Γενικά Το τίμημα μιας αμφιλεγόμενης επιτυχίας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Paianas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Paianas

PB Known Member
Εγγραφή
11 Νοε 2008
Μηνύματα
4.501
Πόλη
Παιανία
Η αγαπημένη μας καρδερίνα και οι μεταλλάξεις της.. Στο βωμό της ανευθυνότητας, του κέρδους, του κακώς εννοούμενου εμπορίου, της ασχετοσύνης του αρχάριου..
Εικόνα αθώων ''θυμάτων'' πασίγνωστου και πολυβραβευμένου Έλληνα εκτροφέα.
Φταίει;..φταίνε αυτοί που του πούλησαν φαρμακωμένα και ντοπαρισμένα πουλιά;..λάθος διαχείριση;
Ποτέ δεν θα μάθουμε... Τόσες (1200) ψυχές χαμένες που δεν μπορούν να μιλήσουν.
Τουλάχιστον αυτός είχε το θάρρος να το δημοσιεύσει.. Πόσα άλλα πεθαίνουν κάθε μέρα στα χέρια ανθρώπων που ''επενδύουν'' στην ομορφιά και στο εμπόριο ενός ζωντανού πλάσματος, χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά;
Χωρίς να έχουν μάθει πριν τα πάρουν στα χέρια τους και μάθαίνουν πληρώνοντας το τίμημα του χαμού τους..Χωρίς να 'ματώσουν'' στην ψυχή αλλά και στην τσέπη;

Κρίμα.. Κρίμα.. Και άδικο!

SH65l-GO3Z4N9vS7CsNGufXjRH9FBHeDYDb_ZhFSOfWySZVM6ElKXE8ZxS_ODP1OOhcn=s114
 
Δεν καταλαβαίνουμε τι συνέβη Νίκο. Γίνε λίγο πιο αναλυτικός. Με μιας του πέθαναν αυτά τα πουλιά; Αυτή η φωτογραφία μοιάζει με μια παλιά δημοσίευση κυνηγών, είναι και μικρή και δεν ανοίγει.
 
Ολα ειναι μεταλλαγμενες καρδερινες. Ο ιδιοκτητης ισχυριζεται οτι ηταν ολα αγορασμενα απο Βελγιο και μπουκωμενα στα φαρμακα. ΔΑν θυμαμαι γιατι ειναι σχετικα προσφατο, δεν πεθαναν ολα μονομιας, αλλα ολα γυρω στους 6μηνες που τα ειχε.
 
Έλληνας εκτροφέας κρατούσε εδώ και μερικά χρόνια στον καταψύκτη τα πουλιά (μεταλλαγμένες πανάκριβες καρδερίνες) που στην πλειονότητα τους είχαν αγοραστεί από Βέλγιο και δεν κατάφεραν να ζήσουν στο εκτροφείο (ένα από τα ελάχιστα και καλύτερα στην Ελλάδα) ούτε 6 μήνες.. Εκατοντάδες πουλιά..1200 .. Μόνο από έναν εκτροφέα!
Καλύτερα που δεν ανοίγει Μαρία.. Είναι αποτρόπαιο το θέαμα...
 
Φρίκη... Πώς γιατί τόσες ζωές χαμένες εθισμενες ήταν όλες σε φάρμακα;
Οταν εχουν 0 ανοσοποιητικο... Κατεστραμμενο απο τα φαρμακα, ετσι καταληγουν, ολα τα πουλια.
 
Γιατί τώρα ''έμαθε'' (!) Μαρία.. Και πρέπει να βγάλει και τα ''σπασμένα'' .. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ... Θαμένα!
 
Γιατί τώρα ''έμαθε'' (!) Μαρία.. Και πρέπει να βγάλει και τα ''σπασμένα'' .. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ... Θαμένα!
Μα για να τα φυλάει στον καταψύκτη, ήταν υποψιασμένος. Τέλος πάντων, εδώ μιλάμε για χόμπυ, είναι μακριά από την δική μας λογική.
 
Είναι η ματαιοδοξία του ανθρώπου και η φυσική κατάληξη του χόμπυ που γίνεται επάγγελμα χωρίς γνώση, χωρίς ενημέρωση, χωρίς βάσεις.. Ο παραλογισμός μιας ''αγάπης'' που στηρίζεται στην παρόρμηση και στο χρήμα. Ένα μάθημα που πληρώνεται ακριβά !
 
Ένα μάθημα που πληρώνεται ακριβά !
Αυτός δίνει λεφτά και κάποια πλάσματα ζωή.
Καλύτερα να ασχοληθεί με τον μοντελισμό, έχουν βγει κάτι ελικοπτεράκια μούρλια.
 
Αυτός δίνει λεφτά και κάποια πλάσματα ζωή.
Καλύτερα να ασχοληθεί με τον μοντελισμό, έχουν βγει κάτι ελικοπτεράκια μούρλια.
Ειναι πρωταθλητης Ελλαδος ομως. Οποτε πρεπει να διατηρησει τιτλο..

Ενταξει δεν αμφιβαλλουμε οτι πονεσε και για τις ψυχες και για τα λεφτα.. Αλλα τι κανει μετα απο αυτο; ξαναπαιρνει;
 
Για πόσα χρόνια μιλάμε ότι τα κράταγε στον καταψύκτη;
Και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.
 
Και έπαιρνε και παίρνει... Είναι 4-5 χρόνια σίγουρα... Δεν ξέρω αν είναι μόνο αυτά...Αυτός το ξέρει..
Αγοράζει, εκτρέφει και πουλάει, δεν είμαστε εμείς που διαχειριζόμαστε κάποια πουλάκια.. Εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο!
Αν ο Χ εκτροφέας θάβει εκατοντάδες πουλιά μέσα σε 4-5 χρόνια, τότε οι Χ στη νιοστή στην Ελλάδα (που ασχολούνται με πιασμένα. με άγρια, με ακριβά μεταλλαγμένα) πόσα θάβουν... Κι αν το ερώτημα φύγει από το μικρόκοσμο της Ελλάδας και μας απασχολήσει σε Ευρωπαϊκό η παγκόσμιο επίπεδο... Κι αν βάλουμε στην εξίσωση και άλλα είδη εκτός από πουλιά, τι ζημιά προξενούμε σ'αυτόν τον έρημο πλανήτη;... Το ανώτερο είδος που λέγεται άνθρωπος;...ρητορικό και αναπάντητο το ερώτημα!
 
Εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο!
Αυτή η έκφραση που υποκρύπτει και έναν θαυμασμό, είναι που τρέφει την ματαιοδοξία όσων έχουν χρήματα να συνεχίζουν την βρωμοδουλειά τους και αναιρεί το παρακάτω
τι ζημιά προξενούμε σ'αυτόν τον έρημο πλανήτη;

Γιατί αυτός κάνει απλά ένα νταλαβέρι, δεν ανεβάζει έστω το γνωστικό επίπεδο της εκτροφής, ούτε και του εγκεφάλου του και επειδή πληρώνει, παίρνει και μερικά βραβεία.
Φυσικό είναι να υπάρχουν κάποιες απώλειες και στην φύση κάποια θα γινόντουσαν τροφή αρπακτικών ή θα πέθαιναν από ασθένειες.
Το θέμα είναι από μια διαδικασία να υπάρχει και μια θετική πλευρά. Στην φύση χορταίνει ένα άλλο ζώο. Στο εκτροφείο αυτού του ανθρώπου, συνάγονται κάποια ωφέλιμα συμπεράσματα; Γιατί ο πρωταθλητισμός δεν μας λέει κάτι, αφορά τα ράφια του με τα μετάλλια.
 
Ως συνήθως Μαρία, δεν διέκρινες την ειρωνεία και την αποστροφή μου...Ας είναι.. Ελπίζω μετά τη διευκρίνηση, να καταλάβεις ότι ούτε είμαι σύμφωνος, ούτε επικροτώ τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.
 
Ως συνήθως Μαρία, δεν διέκρινες την ειρωνεία
Βρε Νίκο ως συνήθως όταν χρησιμοποιούμε μία έκφραση με ειρωνική διάθεση, την τοποθετούμε σε ομοιωματικά ( " ), γιατί αν δεν σε "πιάνω" εγώ που ως συνήθως δεν είμαι και τόσο βλάκας και έχω εμπειρία και μια μεγάλη ηλικία, πως θα σε καταλάβουν νέα παιδιά, που προσπαθούμε να δουν τον σωστό δρόμο;
 
Back
Top