Διατροφή Το σουπιοκόκκαλο έχει όριο ζωής;

Σπύρο μετά από μία ώρα ανάγνωση των 6 σελίδων από μια ανάρτηση που έκανε ο φίλος @Giannisbox σχετικά με τον προβληματισμό του για το σουπιοκόκαλο βάση μίας εργαστηριακής ανάλυσης, και με όλα αυτά που αναφέρθηκαν από τον Αντώνη το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ψάξω να βρω αν αυτός που έκανε την έρευνα θα λάνσαρε δικό του σουπιοκόκαλο, δεν μπόρεσα να βρω τίποτα, αλλά με αυτά που έγραψες ο Αντώνης με κάλυψε.

Μαλιστα το ολο θεμα ειχε ξεκινησει απο καποιον εμπορο που αργοτερα "εριξε" στην αγορα σουπιοκοκκαλα

Τώρα όσον αφορά το σουπιοκόκαλο το χρησιμοποιούμε επί δεκαετίες, και μάλιστα παλιότερα το μάζευαν μόνο από την παραλία ή από ψαρά δεν πουλιόταν στα pet, χωρίς να έχει αναφερθεί ότι ευθύνεται για κάποια παρενέργεια στα πουλιά.
Αντίθετος σε αυτό το άρθρο αναφέρει μόνο ευεργετικές ιδιότητες.


Πολύ θα χρησιμοποιήσουν την υπερβολική αγάπη μας για τους φτερωτούς μας φίλους, που πολλές φορές το παρακάνουμε, καί εκεί πατάνε και την χρησιμοποιούν για ιδιοτελείς σκοπούς.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιάννη σε αυτό που ανάρτησε.

Άλλοτε αγοράζω, άλλοτε μαζεύω από την παραλία, τα βράζω με ξύδι, τα στεγνώνω για μέρες στον ήλιο και τα δίνω. Τα κρατώ στο κλουβί...όσο κρατήσουν, δεμένα στα κάγκελα, δεν λερώνονται δλδ από κουτσουλιές, και όταν μειωθούν πολύ σε μέγεθος, όταν καταναλώνεται δλδ το μεγαλύτερο τμήμα τους, τα πετάω και βάζω άλλα. Κάποια βρασμένα τα είχα φυλαγμένα για χρόνια και δεν είδα κάποια αλλοίωση ή πρόβλημα στα καναρίνια μου όταν τα χρησιμοποίησα.
[automerge]1572603805[/automerge]
Επίσης μια σκέψη μου είναι, ότι το σουπιοκόκαλο ότι το βάζουμε μετά από την απαιτούμενη αποστείρωση είναι καθαρό.
Στην πορεία γίνεται φορέας μικροβίων, το κλουβί είναι ένα οικοσύστημα, ότι μικρόβια υπάρχουν δημιουργήθηκαν από την καθημερινότητα των πουλιών, ή από την ατμόσφαιρα που έρχεται σε επαφή και το πουλί.
Έχει κάνει κανείς ανάλυση σε κάποια φτερά από το πουλί του για να ελέγξει τη μικρόβια έχει;
Μήπως το πουλί έχει τα ίδια μικρόβια και έχει πάθει ανοσία και εμείς γινόμαστε λίγο υπερβολική;

Και δεν εννοώ να το αφήνουμε στην βρώμα του για να αποκτήσει αντισώματα.
Να μην παρεξηγηθεί ο συλλογισμός μου.

Υ. Γ.
Είναι προσωπική μου σκέψη χωρίς να μπορώ να την τεκμηριώσω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ούτε που θυμάμαι, πότε έβαλα τα σουπιοκόκκαλα, που έχω στα κλουβιά μου. Κάθε εβδομάδα που πλένω τα κλουβιά, ρίχνω νερό και στα σουπιοκόκκαλα, τα οποία εκ πρώτης όψεως είναι καθαρά. Άν παρατηρήσω κάποιο με ρύπους, τότε απλά επιμένω περισσότερο στον καθαρισμό του, ξύνοντάς το τοπικά, αλλά δεν το πετάω . Στα κλουβιά με τα θηλυκά πουλιά τα σουπιοκόκκαλα καταναλώνονται γρηγορότερα σε σχέση με αυτά στα κλουβιά των αρσενικών. Άν έχουν μικρόβια τι να πω... Μια χαρά συνυπάρχουν με τα πουλιά.

Υ. Γ. Το συσκευασμένο σουπιοκόκκαλο 16cm της Versele κοστίζει μόλις 1,60 ευρώ το τεμάχιο.
 
Εγώ το έχω κρεμασμένο σε παιχνίδι και δεν λερώνεται από κουτσουλιές τουλάχιστον άλλα είναι ελάχιστα δαγκωμενο στον ένα μήνα που το παρατηρώ
 

Συνημμένα

  • received_2632272813693405.webp
    received_2632272813693405.webp
    86,9 KB · Προβολές: 25
  • received_528051614700174.webp
    received_528051614700174.webp
    89,4 KB · Προβολές: 25
Εγώ πήγα σε έναν ψαρά και μου έδωσε μερικά σουπιοκόκκαλα. Τα έβρασα και τα κρέμασα έξω. Επειδή την επόμενη μέρα έβρεξε τα μάζεψα και τώρα είδα ότι άρχισαν να μουχλιάζουν. Να φανταστώ είναι για πέταγμα; Επειδή ο καιρός είναι βροχερός υπάρχει άλλος τρόπος να στεγνώσουν;
 
Back
Top