Κατ' αρχήν
@ianos ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όσο ευαίσθητα είναι τα πουλάκια αυτά, τόσες αντοχές δείχνουν μερικές φορές. Εχθές το απόγευμα αργά είχε φουσκώσει και κοιμήθηκε πριν νυχτώσει, κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου.
Το πρωί νωρίς του έβαλα λιωμένο μήλο, κάτι τσίμπησε. Του έχω σποράκια μέχρι πάνω για να μη σκύβει πολύ και όλη την ώρα είναι πάνω από την ταΐστρα! Λέω τι κάνει το αλητάκι, τρώει δεν τρώει; Και είδα ότι υπήρχαν μέσα κάποια άδεια τσόφλια! Τον βλέπω ότι σκαλίζει πολύ, ίσως ψάχνει πιο μαλακούς σπόρους. Το απόγευμα του έβαλα και λιωμένο κρόκο αυγού, κάτι που απ' ότι είδα δεν είχε ιδιαίτερη αποδοχή.
Με τον πατέρα αλληλεπιδρούν μέσα από το χώρισμα και από τη στιγμή που κουνάει φτεράκια θεωρώ ότι ταΐζεται.
Όσον αφορά το τραύμα, είχε ξεραθεί η περιοχή και του έβαλα το πρωί λίγο κρέμα betadine. Θα του βάλω και αύριο.
Αύριο πρωί επίσης θα κάνω αυτό με το κινόα που προτείνεις, έχω!
Μιλάμε για μία πολύ αξιοπρόσεκτη και ιδιαίτερη περίπτωση πουλιού. Το έχω αγαπήσει πολύ και όταν με το καλό φτάσουμε στις 30 μέρες (σήμερα διανύουμε την 25η) θα σας τον παρουσιάσω σε όλο του το μεγαλείο. Προς το παρόν αρκεστείτε σε μια χθεσινοαπογευματινή φώτο, που ήμασταν λίγο ταλαιπωρημένοι... :)