Γενικά Το νέο παιδάκι μου (budgie)!

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Πήγα σήμερα να ρωτήσω ένα πετ σοπ στο Παγκράτι για τον Ρινκνεκ που θα πάρω και είδα αυτόν τον ζουζούνο! Και επειδή έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τα Budgie που είχα παλαιότερα, τον πήρα! Εξάλλου ένα μέλος ακόμα στην οικογένεια Χωραφά(πριν τον Ρινκνεκ) δε βλάπτει. Σας αρέσει;Έχει μπλε δαχτυλίδι (2008) αλλα τα υπόλοιπα που γράφει δε μπορώ να τα διάβάσω ακόμα γιατί δε θέλω να τον τρομάξω.Αν και είναι ήσυχος. Μόνο στο δρόμο που ερχόμασταν από το πετ μιλούσε! Ο πετσοπάς μου είπε οτι είναι δυο-τριών μηνών. Κούκλος δεν είναι;
Και κάτι άλλο. Μέσα στην κλούβα είχε περίπου 12-15 παπαγαλάκια. Κανένα, εκτός από το δικό μου, δεν είχε δαχτυλίδι. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε οτι δε βάζουν όλοι οι εκτροφείς δαχτυλίδια. Τέλος πάντων. Σας παρουσιάζω τον Βudgie (όνομα και πράγμα!)
 

Συνημμένα

  • DSCI0007.webp
    DSCI0007.webp
    66,2 KB · Προβολές: 121
  • DSCI0008.webp
    DSCI0008.webp
    73,9 KB · Προβολές: 114
Είναι κουκλί! Μου θυμίζει ένα από τα πολλά που είχα.. Μια συμβουλή μόνο! Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να βάλεις τις πατήθρες να ακουμπάνε στις άλλες δυο πλευρές του κλουβιού..
 
Ναι. Μόλις γύρισα απ'έξω. Του πήρα άλλες πατήθρες.Βέβαια το κλουβάκι είναι προσωρινό. Θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες μεγαλύτερο..
 
Ρώτησα για πέλετς και μου είπε ο πετσοπάς οτι δεν κάνει να τρώει γιατί του δημιουργούν αργότερα πεπτικά προβλήματα (;). Έχει καμμιά βάση αυτό?Σαν τελείως άσχετο και κουφό μου ακούγεται.
 
Είναι άσχετο και κουφό! Πάλι καλά που τα ήξερε! Εγώ με τόση αναζήτηση που έχω κάνει, μόνο έναν βρήκα που τα ήξερε!
 
Να τον δεις πώς τα έχασε όταν τον ρώτησα γιατί μόνο ένα παπαγαλάκι έχει δαχτυλίδι... Τα ρίνκνεκ τα έχει 79 ευρώ και τα κοκατίλ αν θυμάμαι καλά 39. Είχε και μια ροζέλα αλλά δε θυμάμαι τιμή. Πάντως ήξερε οτι στα ρινκνεκ δε μπορείς να προσδιορίσεις φύλο αν δε σχηματιστεί ο δακτύλιος.
 
Δήμητρα καλορίζικο το κουκλάκι σου, να το χαίρεσαι. Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Με την περιήγηση στο PetBird θα μάθεις τα σωστά για τα πουλάκια μας!
 
Παιδιά συγχωρέστε με αλλά επειδή έχω χρόνια να αγοράσω παπαγαλάκι, λύστε μου μια απορία. Τώρα έχω μιαμιση ώρα περίπου που τον έφερα στο σπίτι και κάθεται στο κλάράκι ήσυχος σαν ψιλονυσταγμένος. Δεν κοιμάται. Κάθεται και κοιτάει και δεν έχει φάει ακόμα. Μπορώ να πω οτι δε φοβήθηκε καθόλου. Εκτός από τη στιγμή που του άλλαξα τις πατήθρες και πετάχτηκε στιγμιάια στα κάγκελα του κλουβιού. Μόνο αυτό. Όταν πλησιάζω το κλουβί του και του μιλάω απλά με κοιτάζει. Δεν κάνει καμιά κίνηση φόβου. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά, έτσι;
 
Μια χαρά είναι.. Δώσε του λίγο χρόνο γιατί όλα είναι καινούργια για αυτόν!
 
Οκ. Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. Πάντως φαίνεται πολύ ήμερος και αυτό με χαροποιεί ιδιάιτερα. Θα περάσουμε τέλεια.Αυτό είναι σίγουρο! Δεν ξέρει ακόμα με τι χαζομαμά έμπλεξε! Επίσης ήταν ο πρώτος που ήρθε κοντά όταν πλησίασα την κλούβα στο πετ σοπ. Κυρίως γι' αυτό το λόγο (αλλά και επειδή είναι γλύκας) τον διάλεξα!
 
ειναι κουκλος! Ειναι ιδιος με την πρωτη παπαγαλινα μου(η μεγαλη μου αγαπη)... Και εχουν και το ιδιο κλουβακι... Οσο για τους πετ σοπαδες καντε υπομονη αν και πολυ νωρις ακομα σκεφτομαι το ενδεχομενο να ανοιξω πετ σοπ, αλλα ειναι μονο μια σκεψη...
 
Μακάρι. Τουλάχιστον εφόσον αγαπάς τα ζωάκια και καταφέρεις να το ανοίξεις, αξίζει τον κόπο! Μακάρι να είχα κι εγώ τη δυνατότητα να το κάνω. Εκεί μέσα θα ήμουν όλη μέρα. Ούτε για ύπνο δε θα πήγαινα!
 
Δήμητρα καλορίζικο το κουκλάκι σου, να το χαίρεσαι. Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Με την περιήγηση στο PetBird θα μάθεις τα σωστά για τα πουλάκια μας!

Ευχαριστώ.Ήδη έχω μάθει αρκετά που δεν τα ήξερα.Αφού δίνω και συμβουλές στη μάνα μου που έχει καναρίνια: ".. Τα παιδιά στο φόρουμ μου είπαν αυτό... Τα παιδιά στο φόρουμ μου είπαν το άλλο..."
Την έχω ζαλίσει!
 
Εγώ πριν κάποιες βδομάδες σκεφτόμουν σοβαρά να ασχοληθώ εκτροφή παπαγάλων! Μας έχει κάνει το PB κανονική πλύση εγκεφάλου.. 😛
 
Ναι... Ναι... Μιλάμε για τρελλό κόλλημα. Έχουν πονέσει τα μάτια μου από το laptop!
 
Να σου ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας!

Κοιτάζοντάς το υπολογίζω οτι είναι λίγο μεγαλύτερο απο 2-3 μηνων που σου ειπε. Το χρωμα του χαλινού ειναι ξεκάθαρο μπλέ και η ασπρη κορώνα του είναι πλήρως σχηματισμένη. Ισως να ειναι γεννημένο την Ανοιξη. Τωρα σχτικά με την χωρα προέλευσης δεν ξέρω να σου απαντήσω. Ειναι σίγουρα εισαγωγής, πιθανών από Ολλανδία χωρίς να ειμαι 100% βεβαιη, αν και δεν νομίζω οτι έχε καμία σημασία...

Ειναι λογικό να ειναι φοβισμένο...Ισως στρεσσαρίστηκε απο την μεταφορά και προσπαθεί να συνέλθει απο το σόκ. Υπομονή.. Θα βρει τον ρυθμό του σιγά σιγά!
 
Nα τον χαιρεσαι... Ειναι πανεμορφος...
Αυτο που παρατηρησα ειναι οπως ειπε και η Georgina oτι μαλλον ειναι μεγαλυτερο διοτι εχει χαρακτηριστικα ηλικιωμενου οπως ειπε και η Τζωρτινα (μπλε μυτη, ασπρη κορωνα)...
 
εχει χαρακτηριστικα ηλικιωμενου οπως ειπε και η Τζωρτινα (μπλε μυτη, ασπρη κορωνα
Δεν είναι χαρακτηριστικά ηλικιωμένου, αλλά ενός πουλιού ενήλικου!
 
Back
Top