Διατροφή Το νερό που δίνουμε στα πουλιά μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης inca1099
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

inca1099

PB Known Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.542
Πόλη
Ιωάννινα
Αρκετά συχνά μιλάμε για την διατροφή των αγαπημένων μας φίλων, αυγοτροφές, συμπληρώματα, σωστοί σπόροι κτλ. Με το νερό, που πιστεύω είναι το ποιό σημαντικό στοιχείο ζωής, τί γίνεται; Το νερό που δίνουμε στα πουλιά μας είναι κατάλληλο και παράλληλα κατάλληλο και για εμάς; Ας παραθέσω εγώ πρώτος την εμπειρία μου. Έκτός απο τα πουλιά το αμέσως επόμενο χόμπυ μου είναι τα ενυδρεία. Το νερό σε ένα ενυδρείο πρέπει να είναι πάντα 100% καθαρό. Τι εννοώ λέγοντας καθαρο; Να είναι απαλαγμένο απο άλατα, χλώριο, χλωραμίνες, αμμωνία, βακτήρια και άλλα ποιό σύνθετα στοιχεία. Μετρώντας με υγρά τέστς το νερό του δικτύου μου που είναι ''πόσιμο'' ανακάλυψα οτι όχι μόνο για πόσιμο δεν κάνει αλλά ούτε για το πλυντήριο! Εν συνεχεία μέτρησα εμφιαλομένα νερά διαφόρων εταιριών και είδα οτι και αυτά δεν είναι 100% καθαρά. Ο μονόδρομος για σχεδόν 100% καθαρό νερό είναι μια συσκευή Αντιστροφης Όσμωσης. Είναι περιπλητικά ένα σύνθετο φίλτρο που αποτελείτε απο 3 ή 4 ή 5 στάδια φίλτρανσης. Το πρώτο φίλτρο είναι της τάξης των 5 micron εν συνεχεία περνάει το νερό απο ενεργό άνθρακα, μετά απο φίλτρο 1 micron και καταλλήγει στην μεμβράνη η οποία κάνει όλη την δουλεια. Στο τέλος περνάει απο ακόμα έναν άνθρακα ο οπόιος αφαιρεί βακτήρια και βελτιώνει την γεύση. Κατέχοντας αυτή την συσκευή λοιπόν δίνω και στα πουλιά μου απο αυτό το νερό. Μπορώ να πώ με απόλυτη σιγουριά οτι είδα καλυτερη ποιότητα πτερώματος, αλλά πιστεύω οτι δίνοντάς τους καλυτερο ποιοτικά νερό θα τα οφελήσει στην πόρεια της ζωής τους.
Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
καλησπερα και χρονια πολλα γρηγορη μονόδρομος για σχεδόν 100% καθαρό νερό είναι μια συσκευή Αντιστροφης Όσμωσης. Θα ηθελα να μαθω που μπορουμε να την βρουμε και τι κοστος εχει γιατι οπως αναφερεις και εσυ μονο καθαρο νερο δεν πινουμε
 
Ποιο το κοστος της συσκευης;
Εγω εχω μια ταπεινη κανατα ενεργου ανθρακα
 
Το κόστος είναι μεγάλο, απο 80-450 ευρώ. Η δικιά μου, χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, κάνει 370. Όλα είναι σχετικά όμως. Ανάλογα πόσα λίτρα ανα ημερά θέλουμε να παράγει, απο πόσα στάδια καθαρισμού θα περνάει το νερό, αν θα έχει DI (αποστείρωση) κτλ. Καλό θα ήταν πρώτα να δείτε τι κάνει, πώς λειτουργεί κτλ και μετά να προβείτε σε κάποια μελλοντική αγορά. Επίσης σημαντικό είναι να δείτε και το κόστος των ανταλακτικών (προφίλτρα, μεμβράνη κτλ) Σας παραθέτω λινκς για να δείτε τι είναι η εν λόγο συσκεύη. Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρώ είναι η σπατάλη νερού γιατί τα 2/3 πετάγοντε σαν ''βρώμικο'' νερό και το 1/3 είναι προς κατανάλωση.

interexperts.gr/Osmosis_questions.htm

και μία φωτογραφία απο την δικιά μου

ro.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: zxvt
ειναι τεστακια που πουλανε τα μαγαζια που εχουν ενυδρεια μετρανε τπ ph την σκληροτητα και τετοια αλλα επειδη ασχολουμε και εγω με ενυδρεια θα ηθελα να πω στον ινκα οτι για ολα αυτα τα βλαβερα σωματιδια που εχει το νερο της βρυσης μολις ριξουμε την καταλληλη ποσοτητα απο το aqua safe {tetra} σε μια μερα το νερο ειναι "γυαλι" εμεις δεν εχουμε προβλημε με το νερο που θα κολυμπησουν τα πουλια μας αλλα σε αυτο που θα πιουν και το κυριοτερο θεμα που εθιξες δεν μας ειπες ποσο κοστιζει αυτη η συσκευη, ποσο κοστιζει η συντηρηση της{αλλαγη φιλτρων} και που θα την βρουμε κατα τα αλλα ειχες δικιο και πολυ μαλιστα διοτι ετσι ειναι τα ενυδρεια μιση μοναδα πανω το ph στον πατο τα ψαρια
 
τι ειναι αυτα κ πως μετραμε;
thanks

Είναι κιτ μετρήσεων νερού με χημικούς αντιδραστήρες. Μην φανταστείς κανένα εργαστήριο χημικής ανάλυσης! 🙂 Απλά κατι μικρά σωληνάρια που μας επιτρέπουν με χρήση κάποιον ειδικών σταγόνων να μετρήσουμε σκληρότητες ph, αμμωνία, νιτρικά, νιτρώδη κτλ. Αλλά δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι τέτοιο για να μετρήσεις μόνο το νερό της βρύσης σου.

ΥΓ Να συμπληρώσω οτι στις πηγές που χρησιμοποιούν οι Δήμοι των πόλεων μας το νερό περνάει πάντα απο ΑΟ. Το πως φτάνει είναι άλλο θέμα :)

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
  • Like
Αντιδράσεις: zxvt
Αstrapogiannos, το να ρίξουμε ενα χημικό (aqua safe ή κάποιο άλλο trace) για να διασπάσει χλώρια και χλωραμίνες δεν το βλέπω σωστό γιατί όσο να ναι χημικο ρίχνουμε και οι αμμωνίες δεν φεύγουν αλλά ουτε τα νιτρικά ουτε οι σκληρότητες κατεβαίνουν. Για να μην πώ και για άλλα :). Μιλάω πάντα για πόσιμο νερό και όχι για τα ενυδρεία.

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
παιδια ευχαριστω
οσο για το νερο της βρυσης μου ειναι ιδανικο για σφουγγαρισμα κ μονο!
δεν χρειαζεται καν να προσθεσω χλωρινη...
εχουν βαλει τοσο πολυ απο το υδραγωγειο...
ευτυχως οχι παντα
αλλα...🙄
 
εγω παντως στο δικο μου, εχω ενα μεσαιου μεγεθους τωρα, εχω ζωντανα φυτα για να λυσω κατα μεγαλο μερος τα νιτρικα που οπως λες δεν διασπωνται τα αλλα ας τα κανει το ακουα σεηφ {παλι αλλαξα θεμα εεε;}
 
Πολύ καλα έκανες (κερατόφυλλο; :D). Αλλά με safe το νερό δεν είναι πόσιμο από εμάς δυστηχώς 🙂

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
καλημερα σε ολους ποσοι απο εμας πινουν νερο περασμενο απο τετοια διαδικασια. Αυτο το λεω γιατι προεχει η υγεια η δικη μας και επειτα των κατοικιδιων μας καναρινια σε αντιθετη περιπτωση θα επρεπε να μας φροντιζουν αυτα εγω πρωσοπικα χρησιμοποιω εμφιαλωμενω για μενα και τα καναρινια μου
 
εγω πρωσοπικα χρησιμοποιω εμφιαλωμενω για μενα και τα καναρινια μου
Φοβάμαι ότι αν γίνουν πραγματικοί έλεγχοι στα εμφιαλωμένα από τους αρμόδιους φορείς, δε θα "περάσουν" ούτε τα 3 στα 10 δείγματα
 
Καλημέρα σε όλους. Σταύρο έτσι είναι όπως τα λές για τα εμφιαλωμένα. Κοιτάξτε στα τεμπελάκια των εμφιαλωμένων νερών και δείτε τα εξής ΝΟ3, ΝΟ2, ΝΗ3/, cl, Ολική σκληρότητα (GH). Ενδηκτικά ένα μπουκάλι που έχω τώρα μπροστά μου έχει ΝΗ3/4 0,26 (αμμωνια), ΝΟ3 5,8 (Νιτρικά), ΝΟ2 0,05, cl 10,2 (χλώριο) GH 256(Ολική σκληρότητα) οι τιμές είναι mg/lt. Το νερό είναι εμφιλωμένο στις 13/07/2007 και η χημική του ανάλυση έγινε στις 17/06/2004. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω οτι το εν λόγο νερό είναι ακατάλληλο, αλλά σε μακροχρόνια χρήση ίσως να κάνει κάποιο κακό στον οργανισμό.

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
Ένα άλλο μεγάλο θέμα που αφορά τα εμφιαλωμένα νερά είναι οι συνθήκες αποθήκευσης τους, μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή. Ακόμη κι εάν έχουμε να κάνουμε με ένα νερό που στο ξεκίνημα του πληροί τις προδιαγραφές που θέτουν οι αρμόδιοι φορείς, πολλές φορές μπορεί να φτάνει σε εμάς σε χειρότερη κατάσταση από το νερό της βρύσης.

Από την άλλη πάλι, υπάρχει κάποιος φορέας που να πιστοποιεί ότι το νερό που παίρνουμε από τα Φίλτρα Αντιστροφης Όσμωσης είναι όπως ακριβώς το περιγράφουν οι εταιρείες παραγωγής των συσκευών αυτών;
 
Φορέας εδώ στην Ελλάδα για να μας πιστοποιεί δεν ξέρω Σταύρο αν υπάρχει, αλλά απο ότι ξέρω όλα είναι με πιστοποίηση iso και απο το NSF Αμερικής. Τα εν λόγο συστήματα (μεγάλα) ξέρω πάντως οτι εγκεκριμένα απο τον ΕΟΦ γιατί προορίζονται και για άτομα με νεφρική ανεπάρκεια. Αλλά και μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε μια μέτρηση με ενα tds ή ακόμα και υγρά τεστς και να δούμε το τι παράγει μια ΑΟ.

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
Και μια χτεσινή μέτρηση απο εμένα

Νερό Βρύσης
Νερό ΑΟ

Gh =9
Gh=0

Kh =4
Kh=0

NO3 =~15
NO3=0

NO2 =~1
NO2=0

NH3/4 =3
NH3/4=0

Ph= 7,5
Ph=6,4

TDS =270
TDS= 9

Δηλαδή 100 χ 9/378= 2,38 100-2,38= 97,62% ποσοστό απόρριψης ΑΟ
 
Κάθε πότε αλλάζεις φίλτρα (μέση κατανάλωση) και τι κόστος έχουν αυτά;
 
Προφίλτρα το 5 micron ανα 3 μηνες με κοστος απο 2-8 ευρω. Ενεργό άνθρακα ανα 6 μήνες με κόστος απο 10-12 ευρω. Προφίλτρο 1 micron ανα 6 μηνες κοστος 2-8ευρώ. 5ο στάδιο καθε 2 χρόνια με κόστος 10-12 ευρώ. Και τέλος το ποιό ακριβό ειναι η μεμβράνη που αλλάζεται περίπου στα 2 χρόνια, ανάλογα τις μετρήσεις απο το tds και την συντήρηση που της κάνουμε, κοστίζει απο 40-70 ευρώ. Οι τιμές είναι διαφέρουν απο ΑΟ σε ΑΟ (μέγεθος μάρκα, στάδια). Όσο μεγαλύτερη ΑΟ τόσο ποιο φτηνά ανταλακτικά.

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
Back
Top