Γενικά Το νέο μου ζευγαράκι καναρινιών

Πιθανολογώ είτε ότι το πουλάκι ήταν πολύ μικρό όταν απογαλακτίστηκε είτε (το πιθανότερο) ότι είχε κάποιον μύκητα, βακτήριο κλπ, το οποίο στην πορεία δεν του επέτρεψε να τραφεί και να επιζήσει.
Επομένως και κυρίως για το δεύτερο ενδεχόμενο θα έπρεπε το κλουβί - ζευγαρώστρα, καθώς και τα υπόλοιπα εξαρτήματά του να απολυμανθούν γιατί αν πράγματι πρόκειται για κάτι το λοιμώδες, κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι το αρσενικό δεν έχει ήδη κολλήσει.

@ianos Όλα έχουν απολυμανθεί με χλωρίνη διαλυμένη σε νερό. Όσο για τον αρσενικό δεν νομίζω να διατρέχει καποιο κίνδυνο μιας και τρώει κ πίνει και γεμάτος όρεξη είναι, μη τον ματιάσω 🧿

Καλημέρα, σιγά σιγά τελειώνουμε την πτεροροια μας, αργοπορημένα φυσικά μιας και τώρα ο καιρός κρυώσει. Στο νέο πτερωμα έχει φύγει το έντονο γκρίζο - μαύρο σημαδι που είχε στο λαιμό. Επίσης έχω μια απορία αυτό είναι γεννημένο Ιούλιο-Αυγούστου θα μπορεί έστω και αργα(Απρίλιο πρπ) να μπει σε αναπαραγωγη?

Συνημμένα

• Screenshot_20201118_095010_com.android.gallery3d.webp
    Screenshot_20201118_095010_com.android.gallery3d.webp
    32,8 KB · Προβολές: 19
  • Screenshot_20201118_095020_com.android.gallery3d.webp
    Screenshot_20201118_095020_com.android.gallery3d.webp
    59,5 KB · Προβολές: 19
  • Screenshot_20201118_095031_com.android.gallery3d.webp
    Screenshot_20201118_095031_com.android.gallery3d.webp
    71,9 KB · Προβολές: 19
@PanagiotisAgrinio Καλημερα!ειναι πολυ ομορφο! 😍στην θεση σου δεν θα το ζευγαρωνα!θα περιμενα να κλεισει χρονο και βαλε!τα δικα μου "μωρα" που εχουν παρομοια ηλικια θα αφησω να περασει και ο νεος χρονος που ερχεται!ετσι θα ειναι πιο ωριμο, πιο σωστο καναρινακι δηλαδη θα του δωσεις λιγο παραπανω χρονο προετοιμασιας απο την δικη του πλευρα!αυτη ειναι η γνωμη μου και μπορει να ειμαι λαθος αλλα ετσι το σκεφτομαι!Να το χαιρεσαι 😁

Τελικά παιδιά έπειτα από τόσο καιρό το υποτιθέμενο αρσενικό είναι θυληκό 😛Του είχα δώσει όλο αυτό το καιρό και έπειτα από 2-3 βδομάδες σχεδόν που τελείωσε την πτερορροια δεν κελαηδησε. Να πω την αλήθεια ούτε παλιότερα άκουσα ποτέ σαλιάρισμα αλλά του έδινα χρόνο. Οπότε λοιπόν έχω 1 αρσενικό και 2 θυληκαα😛

Back