Εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο!
Άλλο επίπεδο όντως. 4 με 5 χρόνια βάζει στην κατάψυξη πουλάκια και δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει και συνεχίζει να αγοράζει και να πουλάει. Περισσότερα σχόλια δεν χρειάζονται.
Εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο!
Εχει λογικη και φυσικα ουτε που θα πηγαινε το μυαλο μου...Αλλα δεν ειναι λιγο creepy, δηλαδη, τι, θα βγαλει τις μουμιες απο την καταψυξη να πιστοποιησει τα αιματα; Δεν ξερω ισως σε μας τους κοινους θνητους φαινεται παραξενο..δεν θα σχολιασω κατι αλλο, απλα αναφερω οτι οι εκτροφεις κρατανε τους γενητορες τα αρχικα πουλια εφοσον δεν ζουν, στην καταψυξη για το λογο οτι αν καποια φοραχρειαστει καποια αρχη η φορεας να πιστοποιησει την εκτροφη.
Οχι αλλα αν πχ μια χρονια αγορασει λεμε τωρα 50 πουλια, να τα καμποσα αμεσως αμεσως. Επισης διαβασα οτι σχεδον ολα δεν ΠΡΟΛΑΒΑΝ να αναπαραχθουν καν, και απεβιωναν πριν καν φτασουν εκεινη την εποχη. Μαρια μιλαμε για μεγαλη και δομημενη μοναδα, αλλα μετα παιζουν αυτα που λεγαμε εδω https://community.petbirds.gr/threads/Μυστικοπαθεια-στην-εκτροφη-καρδερινας.23971/Αυτό έχει μια λογική αλλά ο αριθμός των νεκρών πουλιών δεν το δικαιολογεί. Τι μέσο όρο ζωής έχουν δηλαδή οι γεννήτορες; Και πόσα χρόνια τα μαζεύει και γιατί τα εξέθεσε τώρα; Αν έχει τόσους νεκρούς γεννήτορες, φαντάζεστε για τι μονάδα μιλάμε; Υπάρχει τέτοια μονάδα; Και τότε γιατί δεν βρίσκουμε καρδερίνες εκτροφής;
Όσον δεν υπάρχουν επίσημοι φορείς που να πιστοποιούν την εκτροφή όπως γίνεται σε όλα τα φυσιολογικά κράτη, τότε μόνο creepy και παράλογα πράγματα θα γίνονται.Εχει λογικη και φυσικα ουτε που θα πηγαινε το μυαλο μου...Αλλα δεν ειναι λιγο creepy, δηλαδη, τι, θα βγαλει τις μουμιες απο την καταψυξη να πιστοποιησει τα αιματα; Δεν ξερω ισως σε μας τους κοινους θνητους φαινεται παραξενο..
Mαζί σου ρε φίλε... Μαζί σου!Το μόνο κρίμα σε όλο αυτό είναι τα αθώα τα πουλάκια.. κανείς μα κανείς άλλος..
Το ποστ του Νίκου δίνει τροφή για σκέψη αλλά παράλληλα έρχεται να δέσει με κάποιες σκέψεις που κάνω τον τελευταίο χρόνο διαβάζοντας, μαθαίνοντας και τελικώς ανακαλύπτοντας τον χορό των πτηνών και της εκτροφής αυτών.. Φυσικά όταν διαβάζεις ένα τέτοιο νέο το πρώτο που συνειδητοποιείς είναι ότι δεν μιλάμε καταρχάς για εκτροφέα.. μιλάμε για εισαγωγέα! Και δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τσουβαλιάζουμε όλα! Στα μάτια μου και στο μυαλό μου υπάρχουν μόνο δύο ειδών εκτροφείς φίλοι μου.. καταρχήν τι εστί εκτροφείο; Όταν μιλάμε για τεράστια επένδυση τότε μιλάμε για πολλές μονάδες, πτηνιατρικο κεντρο, βιολογικό κέντρο (όταν θες να κάνεις μεταλλάξεις), κέντρο μέριμνας και αποκατάστασης, αυτό είναι και το ένα είδος εκτροφέα από τα δύο που αναφέρθηκα παραπάνω, αυτά είναι κυρίως τα μεγάλα εκτροφεία του εξωτερικού που εκτρέφουν χιλιάδες πουλάκια.. Το άλλο εκτροφείο είναι μικρότερη μονάδα που δεν υστερεί σε επαγγελματισμό παρά μόνο σε εγκαταστάσεις και μόνιμο προσωπικό.. έχει όμως ένα άλλο προσόν, έχει μπόλικο μεράκι και αγάπη για τα πουλιά, έχει ατελείωτες ώρες προσωπικής ενασχόλησης, έχει στεναχώριες και χαρές.. Και ειλικρινά αισθάνομαι ευτυχής γιατί σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν εκτροφείς τέτοιοι δεν χρειάζεται να ονοματισω, άνθρωπο με μεράκι και αγάπη που εκθέτουν τους εαυτούς τους καθημερινά συμβουλεύοντας μας με τα ποστ και τα άρθρα τους.. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος δεν είναι εκτροφέας είναι εισαγωγέας στα μάτια μου. Στο φτωχό μου μυαλό δεν μπορώ να τον συγκρίνω με του προαναφερθέντες γιατί τότε τους μειωνω.. Το ότι κέρδισε σε διαγωνισμούς δεν μου λέει τίποτα απολύτως, με εξαίρεση του τοπικούς διαγωνισμούς που κρύβουν και το αθώο της όλης διαδικασίας οι υπόλοιποι μεγάλοι διαγωνισμοί δεν είναι και τόσο αθώοι στα μάτια μου όταν πίσω από τους εκτροφείς κρύβονται μεγάλες εταιρείες τροφών ως σπόνσορες..
Ζητάω συγγνώμη για το τεράστιο ποστ απλά ένιωσα την ανάγκη να εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου μεταξύ φίλων όπως σας θεωρώ..
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας