Ασθένειες Το παπαγαλάκι μας εμφάνισε ξαφνικά καφέ χρώμα στο κεφάλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Genie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Genie

PB New Member
Εγγραφή
11 Σεπ 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Thessaloniki
Καλησπέρα!
Μετά από πολλά χρόνια το παπαγαλάκι μας εμφάνισε ξαφνικά καφέ χρώμα στο κεφάλι ενώ το χρώμα του είναι κίτρινο. Ξέρει κάποιος πού μπορεί να οφείλεται αυτό;
 
@Genie Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία του πουλιού?
Επίσης τι είδους παπαγάλος είναι?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Genie αυτό δεν είναι φυσιολογικό χρωματισμος του παπαγάλου. Τουλάχιστον από την φωτογραφία φαίνεται σαν να έχει κάτι πάνω στα φτερά του. Και σαν βρεγμένο είναι. Τις διατροφή έχει; Ηλικία; Βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο; Στείλε και μια φωτογραφία όλου του κλουβίου
 
Επίσης ο χαλινός φαίνεται πολύ παραμορφωμένος... μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία για να φαίνεται ολόκληρο το budgie?
Αυτά τα καφέ στο κεφάλι του είναι σε υγρή μορφή?
 
Εγώ θα σου έλεγα να ψεκάσεις με αυτό
https://community.petbirds.gr/presentations/Σαμπουάν-γλυκερίνης-για-πτηνά-menforsan.11/ ή αυτό
https://petbirds.gr/product/oropharma-oro-bath-versele-laga/reviews
για να μαλακώσουν τα τα καφέ πράγματα στα φτερά της. Για να το εφαρμόσεις πρέπει να την γραπωσεις και να ψεκάσεις στο σημείο που σε ενδιαφέρει μέχρι να δεις ότι επανέρχονται στο φυσιολογικό. Ο χαλινός της φαίνεται να έχει ακαρεα σε προχωρημένο στάδιο. Ξεκίνα θεραπεία με epithol για 5-6 μέρες με τοπική επαφή σε χαλινό και πόδια χωρίς να πάει στα φτερά. Στον χαλινό θα βάλεις με μια μπατονετα χωρίς να μπει στα ρουθούνια και στα πόδια με μασάζ στα πόδια με τον δείκτη- αντίχειρα μέχρι η κρέμα να εξαλειφθεί.
 
Το κλουβί βρίσκεται σε μπαλκόνι κλειστό με τζάμι, έχει σύντροφο, τρώει τροφή για budgies από pet shop, είναι 6 χρονών +.
20220911_185520 (1).webp
 
@Genie Το κλουβί αυτό είναι μικρό για μπατζι. Φρόντισε να πάρεις μια 76αρα η μία 90αρα ζευγαρωστρα σύντομα. Οι πλαστικές πατήθρες είναι ακατάλληλες γιατί παραμένουν ίσιες και μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα, bumblefoot πληγές στο μαλακό σημείο των πελματων και άλλα προβλήματα των ποδιών. Χώρισε τον αρσενικό από την άλλη για να μην κολλήσει τίποτα. Την φωλιά γιατί την έχεις?
Το βρακάκι βγάλε το για να μην πιαστούν τα νύχια τους σε αυτό.
Λαχανικά τρώνε?
Εγω θα έλεγα να την πας σε έναν πτηνιατρο. Οι κουτσουλιές τους πως είναι?
 
@Genie το πουλάκι δείχνει πολύ άσχημα είναι σίγουρο άρρωστο. Βλέπω μένεις Θεσσαλονίκη, σου προτείνω αύριο κιόλας να μιλήσεις με τον κύριο Σαντορινέο κτηνίατρο που ειδικεύεται στα πτηνά και είναι αρκετά καλός και οικονομικός σε σχέση με άλλους. Αυτό στο κεφάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι σίγουρα όμως ο τρόπος που κάθεται και η γενική του εικόνα είναι άσχημη. Νομίζω σε αυτήν την φάση δεν έχει σημασία το κλουβί οι πατηθρες κτλ. Ας μιλήσεις με τον γιατρό να πας εκεί να δεις τι έχει να τελειώσει με την θεραπεία και από εκεί και πέρα θα δούμε για βελτιώσεις γιατί όντως το κλουβί είναι μικρό κτλ.


Αυτό στο κεφάλι μήπως είναι κάποιο υγρό από τα αυτιά; Γιατί αυτό δείχνει και βρεγμένο
 
Back
Top