Διατροφή Το μείγμα αυγοτροφής που φτιάχνω

Σε αυτο το θεμα τουλαχιστον δεν εχεις κανει καπου αναφορα για ορια, η μονη αναφορα που βλεπω ειναι αυτη και αναφερεσαι για περα απο τα ορια προφανως οταν μιλας για κατι "extra" και μαλιστα το εφαρμοζεις και σε ολα τα ζωα του πλανητη.
Το αλάτι το αναζητούν σε extra δοσολογίες τα ζώα όλου του πλανήτη..

Πολυ ευχαριστως σε ενα αλλο θεμα να σου αναλυσω, με επιστημονικα δεδομενα και ερευνες και οχι με βαση την αποψη καποιων κτηνοτροφων ή χωρικων οπως ανεφερες πιο πανω,τις επιπτωσεις σε ζωντανους οργανισμους του αλατιου και της ζαχαρης.
 
Παιδιά, γενικά οι περισσότερες μελέτες στο θέμα μιλούν για υπερβολική κατανάλωση αλατιού, που οδηγεί σε συμπτώματα όπως πολυδιψία και πολυουρία, μέχρι νευρολογικά προβλήματα και θάνατο.
Δεν είναι τυχαίο ότι το salt toxicity in parrots βγαζει 1.500.000 αποτελέσματα (φανταστείτε στην αναζήτηση να βάλετε birds).
Γενικά καλό είναι να αποφεύγεται.
Για τη ζάχαρη προσωπικά δε το συζητώ καν.
 
Αυτο που προτεινει ο ΕΚΠΑΖ ειναι η κοινη λογικη σε περιπτωσεις εκτακτης αναγκης και το προτεινει γιατι ειναι οτι πιο κοινο μπορει να βρει καποιος στην κουζινα ενος σπιτιου.
Αν το almora ηταν σε καθε σπιτι προφανως και θα προτεινε το almora.
Το site αναφερεται σε πρωτες βοηθειες και οχι σε διατροφικες συνθηκες/οδηγιες.

Τι σχεση εχει αυτο με το καθημερινο σιτηρεσιο των πουλιων;
Ρητορικη ειναι η ερωτηση, δεν εχει καμια σχεση προφανως.
 
Δεκτά όλα τα σχόλια σας και σας ευχαριστώ, θα ήθελα όμως να ζητήσω συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το θέμα που ανέβασα, εγώ απλός είπα για κάτι που έφτιαξα για τα πτηνά μου. Όπως είπα και στο post που με καλωσόρισε η ομάδα δεν είμαι κανένας ειδήμονας ούτε κανένας ξερόλας. Είμαι απλός ερασιτέχνης που προσπαθεί να μάθει. Δεν γνώριζα ούτε για τη ζάχαρη ούτε για το αλάτι, απλά θεώρησα ότι η μικρή ποσότητα αυτών των ουσιών που υπάρχει μέσα στο μούσλι ή και κάπου αλλού δεν θα έκανε κακό στα πουλιά. Και πάλι σας ευχαριστώ και δεσμεύομαι να είμαι πιο προσεκτικός.
 
Δεν γνώριζα ούτε για τη ζάχαρη ούτε για το αλάτι, απλά θεώρησα ότι η μικρή ποσότητα αυτών των ουσιών που υπάρχει μέσα στο μούσλι ή και κάπου αλλού δεν θα έκανε κακό στα πουλιά.
Δεν είναι ούτε κακό που το έκανες... Ούτε και απαραίτητα λάθος κατά τη γνώμη μου για τις ποσότητες που περιέχουν αυτά τα σκευάσματα.. (κι εγώ όπως κι εσύ, δεν είμαι ειδικός... όπως και οι υπόλοιποι)
Να συνεχίσεις να γράφεις αυτό που πιστεύεις εσύ.. και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.
 
θα ήθελα όμως να ζητήσω συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε
Ίσα ίσα που τέτοιες συζητήσεις, ακόμα και αν καμιά φορά φαίνεται ότι αποκτούν έναν τόνο "πιο προσωπικό" ανάμεσα σε μέλη, είναι και οι πιο διαφωτιστικές. :)
 
Δεκτά όλα τα σχόλια σας και σας ευχαριστώ, θα ήθελα όμως να ζητήσω συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το θέμα που ανέβασα, εγώ απλός είπα για κάτι που έφτιαξα για τα πτηνά μου.


Καμια συγγνωμη δεν χρειαζεται να ζητησεις και καμια αναστατωση φιλε Μιλτο, ο καθενας εδω λεει την γνωμη του ελευθερα και ειναι ανοικτη στην κριση του κοινου.

Η επιστημη προχωρα και οι γνωσεις που αποκτουμε μεσα απο αυτην ανοιγει νέους δρομους, για οσους θελουν βεβαια 😛

Προσωπικα μου αρεσει να εξελισσομαι μεσω αυτης της γνωσης και να μην μενω στην πρακτικη του "παππου" που καποτε θεωρουσε οτι το σκετο καναβουρι αρκει.
 
@ΜΙΛΤΟΣ Μ. , απεναντίας! Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας λόγος "συγνώμης" αλλά το Post σου εκτός από το ότι ήταν πολύ ευγενικό και σαφέστατα καλοπροαίρετο, αποτέλεσε ταυτόχρονα και το έναυσμα για μια περαιτέρω ανάλυση.
Ανάλυση η οποία σίγουρα μας βοήθησε να μάθουμε περισσότερα πράγματα και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας από εμάς αποφασίζει αναλόγως για το πως του φαίνονται αυτά που διαβάζει.
Είναι εντελώς υποκειμενικό εάν καποιος τα υιοθετήσει, μερικώς ή ολικώς, εάν τα απορρίψει ή εάν τα εξελίξει περαιτέρω (ειδικά αυτό είναι και το προσδοκώμενου)..

Συνεπώς εγώ προσωπικά, αλλά θεωρώ και οι υπόλοιποι, σε ευχαριστώ πολύ για αυτή σου την πρωτοβουλία διότι έμαθα πράγματα!
 
Back
Top