Ασθένειες Το περιστέρι μου δεν είναι καλά

Καλησπέρα!!
Βρήκα την Τέρη πριν δύο χρόνια με σπασμένο φτερό!!
Ξαφνικά δεν τρώει και οι κουτσουλιές τις είναι νερουλες και διαφορετικές σε χρώμα ( ποιο άσπρες και με σκούρα σημάδια)
Έχει λουφαξει σε μια μεριά και έχει φουσκώσει τα φτερά της.. κάπου πήγε να γίνει καλύτερα αλλά μετά ξανακυλισε!!
Είναι αρκετές μέρες έτσι και νομίζω ότι χειροτερεύει!!
Παρακαλώ δεδομένου ότι μένω σε ένα μικρό νησί που δεν υπάρχει κτηνίατρος θα ήθελα τη βοήθεια σας.. ευχαριστώ!

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Ελλείψει πτηνιατρου στη θέση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο το διαγνωστικό κέντρο της Κομοτηνής

Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι άλλο. Μήπως @gianniskilkis μπορείς να βοηθήσεις; Καλημέρα κ καλώς ήρθες Αναστασία.

Καλησπέρα , προφανώς το πουλάκι είναι άρρωστο , Όλα δείχνούν πως πάσχει από Σαλμονέλα όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά . Πρέπει να γίνουν εξετάσεις στα κόπρανα . Διαφορετικά θέλει κάποιο φάρμακο αλλά να γίνει αγωγή με σιγουριά δηλαδή ότι το πουλάκι παίρνει το φάρμακο του , προφανώς με έκχυση στο στόμα . Ένα καλό φάρμακο είναι το SEMITAN 30% σε περίπτωση που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο . Ζεστασιά και ... προσοχή με γάντια και καλό πλύσιμο μετά την επαφή σου με το πουλάκι . Ήλθε σε επαφή με ελεύθερα πουλιά ; Δύσκολη περίπτωση μακάρι να το ξεπεράσει .

Back