Αναπαραγωγή Το πρώτο αυγό μετά από σχεδόν ένα μήνα προετοιμασία

Με αφορμή αυτό που ακολουθούν κατά κόρον όλοι οι εκτροφείς, την επαναφορά των αυγών με τη γέννηση του τρίτου, εγώ ακολουθώ την τακτική που λέει ο Μάκης.
Αλλάζω δηλαδή με ψεύτικα όλα τα αυγά και τα επανατοποθετώ στη φωλιά ή με τη γέννηση του γαλάζιου, (τελευταίου αυγού της σειράς ωοτοκίας), ή όταν είναι λίγο δυφορούμενος ο χρωματισμός των αυγών, (είχα κανάρα που έκανε 4 γαλάζια τα πρώτα αυγά και σκουρότερο το τελευταίο, πέμπτο), με τη γέννηση και του τελευταίου.
Μερικές δε φορές όταν δεν έχει η κανάρα αλληλουχία ωοτοκίας καθημερινή, αλλά μεσολαβούν 1-2 μέρες μεταξύ των αυγών, περιμένω και μία ακόμα ημέρα έτσι ώστε να σιγουρευτώ ότι το τελευταίο είναι όντως το τελευταίο αυγό, και τότε επαναφέρω όλα τα αυγά στη φωλιά.
 
Βασικά και εγώ το είχα απορεία γιατί τα επιστρεύουν τα αυγά στο τρίτο και όχι στο τέταρτο ή το πέμπτο.
Θα κάνω πάντως αυτό που είπε ο Μάκης και εσύ Γιώργο.
 
Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί γίνεται αυτό? γιατί δηλαδή βγάζουμε τα αυγά απο την φωλιά και βάζουμε ψεύτικα;
 
Τα ψεύτικα αυγά τα βάζουμε γιατί όταν η θυληκιά κάθεται από το πρώτο αυγό τα μικρά βγαίνουν με διαφορά μιας μέρας. Αν έχουμε δηλαδή 4 μικρά το πρώτο από το τελευταίο θα έχουν 4 μέρες διαφορά με αποτέλεσμα το τελευταίο να μην μπορεί να ταιστεί. Όταν αντικαθιστούμε τα αυγά εκολάπτωνται όλα μαζί και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν όλα.
 
Τελικά σταμάτησε στα 4 αυγά οπότε άρχισε κανονικά η επώαση με την επιστροφή των αυγών στη φωλιά
 
Απάντηση: Έφτασε η ώρα

Όπως είχα υποσχεθεί μερικές φωτογραφίες.

Εδώ το ευτυχές ζευγάρι πριν την εμφάνηση αυγών

Εδώ η στοργική μάνα στη φωλιά

Τα τέσσερα αυγά
 
Στέφανε πολύ ωραία. Εύχομαι να τα δούμε
και τα 4 στην φωλιά, πουλάκια.
 
Back
Top