Φροντίδα Το σωστο περιβαλλον για την εκτροφη καναρινιων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
παλι λες τα δικα σου.
σε ρωτησα να μας πεις την γνωμη σου ΓΕΝΙΚΑ , και οχι προσωπικα.
δεν απαντησες αυτο που σε ρωτησα.
η μπαλκονατη εκτρωφη με τοσα φυτα γυρω της, μπορει να ειναι ενας λογος προσελκυσης φλεβοτομων εντομων;

μπορει αντι για καλο, τοσα φυτα να κανουν κακο;

Δημητρη εσυ που εισαι τοσο ψαγμενος θα πρεπει να ηξερες οτι η υγρασια των φυτων εχει σαν αποτελεσμα την συγκεντρωση φλεβοτομων εντομων... Δημιουργεις ενα μικροκλιμα γυρω απο την μπαλκονατη εκτροφη σου που βοηθαει αν μη τι αλλο στην εκθεση των καναρινιων σε κινδυνους μεταφερομενους απο εντομα(κουνουπια)
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Δημήτρη κάνεις λάθος. Τα κουνούπια δεν έλκονται από την υγρασία των φυτών. Τα στάσιμα νερά έλκουν τα κουνούπια μιας και είναι ο τόπος που αποθέτουν τα αυγά τους.
Τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα που προέρχεται από την αναπνοή μας ή και από τα φυτά. Σε αυτό έχεις δίκιο.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν συσκευές όπως αυτή http://www.v-mart.cn/product/enproduct2.htm που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Και σε κλειστούς χώρους μπορούν να υπάρξουν κουνούπια. Φαντάζομαι ότι και στο υπνοδωμάτιό σου θα έχεις συναντήσει αρκετά :).
Από εκεί και πέρα, δε νομίζω ότι είναι σωστό να προσπαθεί ο ένας να πείσει τον άλλο για το αν είναι καλύτερη η εσωτερική εκτροφή από την εξωτερική. Ας εφαρμόσει ο κάθε ένας αυτό που θεωρεί καλύτερο.
 
καθε τι εχει τα αρνητικα και τα θετικα του. Για το τι απο αυτα εχει η εσωτερικη εκτροφη δεν με απασχολει. εμενα τουλαχιστον. Για την εξωτερικη που εχω επιλεξει να συζητησουμε. Ναι για του λογους που ο βαγγελης ανεφερε υπαρχει αυξηση της προσελκυσης κουνουπιων. Οπως και τροποι αντιμετωπισης. Τα στασιμα νερα ειναι το κυριως προβλημα.συνηθως τα πουλια στη φυση σε τετοιες αυξημενες φυλλοσιες κουρνιαζουν. Επομενως καικει υπαρχει αντιστοιχο προβλημα και μαλιστα παροτι εκει ειναι ελευθερα ουτε εκει την κοπανανε απο κεινο το μερος νυχτιατικα αν ερθει καποιο κουνουπι. Αρα δεν τους αναγκαζουμε με το περιβαλλον αυτο να ειναι εκτεθειμενοι σε μεγαλυτερο κινδυνο απο τη φυση.χωρια που τΑ κουνουπια φτανουν παντου (μεσα και εξω)οπου υπαρχει σωστος αερισμος του χωρου (εκτος αν δεν υπαρχει 😉

* θα λειψω σαββατοκυριακο και ισως να μην μπορω να απαντησω αν χρειαστει σε κατι αμεσα
 
Καλημέρα
Να πω και εγώ την γνώμη μου όσον αφορά το παραπάνω θέμα.
Λόγω του ότι ζευγαρώνω σε εσωτερικό χώρο, αλλά συντηρώ τα πουλιά μου σε εξωτερικό χώρο ( πολύ καλά προστατευμένο ), να πω ότι κουνούπια υπάρχουν και μέσα και έξω.
Από τα λίγα που ξέρω η ποσότητα που πετάει οφείλεται καθαρά στο εάν έχουν ψεκάσει στους χώρους αναπαραγωγής.
Φέτος στην περιοχή που κατοικώ υπάρχουν ελάχιστα έως καθόλου θα έλεγα.
Να τονίσω όμως και κάτι άλλο όσον αφορά την έξαρση ευλογιάς που υπάρχει.
Σε 3 εκτροφεία που επισκέφτηκα και όντως υπήρχε ευλογιά, οφειλότανε καθαρά στην επαφή του κοπαδιού με σπουργίτια και άλλα πτηνά ελεύθερα στη φύση.
Και πριν με κατηγορήσει κάποιος φίλος, να πω ότι είμαι 100% βέβαιος.
Καλό θα είναι λοιπόν να έχουμε λάβει όλοι τα μέτρα μας, έτσι ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με άγρια πουλιά τα οικόσιτα.
 
Back
Top