Γενικά Το πρώτο μου παπαγαλάκι budgie

να το χαιρεσε αφου εφαγε και ηπιε νερο προσεχε το μεχρι να γινει καλα εντελος.
 
😱Τι βαρβαρότητα! Να αναλάβει το πουλάκι ένας καλός πτηνίατρος, σύντομα για να μην μολυνθούν οι πληγές. Αν θέλεις, έχω το όνομα κάποιου πολύ καλύ στη διάθεσή σου, που κάνει ιατρείο στο Χαλάνδρι, στον Αγιο Δημήτριο και στη Νίκαια. Μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού στο μέρος που είναι κοντινότερο στον τόπο κατοικίας σου. Επίσης έχω το τηλέφωνο μίας κτηνιάτρου που κάνει επισκέψεις κατ' οίκον. Εύχομαι το πουλάκι να ξεπεράσει το σοκ και τις πληγές του και να πάνε όλα καλά.:) Είναι τόσο όμορφο!
 
Γίνεται να τον καταγγείλεις; Και πού; Αλήθεια, στην Εταιρία Προστασίας Ζώων; Εχετε κάποιο τηλέφωνο;
 
Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από το τελευταίο ποστ! 🙂
 
Τί να πω; Και εγώ όταν πήρα τον Φέανορ (cockatiel) πριν 1 μήνα ο πετ-σοπάς μου είπε ότι θα του βγάλει καποια φτερά για να ξαναβγούν καλύτερα. Όντως τα φτερά ήταν στραβά και κακώς ανεπτυγμένα (ποιος ξέρει τι τα τάιζε κλπ.). Όταν τα έβγαζε το πουλί άρχισε να τσιρίζει. Στο τρίτο φτερό του είπα να σταματήσει με την δικαιολογία ότι θα το έκανα εγώ σπιτι (φρίκαρα, τι να έλεγα) αλλά μου είπε πως τελείωσε.
Anyway, τώρα η σχέση μου είναι πολύ καλύτερη με τον Φέανορ από τότε που τον πήρα, αλλά δεν δέχεται ακόμη να τον ακουμπώ με το δάχτυλό μου και με δαγκώνει. Δεν είναι επώδυνο αλλά αρκετά εκνευριστικό. Πώς γίνεται ένα πουλί που δεν έχει πρόβλημα να είμαι πολύ κοντά του όταν βγαίνει έξω από το κλουβί να μην με αφήνει να το ακουμπήσω; lol :D
 
Κάποτε, κάποιο μέλος του φόρουμ με είχε ρωτήσει για ποιό λόγο του συνέστησα να μην αγοράσει οποιοδηποτε ζώο απο pet shop..
Το εμπόριο ζώων δυστυχώς στην πλειοψηφία του έχει να αναδείξει τέτοιες εικόνες. Τι κι αν μιλάμε για τεράστιες αλυσίδες ή συνοικιακά καταστήματα. Γεγονός είναι ένα:
Οι υπάλληλοι και οι μαγαζάτορες συνήθως δεν έχουν ιδέα και δεν εχουν μπει καν στον κόπο να αποκτήσουν γνώσεις.
Σε όλους βεβαια τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις.
Η δική μου αντίδραση σε αυτην την Αισχρότητα και Βαρβαρότητα εις βάρος ανυπεράσπιστων όντων είναι να μην αγοράζω απο μαγαζιά που πουλούν ζώα. Ευτυχώς υπάρχουν δεκάδες pet shop τα οποία προμηθεύουν μόνο τροφές, φάρμακα και αξεσουάρ. Και αυτό κάτι δείχνει, είναι μια κάποια πρόοδος..
 
... Πώς γίνεται ένα πουλί που δεν έχει πρόβλημα να είμαι πολύ κοντά του όταν βγαίνει έξω από το κλουβί να μην με αφήνει να το ακουμπήσω; lol :D


Του εχει μεινει η φοβια με τα ανθρωπινα χερια διοτι τον πονεσανε πολυ και τον τρομαξανε αλλο τοσο. Θα παρει πολυ καιρο και πολυ υπομονη απο μερους σου πιστευω για να σε εμπιστευθει. Για το αν θα σε αφησει ποτε να πιασεις τα φτερα του ειρηνικα μονος αυτος ξερει...
 
Προχθές που πήγα τα μπάτζι μου στον πτηνίατρο, δεν τα έπιασε απ΄ευθείας με τα χέρια του, αλλά πήρε ένα φύλλο χαρτί κουζίνας και μετά το έπιασε για να το εξετάσει. Μου εξήγησε ότι το κάνει αυτό για να μην φοβηθεί το πουλί αλλά και για να μην του προκαλέσει στρες. Ισως αυτό σε βοηθήσει στην επαφή με το πτηνό σου. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Πες μας πώς τα πήγες.
 
Το κάθαρμα... 😡Τέτοιοι άνθρωποι είναι για

Περαστικά εύχομαι στο μικρούλι σου και να μην το αφήσεις να περάσει έτσι αυτό... Φαντάσου σε πόσα άλλα το έχει κάνει... Κάνε κάτι, σε παρακαλώ...

Και πάλι περαστικά...☹
 
ρε το σακατεψε το πουλι, αυτο δεν ειναι σαν να σου βγαζουν τα μαλια ειναι σαν να σου βγαζουν τα νυχια. Μακαρι να γινει καλα γρηγορα.
 
Αναρωτιεμαι πως θα ενιωθε αυτος αν του εκοβαν τα χερια η τα ποδια. Σε αλλες χωρες η κακη συμπεριφορα με τα ζωα τημωρειται με φυλακιση.
 
εντάξει ήταν... και τα έβγαλε τα φτερά αλλά τι κερδίζεις σε ένα παπαγαλάκι που ζει σε ένα κλουβί να του βγάλεις τα φτερά; Εγώ αυτό που ξέρω επειδή εγώ αρκετά ζώα και έχω και αγριόπαπιες τους κοφτούν τα φτερά από το ένα φτερό ώστε να μην μπορούν να πετάξουν! αυτό γίνετε με ψαλίδι και δεν πόναει το πουλί όχι να το τραβήξεις! Είναι σαν να πας να κουρευτής και αντί να σου κόψουν τα μαλλιά με το ψαλίδι να σου τα τραβήξουν! απίστευτο!
 
Back
Top