Γενικά Το κοκατίλ φωνάζει όταν δε με βλέπει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mrg13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mrg13

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιαν 2010
Μηνύματα
76
Καλημέρα και καλή χρονιά.

Προσπαθώ να αντιμετωπίσω ένα θέμα με θηλυκό κοκατίλ που ότι και αν δοκιμάζω δεν βλέπω την παραμικρή βελτίωση και έτσι ψάχνω ιδέες. Είναι ενός έτους ήμερο, ήσυχο όσο με βλέπει και ουρλιάζει όταν με χάνει από το οπτικό του πεδίο. Αν ακούσει το παραμικρό θόρυβο μέσα στο σπίτι αρχίζει να τσιρίζει και φυσικά σταματάει αν με δει.

Το πρόβλημα είναι ότι κάνει υπερβολική φασαρία όταν τσιρίζει και δεν γίνεται να το έχω σε οπτική επαφή συνέχεια. Αν μείνει σε κάποιο σημείο 100% ήσυχο συνήθως ηρεμεί και αν ακούσει κάτι αρχίζει ο "συναγερμός". Μέσα στο σπίτι βέβαια όσο είναι παρόν ανθρωποι δεν γίνεται να έχει 100% ησυχία και υπάρχει θέμα. Έχω δοκιμάσει τα γνωστά κόλπα που έχω διαβάσει αλλά δεν έχω πετύχει κάτι. Και να το αγνοήσω όταν φωνάζει είναι σχετικό γιατί αν ουρλιάζει συνέχεια κάποια στιγμή θα περάσω ουτως η αλλως από το σημείο που βρίσκεται και θα με δει. Αν το έχω δίπλα μου είναι ήσυχο. Αν μείνει στο σκοτάδι (όταν το βάζω για ύπνο δεν βγάζει τσιμουδιά).

Ψάχνω για ιδέες πριν εξαντλήσω τα πάντα. Ευχαριστώ.
 
Μήπως μέχρι να καταφέρεις να το ημερώσεις ήσουν πολλές ώρες μαζί του και τώρα τις έχεις περικόψει; Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο.
Παιχνίδια που θα του αποσπούν την προσοχή του έχεις; Μικρά αυτοσχέδια, όχι τα ογκώδη έτοιμα για τα οποία σε μικρό χρονικό διάστημα χάνουν το ενδιαφέρον τους.
 
Πιθανόν να είναι αυτό με την άλλη έννοια ότι έχει εξαρτηθεί πλέον από την παρουσία ανθρωπου και νοιώθει ότι χάνει το ταίρι του και ουρλιάζει. Συγκεκριμένα με εμένα είναι ήμερο και με αφήνει να το χαιδεύω δεν δείχνει την ίδια συμπάθεια σε άλλους.

Έχω 2 κλασικά τα μεγάλα αλλά έχω φτιάξει 2-3 μικρά με καλαμάκια τα οποία τα τσιμπάει και παίζει, θα δοκιμάσω να φτιάξω περισσότερα ή κάτι πιο ενδιαφέρον. Δεν έχω τρελή φαντασία αλλά αν δω κάποια θα τα φτιάξω. Θα ψάξω google images για παιχνίδια να πάρω ιδέες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Για ιδέες παιχνιδιών κοίταξε εδώ https://community.petbirds.gr/tags/parrot-toys/ .
Πάντως και απλές λωρίδες λευκών χαρτιών είναι ικανές να τα κρατήσουν απασχολημένα.
Πάντα βέβαια υπάρχει και η λύση πουλοπαρέας, ίδιου ή διαφορετικού φύλου.
 
Μήπως φοβάται την μοναξιά και έχει ανάγκη απο μια παρέα... Του είδους του; Η σκέψη της Μαρίας είναι πολύ σωστή.Αν δεν θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή ενα πουλακι του ίδιου φύλου ίσως ήταν η λύση στο πρόβλημα σου. Σκέψου το και αν το αποφασίσεις μελετησε τα σχετικά θέματα με την καραντίνα.
 
Είναι προφανές ότι σε προτιμά απο τους υπόλοιπους και σε θεωρεί ταίρι του. Θα ήταν καλό να αρχίσουν να ασχολούνται και τα άλλα μέλη του σπιτιού λίγο παραπάνω (αν φυσικά το θέλουν) και να μειώσεις παράλληλα εσύ το χρόνο που του αφιερώνεις. Επίσης δώστου φυσική ενασχόληση, καρπούς με το περίβλημά τους, φρέσκα κλαδιά, παιχνίδια απο φυσικά υλικά. Δεν σκέφτεσαι να του πάρεις ένα ταίρι;
 
Ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Κοιτάω και τις ιδέες για παιχνίδια και να μην λύσει το πρόβλημα θα ειναι καλό για το πουλάκι να έχει να παίζει όπως και να έχει. Μου έχει περάσει από το μυαλό και το ταίρι. Πιστεύετε με ταίρι θα σταματήσει αυτή την αναζήτηση που κάνει όταν δεν με βλέπει;

Επειδή υπάρχει μια περίπτωση για ένα αρσενικό θα εξετάσω μήπως πάρω εκείνο και είναι έτοιμο από κάθε άποψη (+υγείας). Το μόνο κακό είναι το αρσενικό έχει συνηθίσει χρόνια να είναι σε εξωτερικό περιβάλλον, έχει συνηθίσει κρύο κλπ. και το θηλυκό το έχω μέσα και το βγάζω μόνο με ζέστη και ημέρα. Να φανταστείτε το είχε πιάσει το αρσενικό σουπερ κατάθλιψη όταν είχε μείνει μέσα 1-2 μέρες στο σπίτι που είναι. Εκτός αν τα συνηθίσω και τα δύο μάζί από την άνοιξη να τα προσαρμόσω σε εξωτερικές θερμοκρασίες; Διαφορετικά θα δω μήπως απλά πάρω ένα άλλο γιατί πραγματικά ειναι χαρούμενο εκει που βρίσκεται τώρα. Έχει κι άλλα κλουβιά πουλάκια παρέα και κελαηδάνε όλα μαζι (καναρίνια κλπ).
 
Να προσθέσω και ένα άλλο περίεργο που κάνει. Όταν είμαι παρόν όταν τρώει αν φύγω από το οπτικό του πεδίο παρατάει το φαϊ και με ψάχνει. Αρχίζει να σφυρίζει γλυκά πρώτα και μετά φωνάζει. Εμφανίζομαι ξαφνικά τσούπ τρώει, εξαφανίζομαι τρέχει. Εννοείται ότι τρώει μόνο του απλά όταν είμαστε παρέα το κάνει.
 
Αυτό δείχνει ότι όταν είναι μόνο του νοιώθει ανασφάλεια. Γιατί μόνο όταν νοιώθουν ασφαλή και προφυλαγμένα τα ζώα τρώνε. Πρέπει σιγά-σιγά, με κάποιο ραδιόφωνο, τηλεόραση, να το μάθεις να κάθεται και μόνο.
 
Μόνο του όμως τρώει. Αν φύγω και δεν εμφανιστώ θα αρχίσει να τρώει μετά από λίγο. Απλά την ώρα που φεύγω πετάγεται. Έχει και την πλάκα του βέβαια κάνει κάτι ναζιάρικους ήχους. Μετα παραπονίεται γλυκά αν δεν κάτσω να το χαιδεύω.
 
Α εντάξει αφού τρώει και όταν είναι μόνο του. Απλά έχει τον νου του να μην του φύγεις. Αγάπες είναι αυτές, τι να κάνουμε...όπως τα μωρά :)
 
Δοκίμασα το θέμα παρέα με αρσενικό που ήδη υπήρχε σε άλλο χώρο και ήταν έτοιμο όχι νέο πουλί για καραντίνα. Στην αρχή χωριστά λίγο να βλέπονται και μετά μαζί. Έχει μειωθεί το θέμα ουρλιάζω συνεχόμενα (το θηλυκό) αλλά και πάλι το πιάνουν κρίσεις. Αγριεύει προς το αρσενικό αν βρεθούν πολύ κοντά χωρίς να πέφτει ξύλο. Το αρσενικό είναι ήρεμο το αγνοεί, κελαηδάει κάνει τα δικά του. Το θηλυκό συμπεριφέρεται σαν να μην αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει άλλο πουλί. Είναι σαν να αναγνωρίζει μόνο τον άνθρωπο σαν παρέα του. Το κακό είναι το πιάνουν κάτι κρίσεις που δεν τις αντέχει το σπίτι και ίσως οι γείτονες ειδικά όταν καλοκαιριάσει και θα έχουν όλοι ανοιχτες πόρτες κλπ. Γενικά μιλάμε για πολύ κραυγή αν δεν δει εμένα. Πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να το προσπαθήσω αυτό το πάντρεμα με τα δύο πουλιά μπας και μεταβληθεί η συμπεριφόρα του θηλυκού ; Αν δεν βρώ άκρη ίσως να πρέπει
αργότερα να πάω αλλού το θηλυκό, που δεν θα ενοχλεί γείτονες κλπ. Το καλό είναι ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση δεν ουρλιάζει συνεχόμενα. Επειδή θέλω αν προσπαθήσω πριν εγκαταλείψω αν υπάρχει καμια ιδέα να δοκιμάσω κάτι θα την ακούσω.
 
Τι ηλικία έχουν τα 2 πουλιά; Ίσως η φωλιά αν είναι σεξουαλικά ώριμα να λύσει το δέσιμο με εσένα.
 
Είναι μικρά, το θηλυκό 1 έτος και το αρσενικό 6 μηνών. Με την παρουσία φωλιάς μπορεί αργότερα να αλλάξει η κατάσταση μεταξύ τους; Γιατί δεν δείχνει καμια συμπάθεια το θηλυκό προς το αρσενικό.
 
Είδα κάτι καινούργιο. Βασικα πρώτη φορά είδα το θηλυκό να σκύβει δίπλα στο αρσενικό για να το χαιδέψει. Συνήθως το θυληκό σκύβει οταν βάζω το χέρι οπουδήποτε στο κλουβί για να το χαιδεύω. Δεν συγκινήθηκε τρελά το αρσενικό, το έγλυψε λίγο στο φτερό και μετά το έδιωξε.
 
Τώρα βασικά άρχισε να αγριεύει το αρσενικό ένω τις "έτρωγε" στην άρχή από το θηλυκό. Δεν βλέπω σχεδόν καμία βελτίωση ως προς το να μην ουρλιάζει το θυληκό όταν 1) δεν βλέπει άνθρωπο ή 2) ακούσει τον παραμικρό θόρυβο μέσα στο σπίτι. Φαίνεται προς το παρόν να μην δένουν μεταξύ τους είναι σαν δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι. Θα κάνω υπομονή μήπως αλλάξει κάτι αλλιώς θα κρατήσω μόνο το αρσενικό στο μέλλον.
 
Ναι έχουν αλλά δεν ασχολείται εύκολα αν δεν είσαι δίπλα του. Το αρσενικό δεν έχει θέμα παίζει με τα πάντα. Έχει μια απαίτηση το θηλυκό να το χαιδεύεις συνέχεια. Αν τρώει ενώ με βλέπει και φύγω σταματάει κι αυτό τρέχει ανησυχο. Τρώει μετά απλά εκείνη την ώρα που φεύγεις το πιάνει τρέλα.

Το είχα δει να σκύβει στο αρσενικό για χάδια μερικες φορές αλλά το αρσενικό το απομακρύνει πλέον.
 
Back
Top