Γενικά Το παπαγαλακι το'σκασε

dryhammer

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2008
Μηνύματα
20
Πόλη
Καλαμάτα
Λοιπον 3 φορες εχει βγει το ενα παπαγαλακι απο το κλουβι του. Ευτυχως ηταν μεσα στο σπιτι οπου το κυνηγησα λιγο και το εβαλα ξανα μεσα στο κλουβι. Δυστυχως αυτη τη φορα εβγαλα το κλουβι στο μπαλκονι και μια ταιστρα δεν την ειχα βαλει πισω στο κλουβι και το ενα παπαγαλακι μου το εσκασε. Προφανως δεν μπορω να κανω κατι, μονο να περιμενω μεχρι να εμφανιστει. Ελπιζω δηλαδη γιατι αν επαθε τπτ παει και το αλλο.. Θα πεθανει μοναχο του. Ειμαι αδικαιολογητος το ξερω☹
 
Κοίταξε δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που του συμβαίνει κάτι τέτοιο.Απλά 1,2,3, σε σένα ήταν 4 η φαρμακερή. Μπορείς να αφήσεις το κλουβάκι του έξω(αν δεν έχει άλλο πουλάκι μέσα)με την πορτούλα ανοικτή,τροφή μέσα, μήπως και επιστρέψει.Ακόμα μπορείς να ρωτήσεις τους γύρω αν είδαν κάτι και να σε ενημερώσουν αν τυχόν δούν. Πολλοί γνωστοί μου(και εγώ)έχουμε βρει κάποιο πουλάκι(καναρίνι, παπαγαλάκι)το οποίο το έχει σκάσει και σχεδόν πάντα τα βρίσκαμε στο μπαλκόνι μας 🙂Αυτό σημαίνει ότι ένα πουλάκι που έχει μεγαλώσει με ανθρώπους και τους έχει συνδέσει με την τροφή και την ασφάλεια, αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει την παρουσία τους 😉Μακάρι να πάνε όλα καλά
 
Δεν θα πεθανει το αλλο ☹Αν δεν επιστρεψει αυτο που εφυγε να του παρεις ενα αλλο:)Για τι παπαγαλακια μιλαμε;
 
2 Lovebird, προς το παρον δηλαδη μονο 1. Επειδη τα Lovebird πανε ζευγαρακι νομιζω ειναι δυσκολο να συνηθησει το καινουργιο. Για τη νυχτα το εβαλα μεσα και αυριο το πρωι θα το βγαλω παλι εξω μηπως και ερθει(αν δεν του εχει ριξει κανενας με κανα φλομπερ)
 
Τι εγινε με τα λοβ μπερντς; Και μενα πριν 2 βδομαδες μου φυγε ο αρσενικος και αφησε γυναικα και παιδια, αλλα ευτυχως η θηλυκια συνεχιζε να φροντιζει τα μικρα!
Αφησε το λιγο καιρο μονο του να "πενθησει" και αργοτερα του βαζεις καινουριο ταιρι
Μια χαρα θα τα παει...
Οσο γι'αυτο που εφυγε υπαρχουν πολλες υποθεσεις για το τι θα απογινει! Μπορει να το πιασει καποιος και να το φροντισει...Ας σκεφτουμε θετικα:)
 
Εχουν καταγραφεί πολλά παρόμοια περιστατικά από Lovebirds... Διατηρούν δικαίως την φήμη του καλύτερου δραπέτη μεταξύ των παπαγάλων. Χρειάζεται από μέρους μας μεγάλη προσοχή καθώς είναι πολύ εφευρετικά πουλιά και ανακαλύπτουν συχνά νεους τρόπους δραπέτευσης. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου, απλά πρόσεχε περισσότερο την επόμενη φορά.

Ας ελπίσουμε οτι θα γυρίσει, ή οτι θα έιναι τυχερό αν πέσει σε φιλόζωους ιδιοκτήτες. Πιστεύω οτι κανεις δεν εχει λόγο να κυνηγήσει με φλόμπερ ένα τετοιο πουλάκι.:)

Παρατήρησε τις αντιδράσεις του άλλου πουλιού και προχωράς ανάλογα.
 
Καλα κανω εγω που εχω ασφαλισει ολα τα πορτακια. Και τα εχω και μεσα.
 
παντως εγω ενα ξερω οτι τα Lovebirds δεν ειναι για κλουβι δεν εχουν συνηθισει την αιχμαλωσια ειναι αγρια και δυσκολο να εξημερωθουν αυτο κατι σημαινει...
 
Εγω πριν χρονια ειχα 2 απλα παπαγαλακια σε ενα κλουβι και μου εφυγε το ενα και την επομενη μερα εβγαλα εξω το κλουβι και το μεσημερι το βρηκα επανω στο κλουβι, το επιασα με μια μεγαλη πετσετα και το εβαλα παλι μεσα!Γνωμη μου ειναι να το αφησεις εξω το κλουβι αλλα μεσα να εχει και το αλλο παπαγαλακι και να παρακολουθεις μηπως και επιστρεψει και αν επιστρεψει παρε μια κουβερτα και ριξτειν απο πανω μηπως και το πιασεις! Καλη τυχη!
 
Η επιστροφη του ασωτου..

Χτες απογοητευτηκα πολυ που δεν ειχε εμφανιστει. Σημερα το πρωι που ξυπνησα εβγαλα παλι το κλουβι εξω και κατα τις 12 τσουπ! Νατο το πουλακι μου:). Ακριβως οπως και εσυ EFTHIMIS. Βασικα η μανα μου το επιασε επειδη εγω ελειπα (την παιδεψε καμια ωρα..) Προφανως δεν πρεπει να ειχε φαει τπτ γιατι μετα ολη την ωρα που το παρατηρουσα ειχε πεσει με τα μουτρα στο φαι. Απο δω και περα ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! thanks για το ενδιαφερον
 
Μπράβο! Είσαστε και οι δύο απίστευτα τυχεροί!

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! Πρόσεξε για 2-3 μέρες μήπως το πουλάκι κρυολόγησε. Παρατήρησέ το για τυχών αλλαγή στην διάθεσή του και μαντάλωσε γερά όλα τα πορτάκια!

Φαντάζομαι τί χαρά θα έκανε το ταίρι του!
 
Τυχερός είσαι!
Και εμένα με τον ίδιο τρόπο γύρισε ένα καναρινάκι που είχα παλιά και η μητέρα μου άφησε το κλουβί έξω με μπόλικα σπόρια ριγμένα. Είναι απίστευτη η χαρά σου όταν επιστρέφει!
 
Xαρηκα παρα πολυ! ΜΠΡΑΒΟ! Θα ειναι πολυ χαρουμενα και τα δυο. Τελος καλο ολα καλα! Δε θα πρεπει να ειχε παει πολυ μακρια.
 
Χαιρομαι για την καταληξη που ειχε η περιπετεια του μικρου! Πρεπει να ειναι απιστευτο συναισθημα να το βλεπεις να επιστρεφει... Να τα χαιρεσαι και προσοχη στα πορτακια!
 
Συμερίζομαι την χαρά σου, όσο δεν φαντάζεσαι! Μπράβο πολύ καλά νέα!
 
Φαίνεται πως το έχει ο μήνας :D
Πήρα εχθές ένα άλλο κλουβί 60x45x50 όπως αυτό που έχω μέσα το ζευγάρι, για να βάλω σε αυτό τον μικρό.
Έκοψα την σίτα του πάτου, το ετοίμασα με όλα τα καλούδια, μετέφερα όλα τα παιχνίδια από το μικρό κλουβί σε αυτό και ενώ ετοιμαζόμουν να βάλω τα κλουβιά πόρτα-πόρτα για να μπει ο μικρός από το μικρό κλουβί στο μεγάλο, δεν τον πρόλαβα και τώρα, εδώ και 10 λεπτά είναι πάνω στο χωνί του απορροφητήρα στην κουζίνα.
Έβαλα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας το μεγάλο κλουβί και από επάνω το μικρό, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα μπει σε ένα από τα δύο
 
Μιλτιάδη τον νου σου!

Ασε την πόρτα το κλουβιού ανοιχτή με τροφή και όταν πεινάσει θα μπέι. Φρόντισε αν υπάρχουν κατσαρόλες που βράζουν την κουζινα ή να τις αποσύρεις απο την φωτιά ή να βαλεις καπάκι.
Και πρόσεχε μην ανοιξει ξαφνικά καμια πόρτα κουζίνας και πετάξει προς τα εξω το πουλί!:D
 
Επιβεβαιωθηκα οτι πρεπει να σκεφτομαστε θετικα
Μπραβο, απιστευτο κι ομως αληθινο!
Μαντρωσε το καλα τον γυριστρουλη:D
 
Back
Top