Φάρμακα Το μόνιμο οπλοστάσιο μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης niktaoys
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

niktaoys

PB Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2007
Μηνύματα
245
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Το μόνιμο οπλοστάσιο μου από φάρμακα, συμπληρώματα, βιταμίνες, προβιοτικά, και πολλά άλλα...
 

Συνημμένα

  • farmaka_071003_113046_1024.webp
    farmaka_071003_113046_1024.webp
    60,8 KB · Προβολές: 510
Νίκο πολύ ενδιαφέρον το οπλοστάσιο σου. Μήπως θα μπορούσες να μου γράψεις απο που μπορεί κανείς να προμηθευτή κάποια απο αυτά ή και όλα. Δηλαδή ποιό καταστημα ή κτηνιατρείο είναι τόσο καλά ενημερωμένο γιατί κάποια απο αυτά δυσκολέυομαι να τα βρώ και δεν εννοώ μόνο στο Κιλκίς αλλα και στην Θεσσαλονίκι.
 
Ωραίο το οπλοστάσιο!
Αν μπορείς γράψε και το τι φάρμακα είναι, γιατί ορισμένα είναι δυσδιάκριτα.
 
μπράβο πολύ ωραία τα έχεις τοποθετήσει. όλα μαζί, τακτοποιημένα. εύγε!
 
Γιώργο έχει δίκιο ότι είναι δύσκολο να τα βρεις όλα, γι' αυτό και δεν είναι ένα κατάστημα αλλά 3-4 που παίρνω φάρμακα, ώστε να έχω ποικιλία και να βρίσκω πάντα αυτό που θέλω και χρειάζομαι. Σου στέλνω πμ -για να μη κάνουμε και διαφήμιση- με τα καταστήματα και το τι έχω βρει στο καθένα από αυτά.
Χρήστο δεν είναι όλα φάρμακα. Παράδειγμα έχω όλη τη σειρά της Chevita (τα μπουκάλια στο βάθος) με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, εκχυλισματα βοτάνων για το ανοσοποιητικό καθώς και παρασιτοκτόνα και σκευάσματα απολύμανσης από ιούς, μήκυτες κτλ.
Ακόμα προβιοτικά και βιταμίνες σε μορφή σκόνη επίσης της chevita όπως Liviferm & EB12.
Έχω της Tafarm για αντιβίοση, άσθμα και πύρωμα. Τροφή (σκόνη) για νεοσούς, σπιρουλίνα, χρωστικές (κόκκινη & κίτρινη), epithol για περιποίηση των ποδιών, Pulmosan για το ακαρι της τραχείας, baycox αντιβίοση, ασβέστιο σε σταγόνες, βιταμινουχο για την πτερόροια.
 
Νίκο ευχαριστώ για το p.m θα επισκευτώ τα καταστήματα που μου πρότεινες και θα προσπαθήσω να βρω κάποια σκευάσματα που χρειάζομαι.
 
με την ευκαιρια της παρουσιασεις που εκανε ο νικος για το οπλοστασιο του να σας δειξω και εγω το δικο μου
 

Συνημμένα

  • DSC00173.webp
    DSC00173.webp
    38,7 KB · Προβολές: 340
  • DSC00174.webp
    DSC00174.webp
    26,9 KB · Προβολές: 344
Θα ηθελα να θεσω μια ερωτηση σχετικα με τα φαρμακα και βιταμινες που χρησιμοποιουμε ολοι.
Σιγουρα με την χρηση αυτων βελτιωνουμε την φυσικη κατασταση των φτερωτων φιλων μας αλλα και αποθεραπευουμε τα αρρωστα.
Αυτο που βλεπω γενικως ειναι οτι λιγες ημερες τα πουλια πινουν καθαρο νερο
και θεωρω οτι δεν ειναι και πολυ σωστο.
Με το παραμικρο χορηγουμε σκευασματα που κυκλοφορουν στην αγορα.
Ολοι μας εχουμε φαρμακειο για τις δυσκολες στιγμες αλλα η χρηση αυτων γινεται αλογιστα.
Στο σπιτι μας και εμεις εχουμε ασπιρινες και ντεπον κλπ αλλα δεν τα πινουμε με ενα φτερνισμα η λιγο βηχα.
Δεν κατακρινω κανεναν απλως ειναι ενας δικος μου συλλογισμος!
Ολοι μας οι γιατροι μας λενε να μην κανουμε χρηση πολλων φαρμακων για εμας, εμεις γιατι το κανουμε στους φιλους μας;
 
Πρώτον που είδες ότι τα πουλιά πίνουν λίγες ημέρες μόνο καθαρό νερό? Όταν 2 ημέρες την εβδομάδα για 2 εβδομάδες του μήνα χορηγείς βιταμίνες, είναι 4 ημέρες το μήνα.
Κι είναι και το άλλο, αυτός που έχει αυτή τη συλλογή φαρμάκων, συνήθως είναι αρκετά έμπειρος για να διακρίνει τι πρέπει να δώσει και για πόσο. Αλλιώς είναι επικίνδυνος για τα πουλιά του. Νομίζω ότι υπερβάλεις ελαφρώς. Τα φάρμακα δε τα δίνουμε με το παραμικρό. Κι αυτό γιατί αυτή η συλλογή φαρμάκων και συμπληρωμάτων (τουλάχιστον για μένα) δε δημιουργήθηκε ξαφνικά. Είναι αποτέλεσμα χρόνων και ο καθένας έχει καταλήξει σε αυτά που θεωρεί ότι βοηθούν αυτόν και τα πουλιά του. Να σου αναφέρω και το άλλο, κάθε 1-2 μήνες εγώ προσωπικά, κάνω έλεγχο για να δω ημερομηνίες στα φάρμακα και τα συμπληρώματα μου για να πετάξω αυτά που έχουν λήξει και/ή να τα αντικαταστήσω. Ούτε εγώ τα λέω με διάθεση επικριτική απλά τα αναφέρω αυτά για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις στους νεότερους ότι πρέπει να έχετε κάτι ανάλογο και για μη περνάνε στους νέους (με την εκτροφή πουλιών) λάθος εντυπώσεις γενικότερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lee
Φιλε μου θα συμφωνησω μαζι σου οτι καποιος πρεπει να ειναι εμπειρος για να χορηγησει καποια φαρμακα. Θεωρω γιαυτο και υπαρχει αυτος ο υπεροχος τοπος
για να μοιραζομαστε τις αποψεις μας και να συζηταμε για τις διαδικασιες.
Δεν ΕΘΙΞΑ ΚΑΝΕΝΑΝ λεγοντας οτι θεωρω οτι οι φτερωτοι μας φιλοι πινουν λιγοτερο νερο καμια φορα απο φαρμακα.
Τα ελευθερα πουλια θεωρω οτι και αυτα απο την σειρα τους αρρωσταινουν αλλα
δεν εχουν στην διαθεση τους τα φαρμακα. Οποτε και καταφευγουν σε λυσεις που τους προτεινει η φυση.
Γιατι να μην το κανουμε και εμεις;
 
νομιζω οτι το παν μετρον αριστον ταιριαζει γαντι που λεμε και εδω συμφωνω με την αποψη του νικου επισης αλλο συμπληρωματα αλλο φαρμακα τα πρωτα μπορουμε να τα χορηγησουμε κατα διαστηματα ολο το χρονο αναλογα της αναγκες των πουλιον παντα συμφωνα με της οδηγιες του καθε σκευασματος τα φαρμακα μονο σε περιπτωση ασθενειας ποτε για προληψει εξαιρουντε καποια εξωπαρασιτωκτονα και εσω και τα απολυμαντικα οσο ασχολησε συστηματικα με την φροντιδα τους θα διαπιστωσεις σιγουρα οτι σε καποιες περιπτωσης θα φανουν ακρος απαραιτιτα στην εκτροφη των φτεροτων μας φιλον
οσο αναφορα για τα αγρια πουλια μια φραση τα λεει ολα
φαρμακειο της φυσης!
 
  • Like
Αντιδράσεις: H-725
Αυτό προσπαθώ να πω κι εγώ Απόστολε. Παν μέτρο άριστον. Από την άλλη τα περισσότερα συμπληρώματα προέρχονται όχι από χημικά αλλά από αυτά που προσφέρει η φύση. Κι ακόμα περισσότερο δεν είναι λίγοι (όπως κι εγώ) που δίνουνε στα πουλιά χόρτα και βότανα που αποδεδειγμένα βοηθούν τα πουλιά ακόμα και σε ασθένειες!
 
  • Like
Αντιδράσεις: lee
Στο "παν μετρον αριστον" θα συμφωνησω και εγω.
Διαβαζω αρκετα τακτικα εδω μεσα πολλες αποψεις. Ειμαι γενικα ανθρωπος που μου αρεσει να διαβαζω και να ακουω σε θεματα που δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις οπως αρκετοι εδω μεσα. Ειναι σαν να ειμαι σε ενα σχολειο!
Αυτο που θελω να πω ομως και παλι με επιφυλαξη για να μην παραξηγηθω ειναι οτι σε διαφορες αποριες η ερωτησεις οι περισσοτερες απαντησεις(ΟΧΙ ΟΛΕΣ) εχουν να κανουν με φαρμακα και συμπληρωματα παρα με βοτανα και χορτα.
 
αυτο συμβενη γιατι συνηθως η ερωτησεις των νεον (και εγω μεσα) φιλον σε θεματα ασθενειων γινονται με μεγαλη καθυστερηση και αφου τα συμπτωματα του πτηνου ειναι σε αρκετα πρωχορημενο σταδιο(φυσικο γιατι τα πτηνα εχουν την αγρια ταση να κριβουν της ασθενεις στα πρωτα σταδια και θελει πολυ εμπειρο ματι για να διαπυστωσης αλλαγες στη συμπεριφορα του και την πιθανη υπαρξει καποιας ασθενειας) ετσι αναγκαστηκα δινονται πληροφοριες για καποια φαρμακευτικα σκευασματα σε αντιθετη περιπτωση ομως τα φυσικα βοτανα λειτουργουν θαυμασια στον οργανισμο τον πτηνων οταν χορηγουντε σε πρωτα σταδια και ακομα καλυτερα κατα διαστηματα ολο το χρονο παντα με προσοχη και στη σωστη δοσολογια και για το αναλογο διαστημα.
στο forum υπαρχουν καταπληκτικα αρθρα για βοτανα και θεραπειες
 
Όλοι οι σοβαροί εκτροφείς φίλε μου ξεκινάνε με μία σωστή διατροφή ως βάση, έπειτα δίνουν χόρτα, βότανα και φρούτα κάπου κάπου, μετά δίνουν αυγά, συμπληρώματα (ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, κτλ.) και βιταμίνες. 'Ολα αυτά για να έχουν τα πουλιά μας καλή υγεία και να είναι σε καλή κατάσταση και κυρίως για να είναι ανθεκτικά στις ασθένεις. Όταν όμως όλα αυτά δε κάνουν δουλειά και τύχει να ασθενήσει ένα πουλί... κατά κανόνα και βάσει πιθανοτήτων, έχει περισσότερες πιθανότητες να γιατρευτεί με φάρμακα παρά με βότανα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lee
Θα ηθελα να προσθεσω οτι και εγω κανω χρηση ολων των ουσιων που κυκλοφορουν, παντα με συναιση βεβαια για να μην θεωρηθω αγιος.
Απλως εχω διαβασει οτι η ριγανη κανει καλο στις καρδερινες(θεωρω ολοι εχουμε ριγανη στο σπιτι μας)
Η αμμος. Μου εχουνε πει οτι ειναι πολυ καλη η ποταμισια. Εγω προσωπικα δεν παιρνω σβαρνα τους ποταμους αλλα αγοραζω απο pet shop.
Το σουπιοκοκκαλο χρειαζεται, ειδικα στις μερες της αναπαραγωγης(εγω παντως δεν αγοραζω σουπιες, ουτε τις καθαριζω για να βρασω το κοκκαλο, και για λογους οικονομικους αλλα και πρακτικους. Παιρνω ετοιμο συσκευασμενο με 0,50 ευρω.)
Επισης αυγο με αυγοτροφη.Αλλοι παιρνουν ετοιμες για να αποφυγουν την διαδικασια παραγωγης της, αλλοι διαθετουν χρονο και φτιαχνουν καθημερινα καινουργια ποσοτητα.
Φιλοι που εχουν πιο μεγαλη εμπειρια απο εμενα θεωρω οτι μπορουν να πουν πολλα τετοια παραδειγματα.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΥΣ ΦΤΕΡΩΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ και αφιερωνω πολλες ωρες σε αυτους αλλα αυτη η "συσκευασμενη εξυπηρετηση" προσωπικα με βολευει αλλα δεν την θεωρω σωστη.
 
αυτο συμβενη γιατι συνηθως η ερωτησεις των νεον (και εγω μεσα) φιλον σε θεματα ασθενειων γινονται με μεγαλη καθυστερηση και αφου τα συμπτωματα του πτηνου ειναι σε αρκετα πρωχορημενο σταδιο(φυσικο γιατι τα πτηνα εχουν την αγρια ταση να κριβουν της ασθενεις στα πρωτα σταδια και θελει πολυ εμπειρο ματι για να διαπυστωσης αλλαγες στη συμπεριφορα του και την πιθανη υπαρξει καποιας ασθενειας) ετσι αναγκαστηκα δινονται πληροφοριες για καποια φαρμακευτικα σκευασματα σε αντιθετη περιπτωση ομως τα φυσικα βοτανα λειτουργουν θαυμασια στον οργανισμο τον πτηνων οταν χορηγουντε σε πρωτα σταδια και ακομα καλυτερα κατα διαστηματα ολο το χρονο παντα με προσοχη και στη σωστη δοσολογια και για το αναλογο διαστημα.
στο forum υπαρχουν καταπληκτικα αρθρα για βοτανα και θεραπειες
Το resume: " Κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε" λένε στα χωριά μας
 
Αποστόλη θα μπορούσα να σε ρωτήσω κάτι;

Διεκρινα μια συσκευασία ALMORA. Γνωρίζω οτι το σκεύασμα αυτό δίνεται σε παιδιά όταν παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, προς αποφυγή αφυδάτωσης. Πρόκειται για το ιδιο σκεύασμα; Και αν ναι, σε ποιες περιπτώσεις το δίνεις και με τι δοσολογία;( συνήθως το καθε φακελάκι διαλύεται σε 240 ml νερού για τα παιδιά).

Επίσης διέκρινα με συσκευσία του λίτρου φυσιολογικό ορό. Σε ποιες περιπτώσεις το χρησιμοποιείς; Συγνώμη αν σε κούρασα με τις ερωτήσεις μου:)
 
φιλε Νικο σιγουρα συμφωνω μαζι σου οτι σε περιπτωση ασθενειων τα φαρμακα ειναι εκεινα που εχουν αποτελεσματα και τα βοτανα ειναι κυριως για προληπτικη χρηση(αρκει να γινεται τετοια χρηση). Ομως τα συμπληρωματα δεν ειναι ουτε φαρμακα ουτε απαραιτητα απο φυσικες πηγες. Γνωστο σκευασμα που διαθετεις απο οτι ειδα και οι περισσοτεροι επισης εχει ποσοτητα βιταμινης Ε 50.000mg
ανα κιλο δηλαδη 50 mg ανα γραμμαριο ποσοτητα που προστιθεται συμφωνα με τις οδηγιες σε 100 μαλακης αυγοτροφης. Εγω σου λεω 2γρ να φαει ενα πουλι την ημερα παιρνει 1 mg Ε οταν η δοση για ανθρωπο ενηλικα (70 κιλα πχ) ειναι 15 mg. Το πουλακι ειναι μονο 25 γραμμαρια. Του τιναζεις το συκωτι στον αερα. Το εχω γραψει και σεαλλα μηνυματα, κανενας δεν σχολιαζει και οι περισσοτεροι συνεχιζουμε να το εχουμε στο "οπλοστασιο "μας...
 
Back
Top