Φροντίδα Το κοκατιλ μου έφαγε κεχρί από μένα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μπορεί να είχε φάει πολύ και να μην ήθελε να φάει άλλο. Δοκίμασε πολύ πρωί(το πιο σίγουρο) ή αργά το απόγευμα. Μπορεί να μην είχε γενικά όρεξη αυτή την στιγμή, μήπως έπαιζε με κάποιο παιχνίδι του πριν κάνεις την προσπάθεια? Μην τα παρατάς με την καθημερινή τριβή έρχεται το αποτέλεσμα. Εσύ θα κάνεις την προσπάθεια σου κάθε μέρα μια συγκεκριμένη ώρα με ηρεμία(χωρίς να τρέμεις ή να κάνεις απότομες κινήσεις) και όλα θα πάνε καλά.

Εγώ πιστεύω πως πρέπει να τα δώσεις και τα δυο. Δυστυχώς πιστεύω ότι ακόμα δεν έχεις καταλάβει ποσο χρόνο απαιτεί αυτό,μιλάμε και για κοκατιλ τα οποία είναι σχετικά τα ποιο εύκολα πουλάκια. Χτες κάνατε πρόοδο,σήμερα δεν είχε όρεξη το πουλί, απογοητεύεσαι εύκολα και με τους παπαγάλους δεν κάνει. Δεν είναι θέμα εμπειρίας, νομίζω πως όλα τα άτομα με εμπειρία σου είπαν τις απόψεις τους, είναι θέμα υπομονής και κατανόησης. Από το να παιδεύεσαι να απογοητεύεσαι και να τα μπερδεύεις καλύτερα να τα δώσεις και τα δυο. Αν δεν έχεις την υπομονή και την όρεξη δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Αυτά από μια κοπέλα εντελώς ασχετη με τους παπαγάλους,που πάλεψε 2 χρόνια με ένα ενήλικο-άρρωστο-φοβισμένο και παρατημένο ρικνεκ.

Εγώ πιστεύω πως πρέπει να τα δώσεις και τα δυο.
Ειναι κατι που εχω επισημανει προ 2 μηνων κι εγω.
Δεν ταιριαζουν ολοι οι φροντιστες με ολα τα πτηνα και ολα τα πτηνα με ολους τους φροντιστες.

@Kleos μη μιλάς λες και ειναι οι τελευταίες σου λέξεις.Η εκπαίδευση θέλει πάρα πάρα πολύ υπομονή αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.Αν δεν έχεις καταλάβει πόσο χρόνο πρέπει να διαθέσεις για αυτό καλύτερα να μην ασχοληθείς άλλο.Απογοητεύεσαι πολύ εύκολα και αυτό δεν βοηθάει ούτε εσένα ούτε τον παπαγάλο...γιατί κι αυτός καταλαβαίνει.Από εκεί που σου έλεγα να κρατήσεις και τα δυο τώρα θα σου πω να μην κρατήσεις κανένα γιατί έτσι δυστυχώς δεν γίνεται δουλειά.Τώρα αν πιστεύεις ότι στο εξής θα έχεις υπομονή τι να πω...

Δυστυχώς παιδιά δε το βλέπω να μαθαίνει, κάνει πολλά βήματα πίσω.
Η εξημέρωση άγριων ζώων περιλαμβάνει συχνά ακριβώς αυτό, ένα βήμα μπροστά και 2 πίσω. Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολη ή απλή. Αυτό που τονίζουμε συνέχεια είναι ότι χρειάζεται άπειρο χρόνο κι υπομονή.

Οκ παιδιά θα συνεχίσω για περίπου ενάμιση μήνα ακόμα την εκπαίδευση και άμα δε δω καθόλου αποτελέσματα ίσως τα δώσω σε έναν φιλο. Άμα χρειαστώ καποια πληροφορία θα ρωτήσω, ευχαριστώ.

Back