Γενικά Το πρώτο μου παπαγαλάκι budgie

giorgosalf

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2008
Μηνύματα
25
Πόλη
Αθήνα
Μολις σημερα πηρα ενα Budgie, οταν το πηρα αυτος μου προτεινε να κοψουμε τα φτερα και εγω επειδη δεν ηξερα συμφωνησα. Τοτε πηρε το Budgie στα χερια και αρχισε να του τραβει τα φτερα και να τα βγαζει! Μετα εμαθα οτι αυτο δεν πρπει να γινετε. Τωρα εχω το μπατζι με αιμα στα φτερα ακινητο ολη μερα πανω στο ξυλακι να μην τρωει και να μην κανει τπτ.
ειχα αλλα σχεδια για το παπαγαλακι (εκπαιδευση) αλλα τωρα δεν ξερω τι να κανω. Αν ξερετε κατι να με συμβουλεψετε.
ευχαριστω
 
ο υπευθυνος του πετ σοπ το εκανε αυτο;😱
 
Kαλως ηρθες!

Τι εκανε λεει; 😡
Το πουλι εχει υποστει μεγαλο πονο, σοκ και στρες και το πιο πιθανο ειναι να μη φαει τιποτα! Να το πας σε πτηνιατρο αμεσα ισως χρειαστει και αντιβιωση για να μην παθει καμια μολυνση απο τις πληγες.

Το καημενο...☹
 
Αυτο φίλε μου έιναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Ποιος διεστραμένος σκέφτηκε να βγάλει τα φτερά του καυμένου του πουλιού. Αυτο πρέπει να έπαθε σοκ. Φαντάζεσαι πόσο πονάει; Δεν ξέρω αν πάθει και μόλυνση. Μ"ηπως έιναι καλό να το πας σέ ένα πτηνιατρο; Το μόνο που μπορώ να σου πω έιναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ καθαριότητα στο κλουβί του τώρα που έιναι πληγωμένο και να του δώσεις χρόνο να συνέλθει. Μην το ζορίσεις γιατι πρέπει να έιναι τρομοκρατημένο. Πλησίαζέ το ήρεμα, μιλά του χαμηλόφωνα και μην προσπαθήσεις να το πιάσεις. Αν το πας σε γιατρό, πάρε το με το κλουβάκι του. Καλά σου είπε να κόψει τα φτερά και μετά τα έβγαλε; Πως τον άφησες να κάνει τέτοια βαρβαρότητα;
 
Μολις σημερα πηρα ενα Budgie, οταν το πηρα αυτος μου προτεινε να κοψουμε τα φτερα και εγω επειδη δεν ηξερα συμφωνησα. Τοτε πηρε το Budgie στα χερια και αρχισε να του τραβει τα φτερα και να τα βγαζει! Μετα εμαθα οτι αυτο δεν πρπει να γινετε. Τωρα εχω το μπατζι με αιμα στα φτερα ακινητο ολη μερα πανω στο ξυλακι να μην τρωει και να μην κανει τπτ.
ειχα αλλα σχεδια για το παπαγαλακι (εκπαιδευση) αλλα τωρα δεν ξερω τι να κανω. Αν ξερετε κατι να με συμβουλεψετε.
ευχαριστω

😱
 
απιστευτο ο τυπος πρεπει να ειναι πολυ ασχετος με τα πουλια ελεος λυπαμαι πολυ το πουλακι θα υπεστει πολυ μεγαλο πονο ευχομαι να πανε ολα καλα.
 
Pes mas apo pou to pires na mi pame eki!Kai kalitera na ton kseftilisoume mprosta sto koino! To kaimeno to poulaki! An aimorogei kai den troei mipos kalitera na pareis tilefono ston giatro...Ti na po! Krima pou iparxoun tetoi anthropoi!
Omos kai esy mporouses na antitraseis molis katalaves oti tha tou traviksei ta ftera kia oxi na ta kopsei... Den exo logia!
 
πες μας ποιος ανοητος για να μην πω τιποτα, αλλο(βλεπουν κ τοσα μικρα παιδια!)
ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!
 
Ε δε παμε καλα... Ελεος πια με τα pet shop,o καθε ασχετος ανοιγει απο ενα για να τα οικονομησει εις βαρος των ζωων και τα αποτελεσματα βλεπουμε πια ειναι... 😡
 
Πρέπει να ξέρεις οτι και εσύ έχεις μερίδιο ευθύνης γι' αυτό που έγινε. Είναι αυτονόητο οτι δεν πρέπει να ξεριζώνεις τα φτερά των πουλιών. Είναι σα να ξεριζώνει κάποιος τα μαλλιά σου... και είναι επώδυνο... Δεν θέλω να σε κάνω να έχεις τύψεις για ότι έγινε. Απλά την επόμενη φορά σκέψου πως θα αισθανόσουν εσύ. Έτσι αισθάνεται και το πουλί. Το πουλάκι βασανίστηκε και έχει τραυματιστεί, οφείλεις να το πας σε ένα γιατρό. Ακολούθησε τις οδηγίες που έχουν γραφτεί πιο πάνω και διάβασε τα σχετικά θέματα για παπαγάλους στις αντίστοιχες ενότητες. Θα βρεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τη φροντίδα του Budgie σου.
Θα ήταν καλό να γνωρίζουμε ποιος είναι ο πετσοπας.
Ενημέρωσε μας για τις εξελίξεις.
Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά, να ξεπεράσει εύκολα το σοκ και να έχετε από εδώ και πέρα πιο ευχάριστες εμπειρίες μαζί.
 
Λοιπον guys & girls, ειμαι ο Θανασης. Εχω ενα galah εδω και 3 χρονια. Το μπατζι το πηρε ο ανιψιος μου (13 ετων και ασχετος με τα πουλια) οπου μου περιεγραψε τι εγινε με το μπατζι και ειναι και αυτος που εγραψε το πρωτο ποστ. Το πετ σοπ αυτο ειναι ενα μικρο συνοικιακο στο Αιγαλεω. Οποιος ειναι εδω κοντα ασ μοου στειλει ενα πμ να του πω. Οσο για το μπατζι, πηρα τηλ. το γιατρο στο περιστερι και ειπε να ελεγξω αν εχει μεινει κανενα τμημα απο το φτερα γιαιτι πρεπει να βγει και αυτο τωρα ωστε να μην το πληγωσει παραπανω, επισης να προσεχω μην μολυνθει. Και εγω οταν μου ειπε το τροπο που του εβγαλαν τα φτερα εμεινα αναυδος, αυριο λεω να παω μια βολτα προς τα εκει μηπως δω και αλλα περιεργα και το χειριστω αλλιως το θεμα.
Αν μπορεσω αυριο θα βαλω και καμια φωτο.
thanks
thanasis
 
Όλη αυτή η θεωρία με κοψίματα και ψαλιδίσματα των φτερών είναι απαράδεκτη.
Το τσοίχημα είναι να έχεις το πουλί ολόκληρο.
Άμα σε θέλει καλώς
Αμα δεν σε θέλει περίμενε έστω και χρόνια.
 
καλως ηρθες παντως αυτος που το εκανε ειναι για :66:ειναι απαραδεκτος😡ευχομαι να πανε καλα ολα. Κριμας το παπαγαλακι
 
και εγω στο γκαλα μου δεν εχω κοψει τα φτερα, απλα ο μικρος δεν ηξερε. Δεσ τε και μια φωτο να στεναχωρηθειτε. Παντως σημερα ηταν λιιγο καλυτερα.

p5310181ul8.th.jpg
 
To κακόμοιρο και είναι τόσο μικρούλι... Προσπάθησε να μη στρεσάρεται και γενικότερα να ξέρεις οτι θα είναι επιφυλακτικό με όποιον το πλησιάζει μέχρι να εμπιστευτεί ξανά το ανθρώπινο χέρι. Είναι πολύ όμορφο να το χαίρεστε και περαστικά του!
 
Το καημενο! ☹ Και οντως φαινεται αρκετα μικρο σε ηλικια. Ο γιατρος δεν σας ειπε να το πατε να το δει; Ειπε σε εσας να κοιταξετε αν εχει μεινει τμημα απο φτερο; 😕 Μηπως να διαλεγατε καποιον αλλον και να το πηγαινατε; Δε φαινεται και τοσο καλα το πουλακι. Πρεπει να το καθαρισει και να απολυμανει τις πληγες, και ισως του δωσει και αντιβιωση. Εχετε σκοπο να το αφησετε ετσι;
 
Ρε συ το σακάτεψε το πούλι. Συμφωνώ με τον Ανέστη δες και άλλον γιατρό. Πιστεύω πως πρέπει να το δει γιατρός οπωσδήποτε. Φαίνεται πολυ χάλια.
 
Λοιπον αυτη η κατασταση με ολα τα pet shops εχει παραπαει νομιζω. Πανω σε ολα τα θεματα δηλ. απο πουλια μεχρι ενυδρεια κ ερπετα ή αρθροποδα (γιατι ασχολουμε κ με αυτα εκτος απο πουλια) ΟΛΑ ειναι σε αθλιες καταστασεις σε συντριπτικη πλειοψηφεια στα περισσοτερα pet shop που εχω επισκεφθει. Απλα δεν παει αλλο ρε παιδι μου. Με αυτο το τελευταιο εχω βγει απο τα ρουχα μου. Αυτος που το εκανε ειναι επικινδυνος ο ανθρωπος.. Που ακουστηκε να ξεριζονουμε πουπουλα απο πουλια. Ε ημαρτον ρε ανθρωπε που εχεις καταστρεψει οτι εχει βρεθει στο δρομο σου. Γι'αυτο μην αγοραζεται απο PEt φτανει πια την εχουν "δει" κ δεν θα αλλαξουν παρα μονο αν αλλαξουμε εμεις αν δεν αγοραζουμε. Βρειτε εκτροφεις και αγοραστε απο κει. Ρωτηστε ο ενας τον αλλο και ειναι πολυ ευκολο να βρειτε μερικους. Αυτα απο μενα ειμαι πολυ συγχισμενος παιδια... ΕΛΕΟΣ
 
αρχικα ειμαι εξαλλος με αυτα που διαβαζω και με αυτο που εκανε ο ασχετος πωλητης στο pet shop αλλα και με σενα Θαναση (sorry). Ο ασχετος εκανε οτι εκανε για να ιακνοποιησει την επιθυμια του πελατη που ηθελε ενα παπαγαλακι ημερο και να τρωει απο τα χερια του και να περπαταει μεσα στο δωματιο και εκανε οτι εκανε. ρε φιλε βλεπεις το πουλακι τοσες μερες τωρα με αιμα και πληγες στα φτερα του και παιρνεις τηλεφωνο τον γιατρο; Παρε το κλουβι και πηγαινε το εκει να το δει. σιγουρα θελει αντιβιωση γιατι οι πληγες ειναι εκτεταμενες, το παπαγαλακι ειναι μικρο που σημαινει οτι το ανοσοποιητικο του δεν ειναι ετοιμο ακομα αν αντιμετωπισει ολα τα παθογονα(σταφυλοκοκκο) και χρειαζεται βοηθεια. το γεγονος οτι δεν τρωει επιβαρυνει την κατασταση του και εξασθενει τις φυσικες αμυνες του οργανισμου του. κανε κατι να διορθωσης το λαθος του "πωλητη". συγνωμη και παλι αλλα ειμαι εξαλλος βλεποντας το παπαγαλακι τραυματισμενο και να μην γινεται τιποτα.
 
Το πρώτο μου Budgie

SHMERA TO BUDGIE EINAI PARA POLY KALA . EFAGE HPIE NERO KAI TORA KATHETE STO KLOUBI TOU KAI KIMATE
 
Back
Top