Ασθένειες Το καναρίνι μου μου φαίνεται άρρωστο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Alex91
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@MARY58 τους είπα ότι εγώ στο δικό μου δίνω επιπλέον τροφουλες και τους ρώτησα αν θέλουν να δίνω αυτά που δινω στο δικό μου κ στο δικό τους κ μου απάντησαν πως δεν υπάρχει λόγος γιατί αυτοί δεν του δίνουν...
Να μην καλομάθει! "Οραιοι άνθροποι" 🤨! Με συγχωρείς γιατί είναι κ φίλοι σου, αλλά κ η ασχετοσυνη δεν είναι δικαιολογία για να έχουν ένα ζωντανό χωρίς να μάθουν τα απολύτως βασικά για να το φροντισουν. Κάνε ότι μπορείς κ εύχομαι να μας στείλεις μήνυμα ότι το κορίτσι είναι πια δικό σου κ ανακαμπτει στα ικανά σου χέρια. Ας πάρουν ένα χνουδωτό που δεν θα πέφτουν τα φτερά του.
 
Κ οι ξερολες βαριουνται κ τα παρατάνε. Πιάσε την μάνα τους, τον μπάρμπα τους, τους κοινούς σας φιλους. Για να σε ξεφορτωθούν, μπορεί να στο δώσουν.
Οι φωτογραφίες δεν είναι και πολύ καλές.
Το τελευταίο νομίζω είναι αντιβίωση, το aviomycine. Δεν είμαι σίγουρη. Χωρίς σύσταση από πτηνιατρο, πάντως δεν δίνουμε από μόνοι μας αντιβίωση. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν τα βγάζω τα άλλα. Το antistress είναι;
 
@MARY58 είχα επισκεφθεί στο παρελθόν για το δικό μου πτηνιατρο και μου είχε πει να δίνω από το aviomycine 3 σταγόνες για 3 μέρες κάθε μήνα προληπτικά... Το άλλο είναι το vitamin plus και το τρίτο είναι το teniazine
 
Αυτό που για την πρόληψη προτείνεται αντιβίωση δεν επιτρέπεται ούτε στους ανθρώπους. Κάνει κακό παρά καλό. Πιο ανθεκτικά μικρόβια κ όταν χρειαστεί να καταπολεμηθούν η αντιβίωση αποδεικνύεται πια αναποτελεσματική.
 
Κι εγώ πολυβιταμίνη θα έδινα. Εντατικά, να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ. Η vitamin plus που έχεις δεν έχει αμινοξέα, επομένως δεν είναι κατάλληλη για την πτερόρροια. Αν όμως δίνεις αυγό 2-3 φορές τη βδομάδα, θα είσαι οκ πιστεύω.

Τις τροφές και την αυγοτροφή που δίνουν στις έδωσαν; Χύμα να υποθέσω;
 
δεν ξέρω ακριβώς, όταν τους ρώτησα αν θέλουν να του δίνω ότι δινω στο δικό μου όπως αυγό φρούτα λαχανικά μου είπαν όχι δεν του δίνουμε τίποτα...
Βάλε σουπιοκόκκαλο, δίνε βραστό αυγό (2-3 φορές την εβδομάδα) και λαχανικά (ακόμα και καθημερινά) για όσο καιρό το έχεις, μόνο καλό θα του κάνεις.
 
@Alex91 , στο προηγούμενο μήνυμά μου τόνισα την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, γιατί θεωρώ ότι από μόνο του αποτελεί ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα το οποίο μάλιστα δεν θίγει άμεσα τον συνομιλητή σου...
 
@Alex91 καλημέρα. Δηλ. γέμισαν την αυγοθηκη ή ταίστρα με αυγοτροφή για να τρώει από την ίδια για ένα μήνα!
Λοιπόν πες τους ότι είναι άρρωστο (η εικόνα του είναι έτσι κ αλλιώς θλιβερή) κ ότι θα χρειαστεί πτηνιατρο. Κ μπορεί η θεραπεία να είναι κ κοστοβόρα κ μακροχρόνια γιατί το πουλί "καλοπερνουσε" στα χέρια τους! Εάν δεν θέλουν να ψοφήσει εξαιτίας τους επειδή το πόνεσες θα μπορούσες να το κρατήσεις μπας κ το θεραπεύσεις. Το σενάριο αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα. Κ σε περίπτωση που θέλουν επόμενο, επέμεινε να διαβάσουν τα βασικά στο φόρουμ για να μην έχουν τα ίδια.
 
Θεωρώ ότι αυτό που λέει η Μαίρη παραπάνω είναι ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα...δλδ θα μπορούσες ακόμα και να τους πεις ότι το πήγες σε γιατρό γιατί είχε τα τάδε συμπτώματα και ότι αναλαμβάνεις και τη θεραπεία του, ώστε να το κρατήσεις....εναλλακτικά θα μπορούσες να βρεις άλλον φροντιστή για το πουλί που να το θέλει και να τους πεις ότι δυστυχώς το πουλάκι πέθανε. Όμως, τα παραπάνω δεν θα εξασφαλίσουν ότι στη συνέχεια δεν θα πάρουν ένα άλλο άτυχο πτηνό να "φροντίζουν"
 
Η vitamin plus που έχεις δεν έχει αμινοξέα, επομένως δεν είναι κατάλληλη για την πτερόρροια. Αν όμως δίνεις αυγό 2-3 φορές τη βδομάδα, θα είσαι οκ πιστεύω.
*Εννοούσα "αν δίνεις αυγό ταυτόχρονα με την πολυβιταμίνη".

Να πω κιόλας ότι η vitamin plus δεν είναι από τις πολυβιταμίνες που βλέπεις να προτείνονται τριγύρω, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλή(?).

Και δυο λόγια για τα άλλα δυο σκευάσματα που έχεις...

- Για την aviomycine (αντιβίωση), εκτός του ότι το πουλάκι δεν εμφανίζει τα συναφή συμπτώματα, η άποψη των περισσότερων στο φόρουμ είναι να μη δίνονται προληπτικά αντιβιώσεις για τους λόγους που ανέφερε και η Mary58.

- Το teniazine είναι γνωστό φάρμακο για τα σκουλήκια του εντέρου και μπορείς να το δίνεις προληπτικά μια φορά στους δυο μήνες σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα επιχειρήματα υπέρ της προληπτικής χρήσης είναι ότι α) δεν είναι αντιβίωση, και β) ότι αν το πρόβλημα φτάσει να γίνει εμφανές (καρίνα), τότε μπορεί να είναι αργά για να δράσεις.
Τέτοιες θεραπείες (αποπαρασίτωση από σκουλήκια ή και από ακάρεα) είναι καλό -αλλά όχι απαραίτητο- να συνδυάζονται με βιταμίνη Κ, λόγω των αιμοστατικών ιδιοτήτων της. Το συγκεκριμένο πουλάκι όμως ίσως έχει έλλειψη στη βιταμίνη αυτή, οπότε στη θέση σου δε θα βιαζόμουν να δώσω teniazine, εκτός αν έδινα ξεχωριστό σκεύασμα βιταμίνης Κ για κάποιες μέρες πριν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Alex91 δεν έχω την παραμικρή ιδέα από καναρίνια. Αλλά και σε ένα μικρο παιδί να δείξεις την φωτογραφία καταλαβαίνει ότι κάτι πάει στραβά!
Κρίμα το πουλάκι, αλήθεια κρίμα.
 
Το καημένο το λυπάται η καρδιά μου! Κάνε αυτά που σου είπαν παραπάνω κι ελπίζω να βελτιωθεί η κατασταση του. Συγγνώμη αλλά, ούτε ο πιο άσχετος δεν θα στερουσε το σουπιοκοκαλο από το κλουβί! Χωρίς παρεξήγηση. Μπράβο σε εσένα που νοιάζεσαι όμως. Το σουπιοκοκαλο πρέπει να υπάρχει ΠΑΝΤΑ στο κλουβί!
 
Back
Top