Γενικά Το νέο μου μικρούλι κοκατιλάκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARAKI
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
τους ειπα κανει μπισκοτα αφου περιεχουν ζαχαρι; Κ λεει οχι δεν εχει προβλημα... Του πολτοποιησα ηλιοσπορους κ φυσκικια κ αυγο κ τρωει πολυ απ αυτο κ αρκετα σπορακια.. Μια χαρα τα παει του ετριψα κ καροτακι.. Μονο νερο δεν σκευτεται να παει να πιει γιατι; Κ οταν του το παω μπροστα του δεν σκυβει το κεφαλι... Κ βουταω το δαχτυλο μ μεσα κ αφηνω την σταγωνα να τρεξει στο στομα του... Μηπως επειδη ειναι μικρο πινει ελαχιστο νερο;
 
Να σου ζησει να το χαιρεσαι κ πολυ προσοχη. Μια χαρα τα πηγαινεις
 
Καταρχήν να χαίρεσαι το καινούργιο σου φιλαράκι.:D
Οταν ο Αγγελος μου έδωσε την Κάρμα (κοκατιλ) ήταν 40 ημερών. Ετρωγε απο μόνη της λίγα σποράκια. Κρέμα δεν ήθελε καθόλου. Της έβραζα ρυζάκι, της πάταγα το μήλο με το πηρουνι, λίγο μέλι, καρότο στο multi , μέχρι που της καθάριζα και σποράκια απο ηλιόσπορο και έτρωγε. Θέλει υπομονή και επιμονή και πολυ προσοχή γιατί ακόμα είναι πολυ μωρούλι.
Απορω με αυτον που σου είπε να δίνεις μπισκότα... Οσο για την κοπελα που το πηρες, ας μη σχολιασω καλύτερα... 😡
Εύχομαι να πανε όλα καλα.
 
το μικρουλι μου, σημερα οπου κ αν καθοταν επαιζε για λιγο κ μετα 10 λεπτα κοιμωταν γιατι;4 φορες κοιμηθηκε στα χερια μου! Ξυνωταν κ μετα 10 λεπτα κοιμωταν.. Επαιζε ομως κανονικα ετρωγε κ τα κακακια του φυσιολογικα ολη μερα, συμαινει κατι αυτο; Ευχαριστω
 
να συμειωσω οτι κοιμωταν με το κεφαλακι μεσα δεν εκλεινε απλα τα ματακια του
 
Η φυσιολογική σταση υπνου των πουλιών είναι αυτή με το κεφαλάκι στραμένο προς τα πίσω και ράμφος μεσα στο ένα φτεράκι του και το φτέρωμά του φουσκωμένο, σαν μπαλίτσα!
 
ναι αλλα γιατι τοσο συχνα το μικρουλι; Καθεται παιζει κανα δεκαλεπτο κ κοιμαται χθες ολη μερα αυτο γινοτανε, αλλα ολλα τα αλλα φυσιολογικα!
 
Μαρία, όλα τα μικρά ζώα έχουν τον ύπνο σαν εργαλείο προσαρμογής στα καινούρια δεδομένα. Έτσι παραμένουν ήρεμα και μπορούν να επεξεργαστούν καλύτερα τις νέες συνθήκες. Όμως έχω παρατηρήσει και στην Κίμπα οτι τις ώρες μεταξύ 4-6 το απόγευμα την πιάνει υπνηλία.
 
μακαρι να ειναι ετσι απλα δεν το κανε τις πρωτες μερες γι αυτο ανυσυχισα, αλλα οντως ναι οταν την εχω εξω στο δωματιο(σχεδον ολη μερα) ειναι πιο κηνητικη οταν την βαζω στο κλουβι οπου την αφηνω εκει μενει για ωρα... Κ πολυ ξυνεται πρεπει να ναι ξυσιμο οχι καθαρισμα... Ετσι καταλαβαινω πως μπωρω να καταλαβω αν εχει ψειρες; Σορρυ που σε ζαλιζω αλλα εχω αλλη μια απορια.. Αυγο να δινω καθε μερα;οποτε της δινω γινεται χαλια με τα κακακια της(λερωνει τα πουπουλα της) ειναι κιτρινα κ νερουλα το χω παρατησει οποτε τρωει αυγο(τρωει μονο κροκο) ενω οταν δεν της δινω ειναι κανονικα... Ευχαριστώ πολυ νινα (ηρεμησα!)
 
πολύ ωραίο το μωράκι σου, μάλλον θυληκό γιατί το πρόσωπό του είναι σκούρο, πανέμορφο με τεράστια κ φαρδιά ουρά, κουκλάκι να σου ζήσει
 
σευχαριστω πολυ βασιλεια κ γω νομιζω θυλικο οτι κ να ναι με χει τρελανει!(τωρα γραφει κ αυτη μαζι μου στο πληκρολογιο! 😀)
 
τι να σου λεω... Τωρα ειναι πολυ ηρεμη ολο στα χερια την εχω κ παιζουμε δεν ξερω οταν μεγαλωσει αν ειναι ετσι!
 
μαλλον το ενα σιγορα αλλα ειναι κ μεγαλη... Μαλλον 5 χρ αυτο το μικρουλη δεν ξερω τι θα προκυψει😕
 
οχι ειναι το ζευγαρι κ το γκρι που μου χαθηκε.. Το νεο μικρουλι το χω μονο εδω σε φοτο, δεν τα χω μαζι αυτα τωρα γιατι η μεγαλη πολυ αγριευει
 
Back
Top