία) σύμφωνα με τις οδηγίες που λεει στον φάκελο.
Προσφέρετε του μονο σπόρους πελλετς ως τροφή χωρις φρουτα λαχανικά όσο εχει συμπτώματα για να μην επηρεαζεται η εικόνα των κουτσουλιών.
 
Μπορείς να βρεις σε φαρμακείο.
Δες αυτό:
 
Ωραια ναι τηλεφωνήστε να βρείτε κάποιον (καποιος θα βρεθει και ας είναι αργία). Αν υποψιαζεστε δηλητηρίαση μπορείτε να δώσετε εν. ανθρακα ή ζεολιθο (πρέπει να δίνεται άμεσα, αν περασαν ωρες δεν βοηθαει πολύ αλλά δεν χάνετε κάτι).
Καλη τύχη 🐦
 
Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση σας τις τελευταίες μέρες. Ο Αριστειδάκος μας δε τα κατάφερε,όμως η Λήδα μας αποδείχτηκε αγωνίστρια.Έχει ξανά όρεξη για φαγητό,για παιχνίδι για αγκαλιές!🙂
 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1616519328219.webp
    FB_IMG_1616519328219.webp
    19,7 KB · Προβολές: 32
  • FB_IMG_1616519331182.webp
    FB_IMG_1616519331182.webp
    163,4 KB · Προβολές: 32
@Andreadaki Mirto Ωραία τα νεά σας! Περαστικά κι αγύριστα. Όμως πρόσεξα στις φωτογραφίες σου ότι έχεις αναμμένο τζάκι και πουλί ελεύθερο στον ίδιο χώρο. Εκτός του ότι οι αναθυμιάσεις απο την καύση απο ανοιχτό τζάκι θεωρούνται επικίνδυνες για τα πουλιά (άρα κι ο χώρος ακατάλληλος) ο κίνδυνος να τρομάξει και να πέσει στη φωτιά είναι υπαρκτός και μεγάλος ακόμη και με τα ψαλιδισμένα φτερά που διακρίνω. Καλό θα ήταν όταν ανάβει το τζάκι το πουλί να βρίσκεται μέσα στο κλουβί του και καλύτερα σε άλλον χώρο.
 
Μυρτώ αυτα ειναι υπέροχα νεα! Μας εκανες ολους να χαρούμε πολύ, μπραβο στην μικρή μας αγωνιστρια αλλα και σε σενα που την φροντισες βοηθώντας την να πάρει τα πάνω της!
 
Back
Top