Γενικά Το κοκατίλ φωνάζει όταν δε με βλέπει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mrg13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πιστεύω θα στρώσουν, κάνε υπομονή, δώσε χρόνο. Είναι λίγο ψυχάκιας το θηλυκό σου αλλά παντού τα πάντα. :) Μην νομίζεις αν πάρεις άλλο θα είναι σίγουρα πιο νορμάλ.
 
Οπως ειπωθηκε το κοκατιλ σου εχει δεθει με εσενα και σε ψαχνει. Το ιδιο αντιμετωπιζω και εγω. Ειδικα σε περιοδο που θελει να ζευγαρωσει φωναζει συνεχεια οταν δε με βλεπει. Γενικα εαν εισαι σε αλλο δωματιο μπορεις να του σφυριζεις ή να του φωναζεις με το ονομα του για να καταλαβαινει οτι εισαι κοντα. Σε εμενα πιανει και μαλιστα μου απανταει οταν του σφυριζω.
 
Δεν καταλαβαίνει από τέτοια να του μιλάς από άλλο δωμάτιο. Το πολύ πολύ θα σταματήσει να ουρλιάζει για λίγα δευτερόλεπτα όσο σε ακούσει και θα συνεχίσει. Αν δεν με δει θα συνεχίσει να ουρλιάζει ας του σφυράω μιλάω οτιδήποτε.

Μήπως να προσπαθήσω να το απομονώσω (σε δωμάτιο που δεν χρησιμοποιώ συχνα) να μην με βλέπει τις ώρες που είμαι σπίτι και ας ουρλιάζει, μήπως καταλάβει ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με τον φιλαράκο του; Είναι το τελευταίο που έχω σκεφτεί.
 
Ναι το έχω διαβάσει αλλά δεν ισχύουν αυτά που γράφει γιατί π.χ δεν σταματάει να φωνάζει αν φύγεις. Δεν σταματάει να ουρλιάζει αν είναι μόνο του πάλι το πιάνει η τρέλα του ώρες ώρες. Ακόμα και αν δεν ουρλιάζει κάνει ένα πιο χαμηλοφωνο θόρυβο που δεν σταματάει ποτέ. Φυσικά δεν πάω από πάνω του όταν ουρλιάζει το έχω αφήσει μόνο του ώρες. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάω στο πουλί, ήδη θα ουρλιάζει οπότε δεν γίνεται με αυτό που γράφουν να το αγνοήσω μέχρι να σταματήσει γιατί σχεδόν όλες τις φορές δεν θα έχει σταματήσει να με καλεί. Το έχω βάλει σε διάφορα σημεία με τοίχο, ψηλά, χαμληά, έξω, μέσα, με λίγο-μετριο-πολύ φως, ραδιοφωνα, tv, να καλύψω το κλουβί μόνο οταν φωνάζει για λίγο. Έχω δοκιμάσει χιλιο δυο πραγματα που γράφουν και σε ξένα φόρουμ δεν πιάνει τίποτα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Δεν το πας σε γιατρό, μπας και πονάει πουθενά το πουλί;
 
Δεν έχει κάποιο θέμα αν καθόμαστε μαζί όμως. Βγάζει τον σκασμό εντελώς. Δεν φαίνεται κιολας να έχει κάποιο πρόβλημα το παρατηρώ συνέχεια. Θέλει συνέχεια χάδια, στήνει κεφάλι και περιμένει, αν δεν χαιδέψεις αρκετά κάνει παραπονάκια. Ούτε φωνάζει όταν πάει για ύπνο στο σκοτάδι.
 
Όταν φεύγεις για την δουλειά δηλαδή φωνάζει όλη μέρα;
 
Με προβληματιζει πολύ που αναφέρεις οτι ουρλιάζει... Θα σου ήταν εύκολο να ανέβαζες κάποιο βιντεακι να πάρουμε μια ιδέα από το ουρλιαχτό του;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Όταν φεύγεις για την δουλειά δηλαδή φωνάζει όλη μέρα;

Όταν φέυγω φωνάζει στην αρχή, μετά ηρεμεί. Αν ακούσει θορύβους απο άλλα διαμερίσματα, οτιδήποτε μπορεί να ακούσει θα φωνάξει. Γενικά θόρυβος θα ακουστεί λίγο πολύ συνέχεια. Όταν μπορούσε με ζέστες να είναι στη βεράντα φώναζε κυρίως με το ξύπνημα μετα ηρεμούσε και μόνο από τυχαίους θορύβους φώναζε και όταν το έπιανε γενικώς να φωνάζει. Το καλό είναι ότι με το αρσενικό αν και δεν έχουν γίνει φιλαράκια έχει πέσει ένα σκαλί το θέμα τσιρίγματος. Επίσης είναι ήσυχο όταν το αρσενικό κελαηδάει. Μέσα στο σπίτι και ροχαλήτο να ακούσει θα φωνάξει. Είχα βάλει κάμερα και παρακολουθούσα τι κάνουν.

Με προβληματιζει πολύ που αναφέρεις οτι ουρλιάζει... Θα σου ήταν εύκολο να ανέβαζες κάποιο βιντεακι να πάρουμε μια ιδέα από το ουρλιαχτό του;

Ναι κάποια στιγμή θα βάλω.
 
Μάλλον πρέπει να γυρίσεις video με τον εαυτό σου, να σε βλέπει όταν είσαι αλλού :)
 
Καλησπέρα,

Σας ανεβάζω ένα μικρό δείγμα από τα ουρλιαχτά που κάνει. Δεν κατάφερα να το πετύχω και να ηχογραφώ όταν βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και ουρλιάζει στο φούλ.

https://www.dropbox.com/s/1cl70vs9ktaslzk/tsiou.mp4

Στα σημεία που ακούγεται πιο έντονα το κάνει συνεχόμενα, στο ηχητικό είναι σχετικά ήσυχο κάνει και παύσεις και πιο μικρά τσιρίγματα. Η φωνή του ακούγεται σε μια απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων.
 
Αν σου πω ότι δεν το βρίσκω έντονο, τι θα πεις; Όχι συνέχεια βέβαια αλλά η δική μου όταν φωνάζει κάνει χειρότερα.
 
Αν σου πω ότι δεν το βρίσκω έντονο, τι θα πεις; Όχι συνέχεια βέβαια αλλά η δική μου όταν φωνάζει κάνει χειρότερα.

Δυστυχώς δεν ακούγεται τόσο καλά με την ηχογράφηση. Αυτό στα 40+ δευτερόλεπτα το κάνει συνεχόμενα χωρίς ανάσα για πολύ ώρα ή ώρες. Είναι έντονο γιατί αν σου βάλω ένα χάρτη που βρίσκεται το κλουβί και που το ακούω θα πάθεις πλάκα. Εχω μια πλατεία μεγάλη που σε οποιοδήποτε σημείο της ακούω το πουλί λές και είναι δίπλα μου στερεοφωνικά.

Στην καλύτερη κάνει ένα έντονο ήχο ανα 5 - 10 δευτερόλεπτα. Εσένα λες όχι συνεχόμενα. Αυτό δεν σταματάει ποτέ μόνο αν κοιμηθεί.
 
Αν δεν ειχα διαβασει το αρχικό πόστ που ανησυχουσες για τα ουρλιαχτά του και ακουγα αυτό το βιντεακι, θα σου έλεγα οτι άκουγα το μελωδικό κελάηδημα ενός κόκατιλ! Νομιζω πως δεν πρέπει να ανησυχεις! Αυτό ακριβως είναι το κελάηδημά του! Αν είναι η πρώτη σου εμπειρία από αυτό το είδος παπαγάλου, έχεις δύο επιλογές: Η να μαθεις να αντέχεις αυτό το επίπεδο "θορύβου" ή αν δεν το αντέχεις να το χαρισεις σε κάποιον που το θέλει και ξέρει να το διαχειριστεί. Αν ψαχνεις για καποιο πιό ηρεμο ειδος δες για μπατζι, παροτελ ή μουλγκα.
Μεταξύ μας πάντως έχει πολύ μελωδικό και όμορφο κελάηδημα! Να το χαιρεσαι!
 
Αυτό δεν είναι τίποτα που να ακούσεις το αρσενικό που προσπαθεί να μάθει τραγουδάκια. Έχω κι άλλο αρσενικό σε άλλο σπίτι που φωνάζει με τις ώρες του αλλά όχι έτσι συνεχόμενα, δεν ειναι τα πρώτα μου. Και το αρσενικό που έχω στο σπίτι μου μάζι με το θηλυκό φωνάζει ή κελαηδάει αλλά σταματάει. Το θέμα είναι το θηλυκό κάνει αυτό τον έντονο ήχο συνεχόμενα είτε nonstop είτε με ελάχιστα δευτερόλεπτα παύση. Κάνένα από όσο κοκατιλ έχω δει και θηλυκά δεν έκαναν κάτι παρόμοιο. Όλα φωνάζαν αλλά όχι nonstop. Παντως σαν ζευγαράκι δεν έχω δει βελτίωση ακόμα μπας και ξεκολλήσει λίγο το θηλυκό.
 
Φαίνεται πως τα πουλάκια σου είναι πολύ ευτυχισμένα και για αυτο κελαηδουν συνεχεια! Θα πρέπει να εισαι πολύ χαρούμενος για αυτό! Αν επλητταν θα καθονταν αμίλητα και μαζεμενα σε μια γωνια. Γεγονος είναι παντως πως όσο ζεσταίνει ο καιρός και πλησιάζουμε προς την άνοιξη, τα πουλάκια θα κελαηδούν όλο και πιό έντονα γιατί αυτός είναι ο μόνος τροπος που έχουν για να αλληλεπιδράσουν με τα άλλα πουλιά του είδους τους ή με τα άτομα που τα φροντίζουν!
 
Δεν νομίζω οτι σφυράει από χαρά πάντως όπως όλα τα υπόλοιπα κοκατίλ που έχω εμπειρία. Αυτό φωνάζει επειδή ψάχνει εμένα όλη την ώρα. Αν παρακολούθησες το θέμα από την αρχή ή διαβάζοντας τον τίτλο, δεν φωνάζει όταν είμαι παρόν, κάνει τα σφυριγματάκια του το κελάηδημα που εννοείς. Όταν φωνάζει είναι σαν να βασανίζεται.
 
Back
Top