Ασθένειες Το μπατζι μου εχει αρθριτιδα

Εγγραφή
20 Ιουλ 2015
Μηνύματα
5
Πόλη
Κοζάνη
Το αρσενικό μπατζι μου που το έχω εδω και 6 μήνες εχει εμφανίσει τελευταία περίεργη συμπεριφορά. Κάθεται μονίμως στο κάτω μερος του κλουβιού του αμίλητο και δυσκολεύεται να περπατησει. Δεν ανεβαίνει σε καμία απο τις πατήθρες που έχω και κατα διαστήματα κάνει σπασμωδικές κινήσεις χτυπώντας τα φτερά του, με αποτέλεσμα τα φτερά του να είναι σε άσχημη κατάσταση. Η όρεξη του δεν έχει επηρεαστεί, τρώει και πίνει κανονικά. Ο υπεύθυνος του πετ σοπ που το αγόρασα μου είπε για κάταγμα ποδιού ενώ ο κτηνίατρος της περιοχής μου μου είπε για αρθρίτιδα. Του χορηγήθηκε αγωγή αλλά δεν υπήρξε κάποια σημαντική βελτίωση. Ανησυχώ! Τι να κάνω;
 
Αγαθή καλώς ήρθες στο φόρουμ μας και λυπάμαι πολύ που ο λόγος που γράφτηκες ήταν η ασθένεια του μπάτζι σου.. ☹

Από την περιγραφή αυτή είναι βέβαιο πως το πουλάκι σου είναι άρρωστο! Και μπράβο σου που το έψαξες και συνεχίζεις να ψάχνεις τι έχει και δεν το αφήνεις στην τύχη του!

Απλά μόνο με αυτή την περιγραφή δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.. Κάποιες φώτο της κοιλιάς, των κουτσουλιών του ή κάποιο βίντεο που κάνει αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις θα μας βοηθούσε πολύ. Μπορεί να έχει πρόβλημα στα ποδαράκια ή να έχει κάτι όπως η "τρέλα των πουλιών" ή και κάποιο εγκεφαλικό. Πολλά τα σενάρια.

Ο κτηνίατρος που το πήγες είχε γνώσεις πάνω στα πτηνά; Εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ έχουμε μια λίστα με εξειδικευμένους κτηνιάτρους πάνω στα πουλιά. Αν έχεις την πολυτέλεια να το πας σε έναν απ΄αυτούς αύριο πρωί πρωί να το κάνεις!

Εύχομαι περαστικά μέσα απ΄την καρδιά μου!
 
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Θα ανεβάσω αυριο φωτογραφικό υλικό και βίντεο καθώς αυτήν την στιγμή ο Bueno ( το αρσενικό μπάτζι μου) κοιμάται.
Δυστυχώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει εξειδικευμένος κτηνίατρος πάνω στα πουλιά.
 
Τι ηλικία έχει το πουλάκι και σε τι χώρο μένει; (μέγεθος κλουβιού, μέσα στο σπίτι ή έξω;)
 
Για κάποιον λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω τις φωτογραφίες... Τον Bueno αρχικά τον είχα στο ίδιο κλουβί με την Kinder... Δεν είχε εμφανίσει κανένα πρόβλημα... Το κλουβί ειναι αρκετά μεγάλο και για τους δυο, τους είχα βάλει πολλα παιχνίδια και μια φωλιά... Ξαφνικά μια μέρα παρατήρησα οτι ο Bueno περνούσε πολλές ώρες μέσα στην φωλιά και έβγαινε μόνο για να φάει... Η τροφή τους περιλαμβάνει μείγμα σπορων, κάποια παστελια που τα έχω αγοράσει απο πετ σοπ και τους δείνω και μηλο και καρότο αλλα δεν τους αρέσει... Επίσης τους δίνω βιταμίνη... Όταν ξεκίνησε να εμφανίζει τις απότομες κινησεις και να σπαρταράει κυριολεκτικα στο κλουβι τον χώρισα και τον έβαλα σε μικρότερο κλουβί και αφαίρεσα την σχαρα απο κάτω γιατί φοβήθηκα πως μπορεί να έσπαγε το ποδαράκι του... Δεν ξέρω τι να κάνω... Τον βλέπω να υποφέρει...☹
 
Για κάποιον λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω τις φωτογραφίες...
petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/

Η τροφή τους περιλαμβάνει μείγμα σπορων,
Ταίζεις χύμα ή συσκευασμένη τροφή;

κάποια παστελια που τα έχω αγοράσει απο πετ σοπ
Δεν κάνουν και τόσο καλό... καλό θα ήταν να τα αποφεύγεις.

Επίσης τους δίνω βιταμίνη...
Εννοείς την βιταμίνη που πουλάνε σε πετ σοπ σε διαφανή σακουλάκια; Τότε καλό θα ήταν να την κόψεις και στη θέση της να δίνεις αυγό σφιχτοβρασμένο. Τους είναι απαραίτητο!

Όταν ξεκίνησε να εμφανίζει τις απότομες κινησεις και να σπαρταράει κυριολεκτικα στο κλουβι τον χώρισα και τον έβαλα σε μικρότερο κλουβί και αφαίρεσα την σχαρα απο κάτω γιατί φοβήθηκα πως μπορεί να έσπαγε το ποδαράκι του...
Και πολύ καλά έκανες!

Δεν ξέρω τι να κάνω... Τον βλέπω να υποφέρει...☹
Και επαναλαμβάνω: Ο κτηνίατρος που το πήγες είχε γνώσεις πάνω στα πτηνά; Εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ έχουμε μια λίστα με εξειδικευμένους κτηνιάτρους πάνω στα πουλιά. Αν έχεις την πολυτέλεια να το πας σε έναν απ΄αυτούς αύριο πρωί πρωί να το κάνεις!
 
.. Του χορηγήθηκε αγωγή αλλά δεν υπήρξε κάποια σημαντική βελτίωση..

Tι αγωγή του χορηγήθηκε; Σε ποια περιοχή μένεις; Είναι σημαντικό όπως φαίνεται απο την περιγραφή σου να το δει κάποιος γιατρός που έχει σίγουρα γνώσεις για πτηνά. Η διάγνωση "Αρθρίτιδα" σε μπάτζι που λές ότι έκανε σπασμούς, προσωπικά δεν με καλύπτει.
 
Λοιπόν ο κτηνίατρος δεν ήταν εξειδικευμένος πανω στα πτηνά.. Είδα την λίστα και κανένας γιατρός δεν βρίσκεται κοντά στην περιοχη που μένω... Είμαι απο κοζάνη.. Το μείγμα σπόρων είναι χύμα... Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές... Ο γιατρός μου έδωσε δυο σκευάσματα ενα κατα της καταπόνησης και του στρες και ένα κατα των εντερικών και αναπνευστικών λοιμώξεων...6 σταγόνες απο το καθένα μεσα στο νερό καθημερινά...
 
Το μείγμα σπόρων είναι χύμα...
Καλό θα ήταν να το αλλάξεις άμεσα με ένα συσκευασμένο.

Ο γιατρός μου έδωσε δυο σκευάσματα ενα κατα της καταπόνησης και του στρες και ένα κατα των εντερικών και αναπνευστικών λοιμώξεων...6 σταγόνες απο το καθένα μεσα στο νερό καθημερινά...
Αφού το πρότεινε η επιστήμη εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Ακολούθησε τη θεραπεία και ενημέρωσε μας για τυχόν βελτίωση. Εύχομαι ολόψυχα να το ξεπεράσει!
 
Back
Top