Αναπαραγωγή Το κοκατιελ μου γεννησε ενα αυγο, τι να κανω;

geo2282222822

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2014
Μηνύματα
1
Πόλη
Πάτρα
παιδες γεια χαρα. λεγομαι Γιωργος Λουπης κ ασχολουμαι πρωτη φορα με φορουμ κτλ κ ειμαι λιγο ασχετος. Θελω να μαθω τι πρεπει να κανω γιατι το κοκατιελ μου γεννησε ενα αυγο. εκανε καιρο οτι κλωσαει και του πηρα μια φωλια. Δυστυχως μικρη γιατι δ ηξερα κ ουτε κ εκει που την πηρα ηξεραν να μου πουν. αναγκαστηκα να μεγαλωσω την τρυπα και την ιδια μερα που την εβαλα τρυπωσε κ εκανε ενα αυγο. επειδη τα εχω κανει πανω μου απ την χαρα μου γιατι το λατρευω αυτο το πλασμα κ επειδη δ θελω να μου παθει κατι θα ηθελα βοηθεια. Δ εχω βαλει νημα, κλωστες κτλ κτλ. επισης εχω κ αλλο ενα κοκατιελ μαζι του το οποιο υποθετω ειναι αρσενικο. Οποιαδηποτε πληροφορια θα μου ηταν πολυ χρησιμη,
σας ευχαριστω πολυ
 
Χαίρομαι για την χαρά σου, καθένας μας το ίδιο θα αισθανόταν στην θέση σου.
Όμως... Το ότι είδες αυγό το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι το πουλάκι αυτό είναι θηλυκό. Ούτε ότι το άλλο είναι αρσενικό αποδεικνύεται, ούτε ακόμα και αν είναι ότι έχουν ζευγαρώσει.
Εύχομαι τα δύο αυτά ενδεχόμενα να μην ισχύουν και όντως να βρίσκεσαι στην αρχή μιας γέννας του ζευγαριού σου.
Ασχέτως αν το αυγό είναι γονιμοποιημένο ή όχι, και εφόσον βλέπεις το θηλυκό σου καιρό να ψάχνεται για φωλιά κτλ, πρέπει να την βοηθήσεις να ολοκληρώσει την φάση της. Πρέπει να πάρεις άμεσα φωλιά μεγάλη, κατάλληλη για cockatiels , δεν χρειάζεσαι υλικό για στρώσιμο, αν θέλεις δώσε ελάχιστο χόρτο κουνελιού.
Αν δεις ότι δεν προχωράει σε άλλα αυγά ή καταλάβεις ότι τα αυγά που έκανε δεν είναι γονιμοποιημένα, αφαιρείς άμεσα την φωλιά, και αφήνεις το πουλάκι να ξεκουραστεί.
Φυσικά αν υποθέσουμε ότι έχεις ζευγάρι και προχωράς για αναπαραγωγή, προϋποτίθεται ότι έχεις από πριν ένα υγιές και καλοταϊσμένο πουλάκι που δεν θα κακοποιηθεί από την γέννα. Διάβασε και αυτό το άρθρο για περισσότερες λεπτομέρειες και σχολαστική παρατήρηση για να ξεκαθαρίσεις τι συμβαίνει Τι πρέπει να ξέρετε για το ζευγάρωμα των Cockatiels | PetBirds
 
Back
Top