Γενικά Το νέο μου καναρίνι δώρο Χριστουγέννων

Καλότυχος και πάντα φροντισμενος να είναι ο νέος φτερωτός σου φίλος! Εύχομαι να απολαύσεις πολλά μελωδικά κελαηδήματα!
 
Να σου ζήσει και να σου κάνει για πολλά χρόνια παρεούλα!
 
Είναι πολυ όμορφο το πουλάκι σου. Να το χαιρεσαι.
Όσον αφορά στην ουρά του: το παρατηρείς 15 περίπου ημερες, και αν μεγαλώνει εχει καλώς. Αν δε βγάλει καθόλου ουρά ή αν βγάλει μικρά φτερακια στην περιοχή της ουράς τα οποία δε μεγαλώνουν πέραν του ενός - δύο εκατοστών για τον επόμενο μήνα, τότε σημαίνει οτι αυτά τα φτερακια έσπασαν στην αρχή και δεν αναμένεις να μεγαλώσουν περισσότερο. Τα τραβάς λοιπόν και βγάζει νέα ουρά. Αυγουλακι θα βοηθούσε πολύ στην κατασκευή φτερών, οποτε δίνε του λίγο πιο συχνα απο το σύνηθες για την εποχή, πχ τρεις φορές την εβδομάδα, και εννοείται οτι τα κλαράκια του πρέπει να απέχουν τόσο απο τα πλαϊνα κάγκελα του κλουβιού, ώστε η μελλοντική του ουρίτσα να μην ακουμπά πάνω τους καθώς θα κάθεται.
 
Ζητώ την άδεια και τη συγνώμη από το δημιουργό του θέματος που θα βγω για λίγο εκτός...
για να ξυνουν το ραμφος τους και ασβεστιο; Για πες μας κι εσυ τι γνωμη σου μπορει δλδ να τα βλαψει;
Πάνο δεν μπορώ αποδεδειγμένα να πω τι ζημιά θα κάνει το υλικό αυτό στο εντερικό και γαστρικό σύστημα του πουλιού.
Όπως επίσης δεν μπορώ να φέρω αποδείξεις πως οι σκόνες το "γύψου" αυτού αν φεύγουν ή παραμένουν εσαεί στον πρόβολο του πουλιού.
Μπορώ όμως να εκθειάσω το κόκαλο σουπιάς https://community.petbirds.gr/threads/Σουπιοκόκκαλο-στα-πουλιά.17816/ που εκτός από το "τρίψιμο" του ράμφους... έχει πολλά να προσφέρει...
 
Φώτη να τον χαίρεσαι τον μικρό είναι πολύ όμορφος! Να τον έχεις μόνο του μέχρι να διαπιστώσεις ότι είναι υγιής και μέχρι να βγει η ουρά του.. Ναι; :)
 
Και κατι αλλο στους παπαγαλους νομιζω αυτη η πετρα ειναι απαρετήρητη, σωστα;
 
πολυ ομορφο να το χαιρεσαι -βγαλε ολο το κλουβι 1φωτο ισως τα μελη σου πουν καμμια αποψη βελτιωσης(πατηθρες εχεις στις ακρες;)
το βλεπω φοβισμενο θα ναι η αλλαγη περιβαλλοντος
το χεις σε σκοτεινο μερος η η φωτο βγηκε το βραδι
 
Back
Top