Αναπαραγωγή Το κοκατίλ μου ξαναγέννησε αυγό, να προχωρήσω σε άλλη αναπαραγωγή;

giannisvlg

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.588
Πόλη
Αθήνα
Θελω τα φωτα σας παιδια:( Η τζουελ τελικα εκανε αυγο οπως φανταζομουν κοιμαται αρκετες ωρες απο 5 μμ κοιμαται.Η γιατρος που προτεινε στειρωση χημικη ενα εμφυτευμα λεει που διαρκει 1 χρονο και δε κανει αυγα.Βεβαια δε μπορω να το κανω γιατι ειναι πανακριβο , της αλλαξα κλουβι και την βλεπω θελει να συνεχισει,καιγεται.Σκεφτηκα ομως μη κατρακυλησει στα ιδια.Μου ειπε για να μη παει τσαμπα ολα τα ιχνοστοιχεια να της κανω αναπαραγωγη εσεις τι λετε;Να τονισω οτι μετα την αναπαραγωγη μεχρι σημερα εχει φαει 6 σουπιοκοκαλα δεν ξερω αν παιζει ρολο.Η διατροφη της ειναι λαχανικα φρουτα συνεχως οχι καθημερινα τα φρουτα μονο το αυγο μενει να αυξησω.Να πω οτι εχει δυναμωσει και οτι εχεις παχυνει!Ζοριζομαι πολυ αλλα απο την μια αποψη πιστευω οτι δεν ειναι και τελειος χαζο αυτο που μου προτεινε.Δωστε μου τα φωτα σας!😪
 
@giannisvlg Kαλημέρα,εγώ θα σου πρότεινα να τα ξαναζευγαρώσεις,τότε και αυτή θα ηρεμήσει πιστέυω.Έτσι και αλλιώς θα κάνει αυγά μέχρι να ξεπυρώσει οπότε αν θέλεις θα σου πρότεινα να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
 
Γιάννη το ζευγάρι δεν μένει μαζί απ'οτι έχω καταλάβει. Αυτά τα βιαστικά ζευγαρώματα της τελευταίας στιγμής δεν σου βγήκαν σε καλό την προηγούμενη φορά. Θα την άφηνα να τελειώσει τα αυγά και να κλωσσήσει μια εδβομάδα και θα τα πετούσα. Θα σταματούσα να την ακουμπάω οπουδήποτε στο σώμα της (καθόλου χάδια) και θα την έκανα καθημερινά μπάνια. Την άνοιξη θα έσμιγα το ζευγάρι και θα προσπαθούσα να κάνω τα πράγματα σωστά. Ίσως αν την άνοιξη τα βγάλεις έξω να μπει σε έναν πιο νορμαλ βιολογικό ρυθμό.
 
@Φοίβος Αυτο λεω και γω!Το ζευγαρι το εβαλα σημερα μαζι γιατι τα πανε πολυ καλα(βεβαια πιστευω θα αλλαξει οταν βαλω φωλια)θελω να σμιξουν και να παει καλα η επομενη.Αρα να τα χωρισω λες;Απλα δε θελω να παθει τιποτα ρε παιδια πραγματικα δε ηξερα οτι το να γενναει το εχει τσεπακι της.Σκεφτομαι να ανταλλάξω κλουβι στη θεση της θηλυκιας να βαλω τον αρσενικο και το θηλυκο στου αρσενικου αφου τα κανω ενα γενικο καθαρισμο!Τι λετε;Να πω οτι ετσι και αλλιως την κανω μπανιο καθημερινα!
 
Σκεφτομαι να ανταλλάξω κλουβι στη θεση της θηλυκιας να βαλω τον αρσενικο και το θηλυκο στου αρσενικου αφου τα κανω ενα γενικο καθαρισμο!Τι λετε;

Δεν είναι άσχημη ιδέα, σε συνδυασμό με όλα όσα σου ανέφερα πιο πριν.
 
Πρίν λίγο ξανά γέννησε αυγό.Παιδιά η κατάσταση θα είναι έτσι απλώς την μέρα θα την ανοίγω ελάχιστα απο κάτω να παίρνει τον αέρα της,σε σημείο να μη βλεπει φως και οταν σταματησει να γενναει απλα θα την σκεπάζω νωρίς!Η κυρία έμαθε να γεννάει και σε αυτόν τον πάτο .Ντάξει λογικό μου φαίνεται αφού δημιουργεί αυγά τωρα συνεχεια 20201218_210122_copy_1741x3095.jpg
 
Αν εχεις αναμμένα φώτα άλλαξε το πανί με κάποιο μαύρο ή τόσο σκούρο που δεν θα περνάει φως ώστε να κοιμάται. Το λευκό δεν βοηθάει σε αυτο που θελεις να πετύχεις.
 
Το την ειχα ολη μερα σκεπασμενη

Δεν μπορείς όμως να την έχεις όλη μέρα σκεπασμένη Γιάννη. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τους λόγους που αυτό δεν είναι σωστό για το πουλί. Πρέπει να βάλεις ένα σταθερό πρόγραμμα φωτός-σκοταδιού για ύπνο ώστε να ρυθμιστεί το βιολογικό της ρολόι. Τις ώρες που να είναι ξύπνια διάλεξε ένα σημείο στο χώρο που δεν πέφτει πάνω του πολύ έντονο φως ή ήλιος όλη την ώρα.
 
Εαν το πουλάκι δεν τρώει πέλετς ή άλλη τροφή με βιταμίνες τότε χρειάζεται μια πηγή βιταμινών. Τις πρωτεΐνες θα ήταν καλό να περιορίσεις όπως το αυγό ή την αυγοτροφή, αυτά θα τα σταματούσα τελείως.
 
Παιδιά η θηλυκια μου εκανε 3 αυγα συνολικα, περασαν 3 μερες και δεν εχει κανει αλλο και δεν ειναι και πρισμενη χαμηλα.Τι να πω ελπιζω να σταματησε και να μη κανει κανα ακυρο αυγο.😪
 
Back
Top