Γενικά Το νεο μου ζευγαρι κοκκινα μωσαικα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kwstas26
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kwstas26

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαρ 2015
Μηνύματα
304
Πόλη
Πάτρα
Σημερα το μεσημερι απεκτησα τα καινουρια καναρινια στο εκτροφειο μου. Ενα ζευγαρακι Ασπροκοκκινα Μωσαικα.
Τα πουλακια εχουν δαχτυλιδι κλειστου τυπου του '15.
Παντα ηθελα να ασχοληθω με αυτη την συγκεκριμενη ρατσα καναρινιων.
Τα πουλακια ηδη μπηκαν σε καραντινα για 2 εβδομαδες περιπου κ ταυτοχρονα σε προετοιμασια αναπαραγωγης.
Θελω να μοιραστω μερικες φωτογραφιες μαζι σας.
Οριστε λοιπον 12516360_10206128806195345_810007352_n.webp 12516373_10206128806155344_1055316733_n.webp 12626064_10206128805955339_1384386141_n.webp 12626152_10206128805715333_1122853261_n.webp
 
Πω πω ζωγραφιές! Τι κόκκινο έντονο είναι αυτό; (μάλλον έχουν φάει και χρωστική...) Να τα χαίρεσαι! Δεν έχω ξαναδεί μωσαικό σκουφάτο! Μπορώ να πω ότι με κέρδισε το αρσενικό με την υπέροχη μάσκα του! Καλούς απογόνους! :D

*Βεβαιώσου ότι δεν είναι αδέλφια αν τα πήρες απ τον ίδιο άνθρωπο.
**Καλό θα ήταν να βάλεις χώρισμα και να ξεκινήσεις σιγά - σιγά διατροφική προετοιμασία για αναπαραγωγή. Αφού φυσικά διαβάσεις τι πρέπει να κάνεις για να ζευγαρώσεις 2 κόκκινα μωσαικά!
 
Ευχαριστω πολυ να εισαι καλα για τα καλα σου λογια.
Δεν ειναι αδερφια αυτο ειναι σιγουρο τα εχω στην ζευγαρωστρα με το χωρισμα απλα το εβγαλα για να τα βγαλω φωτογραφια μαζι.
Εχω διαβασει αρκετα για τα Κοκκινα Μωσαικα μου εξηγησε πολλα και αναλυτικα και ο εκτροφεας ο κυριος που μου τα πουλησε.
 
απλά τέλεια! τι άλλο να πω... Πολύ ωραίο έντοτο χρώμα, για εμένα κορυφή το θηλυκό το σκουφάτο! άψογο πουλί δεν ήξερα πως υπάρχουν μωσαϊκά σκουφάτα.

Καλή αναπαραγωγή με πολλούς τέτοιους όμορφους απογόνους!
 
Eυχαριστω πολυ Γιωργο ναι υπαρχουν Μωσακια σκουφατα.
Μου αρεσε και εμενα να ειναι ενα απο τα 2 σκουφατα και για αυτο και επελεξα το ενα να ειναι σκουφατο για να εχω και απογονους ιδιους
 
για εμένα κορυφή το θηλυκό το σκουφάτο! άψογο πουλί δεν ήξερα πως υπάρχουν μωσαϊκά σκουφάτα.
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω ούτε τον εκτροφέα ούτε τον Κώστα θέλω να στεναχωρήσω, αλλά βλέπω στη φώτο με το σκουφάτο ότι έχει και μάυρες τρίχες στο σκουφί του.. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό στα πρότυπα των μωσαικών.. Το λέω απλά για όσους ενδιαφέρονται για διαγωνισμούς ότι ένα τέτοιο πουλί νομίζω θα κοπεί.. χωρίς να είμαι βέβαιη αλλά έχω διαβάσει για μωσαικά.. όπως επίσης δεν ξέρω αν επιτρέπεται στα μωσαικά το σκουφί... ας απαντήσουν σε αυτό η ειδήμονες... @misalouris , @mgerom

Και πάλι ξαναλέω το θεωρώ πολύ όμορφο πουλί... απλά έκανε αυτή την παρατήρηση για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.. :)
 
Το καπέλο @alicedros στα λοφιοφόρα καναρίνια μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα και είναι εντελώς άσχετο από τον τύπο του καναρινιού. Ας διαβάσουμε σχετικά και στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9-huppe-allemand-canary.27883/
Το συγκεκριμένο καναρίνι... ίσως να έχει άλλα θέματα να λύσει στις κρίσεις των διαγωνισμών... όχι πάντως το χρώμα του καπέλου του.
 
Σε γενικες γραμμες πιστευω πως τα πουλακια και τα δυο ειναι καλα βαμμενα και το αρσενικο και το θηλυκο.
Ας μας πει καποιος πιο εμπιρος.
 
Δεν είμαι κριτής, ούτε μπορώ από τη φωτογραφία να δω σωστά...
Γι αυτό έβαλα και το ίσως Μαρία.
Σίγουρα αλλά κάτι βλέπεις. Τι να σκέφτεται αυτός που το έχει, μετ' απ' αυτήν την κουβέντα αλλά κι εμείς που δεν ξέρουμε;
 
Εγω τα πουλια δεν τα εχω για να παω σε διαγωνισμους προς το παρον τουλαχιστον οχι.
Εγω τα πουλακια τα πηρα επειδη μου αρεσε η συγκεκριμενη ρατσα εχω δει πολλες φωτογραφιες με πολλα κοκκινα μωσαικα και φτανουν κατα πολυ στο επιπεδο σαν τα πουλια που εχω.
Μπορει οντως ισως κατι να βλεπει ο κ. Γιαννης δεν μπορω να ξερω τι.
Αν θελει μπορει να μας πει η καποιος αλλος που ασχολειται με την συγκεκριμενη ρατσα.
Ευχαριστω
 
Σε ευχαριστω πολυ Μyra για τα καλα σου λογια.
Εχω μαθει στην ζωη μου πως οτι εχεις και αγαπας πρεπει να το φροντιζεις αλλιως καλυτερα να μην το εχεις καθολου.
Ειμαι αυτης της αποψης.
Μου αρεσει το λευκο σαν χρωμα και για αυτο ολα τα αξεσουαρ στο εκτροφειο μου ειναι λευκα τα παντα και στοιχησμενα στον ποντο.
Εχω χρονο, ορεξη και διαθεση για να τα προσεχω ολα μου τα πουλακια.
 
Κώστα μου είναι πραγματικά πανέμορφα! Ευχομαι έτσι πανέμορφοι και υγιείς να είναι και οι απόγονοί τους! Ολα καλά να σου πάνε! Να σου ζήσουν και να τα χαρείς με υγεία!
 
Μπορει οντως ισως κατι να βλεπει ο κ. Γιαννης δεν μπορω να ξερω τι.
Φύση και θέση... Δεν θα ξεκινούσα να κρίνω κάτι από φωτογραφία.. ακόμη κι αν ήμουν 100% σίγουρος γι' αυτό.
Όποιος ενδιαφέρεται να εμβαθύνει και να διαβάσει για τα standards των Ηuppe Allemand (λοφιοφόρων καναρινιών) μπορεί να μελετήσει το άρθρο που παρέθεσα.
Κώστα είναι δυο όμορφα πουλάκια που εύχομαι να έχουν καλά αποτελέσματα στην προσπάθεια αναπαραγωγής που θα κάνεις. Όπως γράφεις δε θέλεις προς το παρόν να συμμετέχεις σε εκθέσεις, οπότε δε βλέπω το λόγο συνέχισης μιας γενικόλογης συζήτησης γύρω από απ' αυτό το θέμα.
 
Aκριβως συμφωνω απολυτα μαζι σου γιατι οπως προανεφερα δεν με ενδιαφερουν οι εκθεσεις απλα θελω να ασχοληθω με την συγκεκριμενη ρατσα επειδη μου αρεσει.
 
Εγω τα πουλια δεν τα εχω για να παω σε διαγωνισμους προς το παρον τουλαχιστον οχι. Εγω τα πουλακια τα πηρα επειδη μου αρεσε η συγκεκριμενη ρατσα εχω δει πολλες φωτογραφιες με πολλα κοκκινα μωσαικα και φτανουν κατα πολυ στο επιπεδο σαν τα πουλια που εχω.
Μπορει οντως ισως κατι να βλεπει ο κ. Γιαννης δεν μπορω να ξερω τι.
Αν θελει μπορει να μας πει η καποιος αλλος που ασχολειται με την συγκεκριμενη ρατσα.
Ευχαριστω

Το κόκκινο είναι λίγο "ψεύτικο" στις φωτό, αλλά καλά θα κάνεις να ευχαριστήσεις τον άνθρωπο που σου προμήθευσε ένα τόσο αξιόλογο ζευγάρι. Θα έλεγα αν πάρεις αρσενικούς απογόνους με σκουφί να συμμετέχεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε κάποιον διαγωνισμό. Γι' αυτό προετοιμάσου. Κάνε μια επαφή με κάποιον σύλλογο και προμηθεύσου λίγα δακτυλίδια. Μεγάλη προσοχή κατα την διάρκεια της παροχής χρωστικών στα νεαρά πουλιά. Παρε τις πληροφορίες που χρειάζεσαι απο τον εκτροφέα και ταυτόχρονα διάβασε οτιδήποτε έχει σχέση με τον ΑΣΦΑΛΗ τρόπο παροχής χρωστικών και διατροφής. Για ό,τι χρειαστείς εδώ θα είμαστε, για συζήτηση. Το μόνο που θα είχα σαν παρατήρηση, επιφύλαξη, είναι το σκληρό πτέρωμα και των δυό πουλιών.
 
Back
Top