Γενικά Το μικρό μου μπάτζι έφυγε και πέταξε μακριά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nicoletta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nicoletta

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2018
Μηνύματα
119
Πόλη
Πύργος
Παιδια θα πεθανω! Πριν τρεις ωρες το μεγαλυτερο πεταξε μακρια.Δεν πετουσε καλα καλα! Ειχα βαλει το χερι μου μεσα στο κλουβι και ανεβηκε επανω κατευθειαν. Και ετσι οπως το χαιδεψα επιβραβευοντας το, χοροπηδηξε η κορη μου που στεκοταν διπλα μου, απο την χαρα της οτι εκπαιδευεται και τρομαξε ετρεξε κατα μηκος απο τον καρπο μεχρι τον αγκωνα μου (ο καρπος μου ηταν μεσα στο κλουβι,ο αγκωνας μου ομως οχι) και πεταξε στην κουπαστη με το επομενο δευτερολεπτο να πεταει κατω απο τις τεντες και μακρια κανονικα! Και σημερα εχει 6 μποφορ γινεται χαμος.Σημερα το πρωι βγηκε πρωτη μερα απο την φωλια και ηταν στον πατο! Μονο σκαρφαλωνε! Δεν ειχε ξαναπεταξει! Ποσο απροσεξια! Δεν μπορω να το πιστεψω δεν προλαβα να το χαρω! Εκλαιγα μαζι με την κορη μου που ακομα δεν εχει συνελθει! Εψαχνα τρεις ωρες.. Πηδηξα την μαντρα του διπλανου γιατι εχει και αυτος δεντρα.Τιποτα.κατεβαινω ξανα και ξανα και ψαχνω σε 4 στρεμματα.Δεν μπορω να βαλω σε λεξεις την στενοχωρια μου! Ποσο απροσεκτη..
 
Συνέχισε να ψάχνεις Νικολέττα κι ίσως ακούσεις που κάθισε. Οι γονείς δεν φωνάζουν καθόλου?

Θέλει μεγάλη προσοχή όταν ανοίγεις την πόρτα του κλουβιού και ενώ το κλουβί βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Μην ξαναβγάλεις πουλί εκτός κλουβιού κι εκτός σπιτιού ελεύθερο, μια στιγμή θέλει την έχω πατήσει κι εγώ.
 
Τι κρίμα! Νικολέτα έως και τους γονείς θα έβαζα σ΄ένα κλουβί και θα το έπαιρνα μαζί μου να ψάξω (μπας και τους ακούσει το μικρό δηλ).
Εύχομαι να βρεθεί το συντομότερο, υγιές και χωρίς στρες!
 
😲 Πω πω! Μην στεναχωριεσαι θα το βρεις!βγαλε τους γονεις εξω! Ξαναψαξε! Πριν πεσει το σκοταδι! Θα πεινασει καποια στιγμη και αν ακουσει τους γονεις θα ερθει! Σκορπισε λιγο τροφη κατω! Ευχομαι να το βρεις συντομα! Κουραγιο θα βρεθει μην στεναχωριεσαι!
 
Μη χάνεις το κουράγιο σου, έχουν βρεθεί πουλιά και στην Αθήνα..

Βάλε τους γονείς έξω με τροφή και βάλε και μερικές αγγελίες σε περίπτωση που κάποιος το βρει...
 
αχ μολις μαζευτηκα σπιτι.Τιποτα.Εβαλα τους γονεις στο μικρο κλουβι οπως ειπε η @Sissy και η @Elli και τους ακουμπησα στην μαντρα υπο την επιβλεψη μου.Αυτο ηταν το σημειο που ειδαμε να χανεται οσο μπορεσε να το ακολουθησει το βλεμμα μας.Αρχισαν να φωναζουν μετα απο λιγο.Τους ηχογραφησα κιολας ωστε να μπορω να το βαλω μετα στην διαπασων στο σπιτι.Φωναζαν επι δυο ωρες αλλα καμια απαντηση.Ο γιος μου με την ηχογράφηση στην αλλη πλευρα. Τωρα εβαλα τους γονεις στην θεση τους.Ειχαν αρχισει και στρεσαρονταν πολυ.Δεν μπορω να ηρεμησω.Ανοιγω την φωλια τους και νομιζω θα το δω να τεντωνει τον λαιμο του προς τα πανω.Αυριο θα δοκιμαζα παιχνιδια απο τα βιντεο του @ParrotletTwityZeta που εβλεπα σημερα...ποσο απροσεχτη..
 
@ΜΑΡΙΑαα Οχι δεν ειναι πουθενα.Συνεχισα με το ηχογραφημενο.Τιποτα. @Tony Forpus δεν εχω γειτονες ακριβως. Πιστευα οτι πηγε στου διπλανου και δεν μενουν εδω μονιμα,δεν ειναι εδω. Πισω ειναι χωραφια και διπλα χωραφι και μετα σπιτι με κηπο που λειπουν.Ειμαστε αραια. Με μεγαλους κηπους ο καθενας. Αλλα λειπουν οι τριγυρω, αναγκαστηκα να πηδηξω μαντρα 160 μ για να μπω στον διπλα που νομιζω οτι πηγε( δεν θα του αρεσει καθολουαν με δει σε καμια καμερα). Τρεμω για τα αρπακτικα αλλιως εχει πολλα πυκνα δεντρα για να προστατευτει αποψε και καθολου γατες αδεσποτες.
 
@ParrotletTwityZeta ναι γι αυτο ειπα τρεμω για τα αρπακτικα. Ποσο μαλλον που ζω εντελως στην εξοχη. Χωραφια για στρεμματα. Εχω φωτογραφισει κουκουβαγιες μπουφους και χρυσαετους απο το μπαλκονι μου πολλες φορες,οποτε τρεμω πραγματικα. @ΙΩΑΝΝΗΣ@ θα το κανω το πρωι.Ελπιζω σε ενα θαυμα.
[automerge]1599246283[/automerge]
@ParrotletTwityZeta Ειναι 33 ημερων.Πολυ μικρο.
 
αχ @Nicoletta μου, σε καταλαβαίνω τόσο πολύ.
προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου (είναι και η κορούλα σου που πρέπει να τη βοηθήσεις να το διαχειριστεί ...)
Δοκίμασε και νωρίς αύριο το πρωί με τους γονείς και με τροφή
Ελπίζω ο μικρούλης να κρύφτηκε κάπου και να περάσει αυτή τη βραδιά με ασφάλεια.
Σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ πεινασμένο αύριο το πρωί και θα αναζητήσει τους γονείς του και τροφή από νωρίς...
Καλή δύναμη και ψυχραιμία!
Ότι έγινε - έγινε. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου!
Κράτα στο μυαλό σου ότι "Λάθη κάνει μόνο όποιος προσπαθεί" . Έκανες και κάνεις ότι μπορείς καλύτερο για τα πουλάκια σου. Αυτός ο μικρούλης ήταν λίγο πιο τολμηρός από ότι θα περίμενε κανείς για την ηλικία του... Ας ελπίσουμε ότι θα είναι τυχερός και είτε θα βρει το δρόμο της επιστροφής αύριο με το καλό ή θα βρήκε καταφύγιο σε κάποιο άλλο σπίτι στην ευρύτερη γειτονιά...
Να είσαι καλά!
Εύχομαι τα καλύτερα!
 
Καλημερα! Το βρήκα!Σας ευχαριστώ ολους για τις συμβουλες και τα καλά σας λογια! Είστε υπέροχοι άνθρωποι!
Εχω κατέβει στον κήπο απο τις 7παρα, κατέβασα ολόκληρο το κλουβί στο κεντρο του κήπου μήπως ακούσει και τα αδέλφια του την ωρα που τα ταιζουν κανουν σαματα μεγαλο.Βοήθησαν οι γονεις που φώναζαν. Για δυο ώρες τίποτα. Ξαναεκανα "μαντραπηδα"στον γείτονα ( αν δεν ακούσετε νέα μου για μερικές μέρες θα ειμαι αυτόφωρο),τιποτα. Καποια στιγμη απογοητευμενη παω την κλούβα σε πιο προστατευμένο μερος για να κάνω ενα γύρο στην αλλη πλευρα του κτήματος και ακούω την χαρακτηριστική φωνη των μπατζι από λίγο πιο πέρα! Τρέχω προς την κατευθυνση και βλέπω το αλητακι μου να πετάει μεσα σε ενα μικρο σμήνος σπουργιτιων και να καθονται όλα μαζί σε ενα απο τα πίσω δέντρα του κήπου! Επαθα αυτανάφλεξη! Την κλούβα παραμασχαλα και τρεχαλα προς το μερος τους.Μόλις άκουσε και είδε την κλούβα αρχισε να φωνάζει! Πήγα πήγα πήρα σκάλα ανέβηκα στο δέντρο και ευτυχώς έκατσε ακίνητο να το πιάσω! Περιττό να πω οτι αφού γλύτωσα την πτώση απο το δέντρο απο την χαρα μου και κατέβηκα,εχω πεσει στα γόνατα και το φιλαω στο κεφαλακι ανελέητα! Το κοιτώ και δεν το πιστεύω οτι ειναι ξανα μαζί μου!

IMG_20200905_102311_resize_41.jpg
 
Δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρα πήρα αυτή τη στιγμή!Υπεροχη εξέλιξη! Είναι πολύ τυχερό! Πρέπει να είναι το όνομα του αυτό! Μπράβο στο κουκλακι που τα κατάφερε και έκανε και φίλους! Αχ! Παναγίτσα μου τα ωραιότερα νέα της ημέρας! ❤️️️️️😀
 
Μπράβοοοο Νικολέτα! Δεν περιγράφεται η χαρά μου, με την τόσο παραστατική εξιστόρηση σου νιώθω σα να το βρήκα κι εγώ μαζί σου!
Τι κάνει όμως η Φύση.βρήκε παρέα να "ενταχθεί" το μικρό (παρήγορο)
 
Back
Top