Ασθένειες Το παπαγαλάκι μου μού φαίνεται άρρωστο

Αλεξης1

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2021
Μηνύματα
22
Καλησπέρα. Παρατηρώ το παπαγαλάκι μου μια βδομάδα τώρα και έχω να αναφέρω μερικα πράγματα. Μου φένετε άρρωστο. Εκεί που τρώει στην ταιστρα κοιμάται και μετά ξανά τρώει, έβαλα το χέρι μου μέσα να τον ταισω και έτρωγε αργά και τον επερνε ο ύπνος. Τι μπορεί να έχει.ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΉΣΕΙ
 
  • Sad
Αντιδράσεις: olgi
Μήπως έχει πτερόρροια? Η πτερορροια κουράζει πολύ τα πτηνά και συχνά κοιμούνται αρκετά.
Κοιμάται αρκετά την νύχτα? Τα μπάτζι χρειάζονται 10-12 ώρες νυχτερινο΄ύπνο χωρίς διακοπές.
Αν όχι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν πτηνίατρο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Το βράδυ νομίζω κοιμάται αρκετά
[automerge]1634985645[/automerge]
Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες από τις κουτσουλιές, το φούσκωμα στα φτερά και το πώς κοιμάται όταν τρώει

01-43514.jpg03-43514.jpg
[automerge]1634985684[/automerge]
@Αλεξης1 έτσι τον παίρνει ο ύπνος παντού.

02-43514.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Αλεξης1 είναι άρρωστο και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. Ίσως υπάρχουν πιθανότητες αν επισκεφτείς άμεσα ένα γιατρό που ξέρει τι κάνει, γιατί δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο ή πειραματισμούς.
 
Δεν σου φαίνεται άρρωστο. Είναι άρρωστο και μάλιστα πολύ. Δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι. Θεωρώ την κατάσταση του μη αναστρέψιμη. Από την πρώτη στιγμή που είδες τα πρώτα συμπτώματα έπρεπε να ψαχτείς για κτηνίατρο με γνώσεις σε πτηνά. Δυστυχώς τώρα πιστεύω ότι είναι αργά.
 
Άρα τι μου προτείνετε να κανω
Δεν πρόκειται να γίνει καλά μόνος του?
[automerge]1634987259[/automerge]
Είμαι και δύσκολα οικονομικά
 
Αντιβίωση χωρίς συμβουλή γιατρού δεν είναι καλή ιδέα, μπορεί να κάνει τα πράγματα τρεις χειρότερα. Δεν έχω την εμπειρία των υπολοίπων για να κρίνω αν είναι μη αναστρεψιμη η κατάσταση, πάντως σαφώς χρειάζεται γαιτρό.
 
@Αλεξης1 όχι δεν θα γίνει καλά μόνος του Αλέξη. Όπως ήδη σου είπαν θέλει πτηνιατρο ΑΜΕΣΑ . Καταλαβαίνω ότι είσαι δύσκολα οικονομικά αλλά είναι και οι ασθένειες κάτι που πρέπει να σκεφτούμε πρίν πάρουμε κάποιο ζωντανό.
 
Αλέξη, με την ευκαιρία να σου πω ότι το πουλάκι είναι πολύ καιρό άρρωστο και τώρα πια παραδόθηκε, δεν μπορεί να καλύπτει άλλο τα συμπτώματα της ασθένειάς του. Η συνεχής διακριτική παρατήρηση των πουλιών για να αντιληφθούμε νωρίς τα συμπτώματα ασθένειας είναι πολύ σημαντική επειδή όσο γρηγορότερα ανακαλύψουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, τόσο πιο πιθανό είναι να λυθεί με την κατάλληλη βοήθεια.

Μελέτησέ με προσοχή αυτά τα δύο άρθρα που παραθέτω:
Θα σε βοηθήσουν νομίζω αρκετά.
 
Το διάβασα και πραγματικά με βοηθήσανε πάρα πολύ αυτά που έγραψε στο άρθρο. Τώρα θα τον αφήσω στην ησυχία του. (Υπάρχει και ένα θυλικο στο κλουβί του να το μεταφέρω άλλου)?
 
Back
Top