Ασθένειες Το κοκατίλ μου νοσηλεύεται με τοξίκωση

Eυχαριστώ Γιάννη μου, από χθες η μικρή παρουσίασε παρενέργειες στο φάρμακο της θεραπείας και πιθανόν να έχουν επηρεαστεί πάγκρεας και νεφρά. Περιμένω τη σημερινή ενημέρωση, αν και δεν είμαι και πολύ αισιοδοξη σ' αυτό το στάδιο. Η γιατρός πάντως μου είπε ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας της εχει περισσότερες πιθανότητες να το ξεπεράσει.
Είμαστε σε αδιέξοδο και πια μετά από κοντά δυο βδομάδες νοσηλίας, φαρμάκων και εξετάσεων πιέζομαι και πολύ οικονομικά. Τόσα χρόνια είχα ζώα και πουλιά, δε μου έχει ξανατύχει τέτοιο περιστατικό. ☹
Πραγματικα ευχομαι να επανελθει πληρως! Σε καταλαβαινω παντως! Θετικη σκεψη χρειαζεται! Δυστυχως οταν εχουμε ζωακια υπαρχουν κι αυτα τα ενδεχομενα παντα! Ελπιζω να μας εχεις καλυτερα νεα την επομενη φορα!
 
Κρατήσου Άννα. Κατά μία έννοια, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, και βέβαια θεωρώ ότι πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, καθώς επίσης θεωρώ ότι αυτός ο τρόπος μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πραγματικότητας ανάλογα.
Τι χρήματα πληρώνεις για την κάθε ημέρα της νοσηλείας;
Ειλικρινά έχετε τις ευχές μου (και πιστεύω μας) για την αίσια κατάληξη.

Ασε Γιαννη, μη ρωτάς, μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία θα είχα αγοράσει ζακο!
Ταυτόχρονα περιθάλπτουμε κι ενα μωρό αδέσποτο γατάκι που κυκλοφορούσε άρρωστο στη γειτονιά και δε μπορούσα να κάνω πως δεν το βλέπω...

Τα καλά νέα ειναι πως σήμερα είναι καλύτερα η μικρή, τρώει ασταμάτητα και δείχνει ζωηρή.
 
Το μικρό μου τρελλοκόριτσο επέστρεψε στο σπίτι, παίρνει αντιβίωση και θεραπεία για νεφρά και πάγκρεας, οι κουτσουλιές της μοιάζουν με ποπ κορν, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσει κι αυτά τα προβλήματα. Ενθουσιάστηκε μόλις την έβαλα πάλι δίπλα στον φιλο της (το αρσενικό μου κοκατίλ), τρώει, πίνει, αν και ωρες ωρες πάλι φουσκώνει και χουχουλιάζει στην κούνια της.
Ειναι ταλαιπωρημένο το κοριτσάκι μου, ελπίζω γρήγορα να συνέλθει.
 
Συγνώμη, αλλά δεν είμαι σίγουρη οτι είναι σωστό να γράψω δημόσια το κόστος, μπορώ να πω αυτό που και η κλινική ενημερώνει απ' το τηλέφωνο, ότι η νοσηλεία ανά διανυκτερευση κοστίζει 10 ευρώ, συν την κλινική εξεταση, συν φάρμακα, συν εξετάσεις. Να πω όμως επίσης ότι για τις δυο εβδομάδες νοσηλείας του δικού μου κοκατίλ και καλύτερη τιμή μου έκαναν στο σύνολο και με διευκόλυναν με δόσεις και το κυριότερο είναι πραγματικά εμφανές απ' όλο το προσωπικό ότι έχουν αγάπη για τα ζώα και προσπαθούν ακόμα κι εκεί που φαίνεται απίθανο, κι αυτό πραγματικά το εκτιμώ.
Απ' την άλλη, μετά απ΄αυτό που περάσαμε, πραγματικά δύσκολα πια θα προτείνω σε κάποιον να αποκτήσει κατοικίδιο, αν δεν είναι πραγματικά προετοιμασμένος (και ψυχικά και οικονομικά) για όλα!

καλή ανάρρωση!
με τον αρσενικό είναι στο ίδιο κλουβί;

Όχι ειναι σε ξεχωριστά κλουβιά διπλα διπλα, η θηλυκιά είναι μωρό ακόμα (δεν ειναι 4 μηνών) και ο αρσενικός 1,5 χρονών. Σκοπευα να τους βάλω μαζί σε κανα χρόνο.
 
ειναι σε ξεχωριστά κλουβιά διπλα διπλα
ωραία! τώρα που είναι σε ανάρρωση το κορίτσι, να μπορεί να ησυχάσει όποτε θέλει, χωρίς να την ενοχλεί ο νεαρούλης.
 
Δεν απαγορεύεται Άννα.
Για ποια κλινική μιλάμε;

Στην Πατριτσια το πήγα, στο Animal Medical Center.
Δεν εννοώ ότι δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του φόρουμ, δεοντολογικά εννοώ ίσως να μην είναι σωστό.
'Οπως εγραψα και πριν, 10 ευρώ για κάθε μέρα νοσηλείας συν τα υπολοιπα.
 
👍Σιδερένια η μικρή σας Άννα, περαστικά κι αγύριστα...
Είναι καλό να υπάρχει ενημέρωση και για την επιτυχή (ή όχι) αντιμετώπιση των περιπτώσεων από τους γιατρούς, αλλά και ενημέρωση για το τι σημαίνει οικονομικά η αντιμετώπιση αυτή... Διότι το ελάχιστο (οικονομικά) είναι να αγοράσεις ένα πουλί-ζώο, το σημαντικό είναι να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις σε ότι προκύψει...
 
μπραβο αννα για οτι εκανες για την κουκλα σου. σιδερενια. αυτο που γραφεις περει οικονομικου το καταλαβενω απολιτα, καθως ολοι στην ιδια μοιρα ημαστε πανω κατω. απο την αλλη ομως θα μου επιτρεψης να πω οτι οσο δυσκολο και να ειναι μερικες φορες, λογο και απροβλεπτον καταστασεων δεν θα μπορουσα να φανταστω την ζωη μου χωρις αυτες τις περιεργες απιστευτες φατσουλες.
 
Ως επίλογο του θέματος, και περισσότερο για λόγους στατιστικής θα έλεγα, θα ήθελα να αναφέρω ότι το κοριτσάκι μου έφυγε εχθες, εντελώς ξαφνικά έπεσε από το κλαδάκι της στον πάτο του κλουβιού. Δεν ειχε δειξει κανένα σημαδι ασθενειας (εννοείται ότι την παρακολουθούσα καθημερινά), έφυγε έτσι απλά. Πιθανό έμφραγμα μου ειπε η Πατρίτσια ή εγκεφαλικό. Δεν επαιρνε πια φάρμακα (εκανε αγωγή για το συκώτι και το παγκρεας για αρκετες εβδομάδες μετά τη νοσηλεία της), αν και οι κουτσουλιές της από τότε είχαν πάντα ένα περίεργο πράσινο χρώμα.
Δεν την έστειλα για νεκροψία, δεν έχει νόημα μου είπε, αφού δεν υποψιαζόμαστε λοίμωξη, εξάλλου ήταν θαύμα και μόνο το ότι επέζησε του περιστατικού της τοξίκωσης, το οποίο ήταν πολύ βαρύ.

Ίσα που πρόλαβε να χρονίσει. ☹..
 
Ίσα που πρόλαβε να χρονίσει. ☹..
Πολύ κρίμα.
Πάντως καλά έκανες και τα έγραψες... στα παιχνίδια καλό είναι να αντικαθίστανται οι αλυσίδες με σκοινιά (επιτρεπόμενα) και να απομακρύνονται οι καμπανούλες που δεν προσφέρουν και κάτι πέρα από τα υπόλοιπα παιχνίδια.
 
Back
Top