Φάρμακα Το μόνιμο οπλοστάσιο μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης niktaoys
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
το almora το χρησιμοποιουσα παλιοτερα τωρα το αντικατεστησα με το dextrolyt της cede σε περιπτωσεις διαροιας για την αποφυγη αφυδατωσης με την δοσολογια που αναφερεις τωρα για τον φο 0.9% προκειτε για ισοτονικο
διαλυμα το χρησιμοποιω για πλυσεις τραυματων επισης ως ποσιμο με παραλληλη χορηγηση ορμονης σε πολυ ειδικες θεραπειες

οσο για την βιταμινη Α (και αυτη δεν αποβαλλεται σε περισσεια) η ημερησια δοση σε ενηλικα ειναι "Ενήλικες άνδρες 9000 μg (29700 Units)" Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την βιταμίνη Α ενω στο σκευασμα που συζηταμε για πουλια ειναι στο κιλο 2.500.000 αρα στο 1γρ 2.500 IU που αντιστοιχει σε 100γρ αυγοτροφης. Αρα στα 2γρ τροφης ειναι 50 ΙU που τρωει ενα καναρινι την ημερα. Αρα ενηλικας 70000γρ εχει οριο σχεδον 30000
καναρινι 25 γρ Χ;

Χ=10,7 αλλα με το συμπληρωμα του δινουμε 50 χωρια τι παιρνει απο τους σπορους...

θέλεται και αλλο;

Mακη αν η παραπομπη σου ειναι συμπληρωματικη ειναι και αποδεκτο και πολυ χρησιμο και σε ευχαριστουμε. Αν ειναι ομως κατι σαν ενσταση οτι η σελιδα που εγω παραπεμπω ειναι ασχετη μετα πουλια τοτε να σου διευκρινισω αν δεν το καταλαβες οτι την εδωσα για να συγκριθουν μεγεθη σε ανθρωπο και καναρινι και ειναι εμμεσα σχετικοτατη. Οσο για τα συμπληρωματα που πρεπει να δινονται για προληψη οπως αναφερει ο συγγραφεας του αρθρου για την αποβιταμινωση στα πουλια υποθετω οτι εννοει καποια με ορθολογικοτερες συγκεντρωσεις στην ουσια απο το συγκεκριμενο σκευασμα ευρειας χρησης πιθανοτατα και απο εσενα(εσυ τι δίνεις 😉που εγω αναφερω και παραμενει ασχολιαστο.

Μήν ανησυχείς Δημήτρη ποτέ δεν γράφω κάτι λιγότερο
απο αυτό που θέλω να πώ.

• Like
Αντιδράσεις: jk21
jk21 είπε:
που εγω αναφερω και παραμενει ασχολιαστο.
Προσωπικά θα μπορούσα να κάνω κάποιο σχόλιο αν είχα στη διάθεσή μου ένα πίνακα Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης για πουλιά. Σίγουρα η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και καναρινιού είναι περισσότερο από εμφανής με μια οπτική σύγκριση, είναι όμως και η κατάλληλη μέθοδος για τον ακριβή καθορισμό της δοσολογίας για καναρίνια, με βάση τη ΣΗΔ των ανθρώπων;

Υπάρχουν ζώα με βάρος 100 γραμμαρίων που αν βληθούν με το δηλητήριο κάποιου άλλου ζώου δεν παθαίνουν τίποτα. Η ίδια ποσότητα δηλητηρίου όμως, μπορεί να σκοτώσει 10 ανθρώπους!

Δυστυχώς δεν μπορώ να ταχθώ κατά κάποιου σκευάσματος και σαφώς ούτε κατά της άποψής σου Δημήτρη, εάν δεν γνωρίζω τη ΣΗΔ για πουλιά ή αν δεν έχω στη διάθεσή μου μια έγκυρη άποψη ότι η μέθοδος των τριών στη σχέση άνθρωπος-πουλί, είναι η κατάλληλη μέθοδος για τον καθορισμό της δοσολογίας βιταμινών στα καναρίνια. Προς το παρόν αισθάνομαι αρκετή σιγουριά χορηγώντας στα πουλιά σκευάσματα που προορίζονται γι αυτά και έχουν πιστοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς για το σκοπό αυτό.

σταυρο τα στοιχεια που ζητας τα εχω και τα εχω κανει αρθρακι στο καινουργιο φορουμ που σου ελεγα αλλα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να βρω την πηγη που τα ειχα ανακαλυψει στο δικτυο. Παντως ειναι σωστα. Εχουμε λοιπον βιτ Ε το μεγιστο 0.2 IU που ειναι ισο με 0.2 Χ 0.667 mg χοντρικα ισο με 0.130mg
ελπιζω να βοηθησα.

*περυσι με τα στρωματα του ευαγγελατου αν θυμαστε με ISO ηταν η εταιρια και μαλιστα η ακριβοτερη του χωρου. Αλλα μεσα ειχε...

Καταρχάς να πω στα παιδιά που μας έδειξαν ''τα φάρμακα τους''μπράβο τους που είναι ετοιμοπόλεμοι και όχι σαν τους περισότερους που περίμένουν να τους τύχει κάτι και μετά τρέχουν να το βρούν και δεν προλαβαίνουν.
Τώρα για τον Δημήτρη που λέει τόσο πέρνει ο άνθρωπος από αυτή την βιταμίνη δεν γίνεται να πάρει τόσο το καναρίνι που είναι 25 γραμμάρια.
Θα του δώσω μερικά στοιχεία:
Άνθρωπος->70 κιλά
1,73 ύψος
20 χρονών
ήπια δραστηριότητα
2631 θερμίδες χρειάζεται για να διατηρήσει το σωματικό του βάρος.
2631θερμ/70 κιλά=37,5857 θερμίδες ανά κιλό σωματικού βάρους.
Για το καναρίνι επειδή δεν ξέρω θα ήθελα ένας φίλος που ξέρει πόσα γραμμάρια τρώνε, τι σπόρους,τι περιέχουν οι σπόροι σε υδατάνθρακες, λίποι, πρωτείνες, να μας βγάλει τις θερμίδες (υδατάνθρακας & πρωτείνη = 4 θερμίδες, λίπος = 9 θερμίδες) και από εκεί με την απλή μέθοδο των τριών θα δούμε αναλογικά ποιός καταναλώνει περισσότερες θερμίδες και άρα χρειάζεται και περισσότερα διατροφικά στοιχεία.

Γεια σας, μετά το αναπάντεχο περιστατικό που είχα με την δυστοκία του Budgie μου, με απασχολεί πολύ η δημιουργία ενός "φαρμακείου" με είδη πρώτης ανάγκης για αντιμετώπιση τέτοιων ή άλλων καταστάσεων.
Θα ήθελα να επαναφέρω την συζήτηση και με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερο έμπειρων μελών, να καταρτίσουμε μια λίστα (αν είναι δυνατόν και με μάρκες) φαρμάκων, βιταμινούχων σκευασμάτων, εργαλείων και ό,τι άλλο κρίνεται ως απαραίτητο, ώστε να βοηθήσουμε να σωθεί το πτηνό μας μέχρι να καταστεί εφικτή επίσκεψη σε ειδικό γιατρό.

Back