Ασθένειες Το ματάκι του καναρινιού μου εχει μαυρίσει

Anastasia S

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2020
Μηνύματα
119
Πόλη
Νυρεμβέργη
Καλημέρα σας παιδιά,

Σήμερα σηκώθηκα το πρωί και παρατήρησα ότι το μάτι του καναρινιου μου εχει μαυρίσει κάπως, τι μπορεί να έχει συμβεί; Από τι μπορεί να είναί; Είναι ανησυχητικό;

IMG_20210411_110240_905.webp
 
Τι εννοείτε; Προχθές ήταν η τελευταία μέρα που του έβαλα κρέμα Epithol για τα ακάρεα των ποδιών του, δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να τον πείραξε κατά κάποιον τρόπο η κρέμα αυτή. Επίσης του βάζω μπανιέρα σχεδόν κάθε μέρα και για το πτέρωμα παράγγειλα Oropharma Oro-bath γιατί βλέπω ότι το πτέρωμα του δεν είναι όπως πριν. Απ'όσο ξέρω στα ποδαράκια του έχει μαζευτεί μελανινη, όμως η κατάσταση των ποδιών του από την μελανίνη είναι από τότε που τον πήρα έτσι και ψάχνω και για αυτό κάποιο φάρμακο. Τώρα γιατί είναι έτσι το ματάκι του δεν κατεβαίνω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν υπαρχει φαρμακο για να φυγει η μελανινη απο τα ποδια αν αυτο εννοείς,φυσιολογικα υπαρχει εκει.

Υπαρχει περιπτωση το πτερωμα απο το ματι να εχει βραχει-λερωθει με κατι?
 
Δεν ξέρω πραγματικά, πριν λίγη ώρα να τον έβαλα να κάνει μπάνιο και σαν κάπως να πέρασε λίγο το ματάκι του. Φοβόμουν μην έχει κανέναν ιό της ευλογιάς και του έβαλα σταγόνα από εκείνο το φάρμακο για τα παράσιτα μήπως αν έχει να το προλάβω..
 
Φοβόμουν μην έχει κανέναν ιό της ευλογιάς και του έβαλα σταγόνα από εκείνο το φάρμακο για τα παράσιτα
Ποιό φάρμακο είναι ; (Άλλο ή ευλογιά,
άλλο τα παράσιτα.) Αποφεύγουμε την χρήση φαρμάκων αν δεν υπάρχει διάγνωση ειδικού γιατρού που επιτρέπει την χρήση του. Αυτό που μπορείτε να κάνετε στην παρούσα φάση είναι να καθαρίσετε το ματάκι του με Tobrex , σταγόνες η αλοιφή (υπάρχει στα φαρμακεία) για 2-3 ημέρες και αν δεν υπάρξει βελτίωση να το πάτε σε γιατρό. Μπορεί να είναι μια απλή επιπεφυκίτιδα , μπορεί και κάτι πιο ανησυχητικό.
 
γιατί βλέπω ότι το πτέρωμα του δεν είναι όπως πριν.
Το πτερωμα του ειναι ετσι απο την χρηση της επιθολ με τον καιρο θα φτιαξει παλι ,μπανιο θα του βαζεις πρωινες ωρες και αν μπορεις να το αφηνεις για λιγο στον ηλιο για να στεγνωνει τα φτερα του θα του κανει καλο και θα επανελθει το πτερωμα του πιο γρηγορα.Οσο για το ματακι του το εχεις δει να ξυνετε?Ισως εχει ερεθιστει απο την αλοιφη !
 
Έχετε δίκιο... Σας ευχαριστώ πολύ.
[automerge]1618155596[/automerge]
@pantesom Ναι κάθε φορά που του έβαζα epithol ξυνόταν, ίσως όντως να ερεθίστηκε από την αλοιφή. @Vada είναι της Beaphar για τα παράσιτα.. Ελπίζω μόνο να μην πάθει τίποτα που του έβαλα αυτό για τα παράσιτα! Ουφ..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα σας, epithol έβαζα για μια βδομάδα επειδή είχε ακάρεα. Πατήθρες να είμαι ειλικρινής είχα κάτι πλαστικές και έβαλα ξύλινες και από τότε αυτές έχω, τις καθαρίζω όμως συχνά.
 
Όταν βάζουμε epithol αλλάζουμε τις πατήθρες πολύ συχνά. Δεν βλέπω όμως κάποιο λόγο να τη συνεχίσεις, τα πόδια είναι εντάξει. Άλλαξε τις πατήθρες με καθαρές, δώστου και κανένα μπανάκι και θα είναι μία χαρά.
 
Back
Top