Φροντίδα Το μικρό δέχεται bullying κυρίως από τον πατέρα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λέτε να φταίει η χρωματική του ιδιαιτερότητα που δέχτηκε την επίθεση αυτή;
Αιτίες σε αυτές τις επιθέσεις είναι συνήθως η διεκδικητικότητα που παρουσιάζει ο νεαρός (συνήθως αρσενικός) έναντι του πατέρα του.
Να βάλω λίγο betadine
Βάλε με μια μπατονέτα λίγο κρέμα χωρίς να την αραιώσεις.

Κρεμουλα betadine του έβαλα. Δείχνει πολύ πιο ζωηρός. Για την ακρίβεια μουρμουραει ακατάπαυστα και προσπαθεί να φτάσει τον πατέρα με όλους τους τρόπους. Νομίζω όμως ότι τον ταΐζει όταν ταΐζει και τα υπόλοιπα. Εναλλακτικά τι μπορούμε να εφαρμόσουμε; Να δοκιμάσω και γω; 👎

Να δοκιμάσω και γω;
Όχι..
Θα αποτύχει κάθε προσπάθεια και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που εικάζεις πως θα λυθούν.

Να δοκιμάσω και γω;
Θα δοκιμάσεις και θα το επιτύχεις το τάισμα, μόνο αν ο πατέρας του δεν το ταΐζει. Τώρα θα πρέπει να καθήσεις εκεί και να παρακολουθείς μέχρι να τον δεις να ταΐζει. Οπωσδήποτε έως το σούρουπο το πράγμα θα δείξει...

Λοιπόν πάμε να κάνουμε τον απολογισμό της ημέρας.
Όσον αφορά το τραύμα, του έβαλα betadine το μεσημέρι και ξανά λίγο τώρα.
Όσον αφορά το κυριότερο, τη σίτιση:
α) Όποτε ο πατέρας τάιζε, είχε αλληλεπίδραση και με το μικρό. Πήγαινε στα κάγκελα και αυτό έκανε το χαρακτηριστικό ήχο κουνώντας τα φτεράκια του, χωρίς διάθεση να φύγει. Το γράφω λεπτομερώς γιατί κρατούσα κάποια απόσταση ώστε να μην ενοχλώ. Θεωρώ ότι το τάισε αλλά δεν μπόρεσα να το δω ξεκάθαρα.
β) Επειδή τον είδα να ψάχνεται με την ταίστρα, γέμισα μία με σποράκια ώστε να μη χρειάζεται να σκύψει πολύ και αυτή τη στιγμή τη σκαλίζει, όπως και πριν. Δεν ξέρω τι μπορεί να φάει μόνος του πραγματικά.
γ) Το πουλάκι είναι λίγο φουσκωμένο.
δ) Επειδή τώρα είναι αργά, αύριο λέω να ξυπνήσω νωρίς και να του βάλω λίγο μήλο και κρόκο αυγού χτυπημένα στο blender με νερό (σε διαφορετικά δοχεία εννοείται).

Λοιπόν τι έγινε;
Επίσης θα μπορούσες ίσως να του βάλεις :
περίλα, κανναβούρι, νίζερ, κία, καμελίνα κι ακόμα... Να βράσεις λίγο κινόα σε μπρίκι, 5 περίπου λεπτά υπό βρασμό και άλλα 5 το αφήνεις μέσα στο νερό αφού διακόψεις τη θέρμανση, έως να βγουν τα φύτρα από τα σπόρια. Σουρώνεις και δίνεις. Τέλος, αν σου βρίσκεται γύρη, λιάνισε με το πηρούνι μερικά μπαλάκια και βάλε τα σε ένα μπολάκι.

Κατ' αρχήν @ianos ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όσο ευαίσθητα είναι τα πουλάκια αυτά, τόσες αντοχές δείχνουν μερικές φορές. Εχθές το απόγευμα αργά είχε φουσκώσει και κοιμήθηκε πριν νυχτώσει, κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου.
Το πρωί νωρίς του έβαλα λιωμένο μήλο, κάτι τσίμπησε. Του έχω σποράκια μέχρι πάνω για να μη σκύβει πολύ και όλη την ώρα είναι πάνω από την ταΐστρα! Λέω τι κάνει το αλητάκι, τρώει δεν τρώει; Και είδα ότι υπήρχαν μέσα κάποια άδεια τσόφλια! Τον βλέπω ότι σκαλίζει πολύ, ίσως ψάχνει πιο μαλακούς σπόρους. Το απόγευμα του έβαλα και λιωμένο κρόκο αυγού, κάτι που απ' ότι είδα δεν είχε ιδιαίτερη αποδοχή.
Με τον πατέρα αλληλεπιδρούν μέσα από το χώρισμα και από τη στιγμή που κουνάει φτεράκια θεωρώ ότι ταΐζεται.
Όσον αφορά το τραύμα, είχε ξεραθεί η περιοχή και του έβαλα το πρωί λίγο κρέμα betadine. Θα του βάλω και αύριο.
Αύριο πρωί επίσης θα κάνω αυτό με το κινόα που προτείνεις, έχω!
Μιλάμε για μία πολύ αξιοπρόσεκτη και ιδιαίτερη περίπτωση πουλιού. Το έχω αγαπήσει πολύ και όταν με το καλό φτάσουμε στις 30 μέρες (σήμερα διανύουμε την 25η) θα σας τον παρουσιάσω σε όλο του το μεγαλείο. Προς το παρόν αρκεστείτε σε μια χθεσινοαπογευματινή φώτο, που ήμασταν λίγο ταλαιπωρημένοι... :)

Συνημμένα

• IMG_20180702_204947.webp
    IMG_20180702_204947.webp
    13,9 KB · Προβολές: 20
Το απόγευμα του έβαλα και λιωμένο κρόκο αυγού, κάτι που απ' ότι είδα δεν είχε ιδιαίτερη αποδοχή.
Έχω παρατηρήσει από τα δικά μου καναρίνια ότι ο κρόκκος του αυγού είναι αυτό που κυρίως ταΐζουν οι γονείς στην 1η φάση τους νεοσσούς, όσο αυτοί είναι πολύ μικροί σε ηλικία, ενώ καθώς περνούν οι ημέρες οι γονείς επιλέγουν όλο και περισσότερο το ασπράδι του αυγού. Θα σου προτείνω λοιπόν να βάλεις και από τα δύο, και όχι λιωμένα ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις υπερπολύτιμες συμβουλές σας. Χθες το πρωί του έβαλα κρεμούλα και σήμερα ξανά. Το σημείο έχει ξεραθεί. Να τη συνεχίσω; Νομίζω πρέπει να ξεπλυθεί αλλά δεν έκανε μπανάκι...
Όσον αφορά την τροφή, νομίζω πάμε καλά. Ζωηρούλης είναι, στην ταίστρα από πάνω είναι και έχει και τα εξτραδάκια του, φύτρα σπόρων κλπ. Θα συνεχίσω έτσι και ελπίζω να πάνε όλα καλά...

Βοήθα με να το καταλάβω...

Όταν θα έχουν πάει όλα καλά, θα έχουμε απογαλακτιστεί και θα παρουσιάσω το ζωηρό μικρούλι! Με το οποίο... Δέθηκα... :)

Το μικρό στο σημείο που είχε χτυπηθεί και μετά από 3-4 στρώσεις betadine, έχασε τα πουπουλάκια του και έχει μείνει καραφλούλι. Βέβαια το τραύμα έχει κλείσει, ευελπιστώ ότι θα ξαναβγάλλει μαλλάκια γρήγορα...
Νομίζω επίσης ότι ο πατέρας δεν ασχολείται πλέον μαζί του. Θα είναι το πρώτο από τα μικρά που θα πάει σε ξεχωριστό κλουβάκι, αν όχι σήμερα από αύριο σίγουρα...

Απο τη στιγμή που τρώνε μόνα τους αυγό ή μήλο, τα χωρίζεις. Ο πατέρας προφανώς είναι πυρωμένος και ξεσπάει στο μικρό.Βάλε λίγο betadine και θα είναι μια χαρά!

Να λές πάλι καλά που δεν στα σκοτώνει στη φωλιά! Πολλά αρσενικά σκοτώνουν τα μικρά για να ζευγαρώσουν ξανά!

Πέρα από την πλάκα, το Θεμάκι (πατέρας) ήταν άριστος μέχρι αυτό το σημείο. Και η συμπεριφορά του ήταν εν μέρει δικαιολογημένη, το μικρό ήταν πολύ ζωηρό και τον παρεμπόδιζε στο ταϊσμα των υπόλοιπων νεοσσών.

Back