Ασθένειες Το κοκατίλ μου νοσηλεύεται με τοξίκωση

zouzounel

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2017
Μηνύματα
241
Πόλη
Πειραιάς
To κοριτσάκι μου, που αποκτήσαμε πριν ένα μήνα περίπου, ηλικίας 3,5 μηνών, νοσηλεύεται σε κλινική με τοξίκωση.

Πέμπτη - Παρασκευή οι κουτσουλιές της ήταν πράσινες και πολύ υδαρές και η γενική της κατάσταση υποτονική. Καθόταν στο κλαδάκι της φουσκωμένη. Όταν πλησίαζα εδειχνε ενδιαφέρον, μετά πάλι φουσκωνε.

Σάββατο την πήγα στην γνωστή πτηνίατρο, μου είπε ήταν πολύ αδύνατη (παρ' ό,τι την έβλεπα να τρώει),της ξεκίνησε αντιβίωση, η καλλιέργεια στις κουτσουλιές ήταν αρνητική για μύκητες και ως εκεινη τη στιγμή η εικόνα της δεν έδειχνε τοξίκωση. Την κράτησε για παρακολούθηση. Αρχικά εδειχνε ευδιαθετη και αρκετά κινητική.

Την Κυριακή μου είπε παρουσίασε νευρολογικά συμπτώματα (κουναγε το κεφάλι της αριστερα-δεξιά) και τη Δευτέρα έκανε έντονη επιληπτική κρίση. Της χορηγησε φάρμακο καταστολής και βυθίστηκε σε κώμα. Της έκανε ακτιγραφία και στο στομάχι της υπάρχει ένα μικρό μεταλλικό σφαιρικό αντικείμενο. Της ξεκίνησε θεραπεία για τοξίκωση και ελπίζουμε για το καλύτερο. Το μεσημέρι που μίλησα, περίμενε να συνέλθει γιατί ήταν ακόμα σε κώμα. Θα επικοινωνήσουμε παλι αργότερα σήμερα.

Στο κλουβί της έχω παιχνίδια του εμπορίου ξύλινα, το μοναδικό μεταλλικό αντικείμενο είναι μια αλυσίδα απ' την οποία κρέμεται το ένα παιχνίδι. Της έχω και μια σκαλίτσα ξύλινη, την οποία μασούλησε (λείπουν δυο σκαλοπάτια), η γιατρός είπε ότι αυτό δε μας ανησυχεί. Ταίστρες και ποτίστρες είναι πλαστικές. Το κλουβί είναι άθικτο, δεν εχει μασουλήσει κάγκελα. Έξω απ' το κλουβί την έχω βγάλει μόνο μια φορά, για λίγη ώρα και υπό αυστηρή εποπτία, μιας και είμαστε ακόμα στην περίοδο προσαρμογής. Δε μπορώ να σκεφτώ πού μπορεί να βρέθηκε αυτό το μεταλλικό κομμάτι.

Τροφή παιρνω prestige ή deli συσκευασμένη, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα μου τελείωσε και πήρα μια μικρή ποσότητα χύμα τροφής από γειτονικό petshop (με το σκεπτικό να μην αφήσω τα πουλιά ατάιστα -ήταν αργά το απογευμα Δευτέρας) και μέσα στην εβδομάδα να πάω να πάρω την κανονική τους τροφή). 'Ισως και το μόνο μεμπτό που μπορώ να σκεφτώ.

Η γιατρός μου είπε ότι ακόμα και πέτρες μπορεί να περιέχονται στις χύμα τροφές, για να αυξάνεται το βάρος. Στην κανονική τους τροφήανακατεύω ξερή ρίγανη που μαζεύει ο πεθερός μου απ' τον Ταύγετο, και δίνω κία και περίλλα, αυγό βραστό, λαχανικά εποχής. Έχω κι άλλο κοκατίλ (αρσενικό, 1,5 χρονών, σε ξεχωριστό κλουβί, δίπλα δίπλα), θεωρούσα ότι κάτι γνωρίζω για την ανατροφή αυτού του είδους, μέχρι που συνέβη αυτό και με καταρράκωσε.

Η Αγάπη είναι ένα μικρό ζουζουνάκι, ένα ζωηρό παιδάκι που όλα θέλει να τα ελέγχει, ο άντρας μου τη λέει "ελαφρόμυαλη", αλλά νομίζω τη συγκρίνει με τον σοβαρό κύριο του διπλανού κλουβιού που βρίσκεται πια στην ενηλικίωση. :)

Δε ρώτησα πόσο καιρό αφού φάει το μεταλλικό αντικείμενο εμφανίζονται συμπτώματα.
Όπως φοβήθηκα να ρωτήσω τι προγνωστικά υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και με το καλό να επιστρέψει κοντά σας. Δυστυχώς δύσκολα θα βρεις από που προέρχεται αυτό που κατάπιε. Είναι τόσο περίεργα, που μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε. Γνωστός μου πρόλαβε στο τσακ την κοκατιλινα του, πριν καταπιεί το δαχτυλίδι που είχε μόλις βγάλει από το μικρό της.
 
Εύχομαι να πάνε όλα καλά... Περαστικά!
Εγώ στην θέση σου θα αφαιρούσα το παιχνίδι με την αλυσίδα και θα κρατούσα στο κλουβί μόνο παιχνίδια ξύλινα...Αυτό κάνω έτσι κι αλλιώς..
Αν τότε αυτό το κομμάτι που βρέθηκε στον οργανισμό της δεν ήταν απο κάποιο παιχνίδι πχ... Μήπως ήταν κάτι που έφαγε εκτός κλουβιού;Γιατί και αυτά έχουν τη μανία να δαγκώνουν και να τρώνε τα πάντα...
Να μας ενημερώσεις έτσι; Και πάλι περαστικά!
 
Δύσκολη περίπτωση, εύχομαι το καλύτερο για το πουλάκι. Γρήγορα περαστικά!
Μπράβο για την άμεση αντιμετώπισή σου να το πας σε γιατρό Άννα... (εμείς οι κάτοικοι των Αθηνών έχουμε αυτή την πολυτέλεια).
 
Τα συμπτώματά της ήταν τόσο έντονα, που δε μου άφησαν άλλη επιλογή.
Αρχικά απευθύνθηκα στον εκτροφέα, ο οποιος κι εκείνος με προέτρεψε να πάω το πουλί σε γιατρό, μάλιστα ενημέρωσε ο ίδιος και μας περίμενε η γιατρός το Σάββατο.
Ίσως τελικά η συγκεκριμένη (η κ. Γκρέυ είναι όπως θα καταλάβατε, δε βρίσκω το λόγο να μην το αναφέρω) να με κάνει να επανεξετάσω γνώμη που είχα για τους γιατρούς, σήμερα το βράδυ θα έπαιρνε την Αγάπη μαζί της, στο σπίτι της για να την παρακολουθεί. Τι να πεις μετά απ' αυτό, φαίνεται ότι το παλεύει, το προσπαθεί, δεν είμαστε απλά ένας... ανοιχτός λογαριασμός στην κλινική. Ομολογώ ότι πολύ το εκτίμησα, και αυτό και τη συμπεριφορά της προς το πουλάκι.

50-50 οι πιθανότητες... Θα δουμε αυριο...

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια
 
Για ενημερωτικούς λόγους, βαζω φωτο από τις κουτσουλιές της:

Agapi.webp

Αυτό είναι το κορίτσι μου, την πρώτη μερα που μας ήρθε στο σπίτι:
[x]

Και εδώ αρρωστούλα:
[x]

Το βράδυ πέρασε ήσυχα, αλλά είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.
 
... Της χορηγησε φάρμακο καταστολής και *βυθίστηκε σε κώμα. Της έκανε ακτιγραφία και στο στομάχι της υπάρχει ένα μικρό μεταλλικό σφαιρικό αντικείμενο. Της ξεκίνησε **θεραπεία για τοξίκωση και ελπίζουμε για το καλύτερο. Το μεσημέρι που μίλησα, περίμενε να συνέλθει γιατί ήταν ακόμα σε κώμα...
*Έχει συνέλθει ή συνεχίζει να βρίσκεται σε κώμα; (όπως καταλαβαίνω, δεν άντεξε την νάρκωση-καταστολή και έπεσε σε κώμα; ) ...**τι θεραπεία της κάνει σου είπε-γνωρίζεις;
 
*Έχει συνέλθει ή συνεχίζει να βρίσκεται σε κώμα; (όπως καταλαβαίνω, δεν άντεξε την νάρκωση-καταστολή και έπεσε σε κώμα; ) ...**τι θεραπεία της κάνει σου είπε-γνωρίζεις;

Εχει συνέλθει και περπατάει στη θερμοκοιτίδα της, αλλά δεν είναι πολύ ζωηρή.
Δεν ξερω τι φάρμακα της δίνει, θα πάω το απογευμα να τη δω.
Ακόμα δε μου δίνουν καλύτερες πιθανότητες, είμαστε στο 50-50.
Επίσης μου είπαν ότι το μέταλλο μπορεί να το έφαγε μια μέρα πριν εμφανίσει συμπτώματα, μπορεί και δεκα μερες πριν το λιγότερο... Με λίγα λόγια, αγνωστο τι μπορεί να έγινε και πότε...
 
... Επίσης μου είπαν ότι το μέταλλο μπορεί να το έφαγε μια μέρα πριν εμφανίσει συμπτώματα, μπορεί και δεκα μερες πριν το λιγότερο... Με λίγα λόγια, αγνωστο τι μπορεί να έγινε και πότε...
Το θέμα είναι...υπάρχει η πιθανότης το μέταλλο ν΄αποβληθεί με τις κουτσουλιές; Αν παραμείνει στο στομάχι της, δεν θα συνεχίσει να της δημιουργεί τοξίκωση;
Περιμένουμε με αγωνία τα νεώτερα.
 
Tα νέα σημερα ειναι πολύ ενθαρρυντικά.
Η μικρή είναι καλύτερα, ολοκληρώνει σήμερα τονπρώτο κύκλο θεραπείας της τοξίκωσης (ειναι τριημερος ενεσιμος), θα κάνει δυο μερες διαλλειμα και θα κάνει άλλον έναν κύκλο θεραπείας, γιατί ήταν σοβαρή η τοξίκωση.
Εχθές πήγα και την είδα, δε μπορούσε η καυμενούλα να περπατήσει μέσα στη θερμοκοιτίδα της,έπεφτε μια μεσα στο νερό, μια μεσα στο φαγητό της, προσπαθουσε να τσιμπολογήσει σποράκια. Σήμερα μου είπαν εχει βελτιωθεί πολύ η αστάθεια, πίνει νεράκι και έχει πεσει με τα μουτρα στο φαί και προσπαθεί να δραπετεύσει από τη θερμοκοιτίδα :D
Aν συνεχίσει έτσι, θα την παρουμε την άλλη εβδομάδα, αφού τελειωσει τη θεραπεία της ❤️️️️


Το θέμα είναι...υπάρχει η πιθανότης το μέταλλο ν΄αποβληθεί με τις κουτσουλιές; Αν παραμείνει στο στομάχι της, δεν θα συνεχίσει να της δημιουργεί τοξίκωση;
Περιμένουμε με αγωνία τα νεώτερα.

Αυτό το ρωτησα κι εγω. Ναι υπάρχει πιθανότητα να αποβληθεί με τις κουτσουλιές, ίσως όμως και όχι. Δεν μας πειράζει όμως και να μεινει, αφού έκανε τη θεραπεια της (δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης στο στομάχι της έτσι κι αλλιώς). Μου εξήγησαν ότι αυτό που προκαλεί τοξίκωση στα πουλιά είναι το περίβλημα του μετάλλου, που οξειδώνεται στο στομάχι και απορροφάται από τον οργανισμό. Από ένα σημείο και μετά μένει το μεταλλο καθαρό και κάνοντας τις ενέσεις δεν υπάρχει πια πρόβλημα.
 
Καλή ανάρρωση να έχει η μικρή σου!

Έχω χάσει 2 κοκατιλάκια πριν χρόνια από δηλητηρίαση βαρέων μετάλλων,όταν παίζοντας ελεύθερα στο σπίτι(κι εγω δίπλα) δάγκωσαν το τελείωμα της κουρτίνας όπου έχει βαριδάκι(μόλυβδο)..
Τότε ψαχνόμουν και δε μπορούσα να βρω από τι το έπαθαν... Και πως να το αντιμετωπίσω.
Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να χορηγηθεί ενεργός άνθρακας άμεσα όπου έχει την ιδιότητα να απορροφά τη τοξικότητα και φυσικά φεύγουμε αμέσως για γιατρό.

Μεγάλη προσοχή στο τι βάζουμε στο κλουβί τους και όταν είναι έξω στο χώρο για πετάγματα... Με τη έρχονται σε επαφή και τη δαγκώνουν. Συνήθως τα σπίτια μας είναι γεμάτα με επικίνδυνα αντικείμενα και υλικά για τα μικρά μας φιλαράκια.
 
Eυχαριστώ Γιάννη μου, από χθες η μικρή παρουσίασε παρενέργειες στο φάρμακο της θεραπείας και πιθανόν να έχουν επηρεαστεί πάγκρεας και νεφρά. Περιμένω τη σημερινή ενημέρωση, αν και δεν είμαι και πολύ αισιοδοξη σ' αυτό το στάδιο. Η γιατρός πάντως μου είπε ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας της εχει περισσότερες πιθανότητες να το ξεπεράσει.
Είμαστε σε αδιέξοδο και πια μετά από κοντά δυο βδομάδες νοσηλίας, φαρμάκων και εξετάσεων πιέζομαι και πολύ οικονομικά. Τόσα χρόνια είχα ζώα και πουλιά, δε μου έχει ξανατύχει τέτοιο περιστατικό. ☹
 
Κρατήσου Άννα. Κατά μία έννοια, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, και βέβαια θεωρώ ότι πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, καθώς επίσης θεωρώ ότι αυτός ο τρόπος μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πραγματικότητας ανάλογα.
Τι χρήματα πληρώνεις για την κάθε ημέρα της νοσηλείας;
Ειλικρινά έχετε τις ευχές μου (και πιστεύω μας) για την αίσια κατάληξη.
 
Back
Top