Αναπαραγωγή Το τιμπράντο μας και τα μικρά του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Midblue
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η γνώμη μου. Δεν κάνει για την πρόσοψη.Θα ντύσεις όλο το υπόλοιπο και στην πρόσοψη κουνελόσυρμα με μελετημένες πόρτες ελατηρίου
Έχεις δίκιο κύριε Μάκη! Κουνελοσυρμα και δεν θα χρειαστεί ουτε σίδερα για την πορτα ουτε ξυλα.
[automerge]1587374618[/automerge]
Καλημέρα, χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη.
Άργησα λίγο αλλά ήταν υπερπληρης αυτές οι μέρες.
Να ξέρετε ότι διαβάζω και λαμβάνω σοβαρά υπόψιν όλες τις συμβουλές και προτροπές σας, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ήρθα εδώ, του κεφαλιού μου έκανα και μόνος μου 😋
Στο δια ταύτα τώρα, από την αρχική ιδέα που είχα μέχρι τώρα έχω αλλάξει πολλές φορές σχέδιο, δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι τα έχω λύσει και δέσει και κόψει πάνω από 4 φορές με γνώμονα το τελικό αποτέλεσμα και την ευχρηστία.
Έτσι εγκατέλειψα τον πάτο με πλακάκια (λόγω βάρους) και έβαλα πλέγμα 12χ50 στο οποίο θα στρώνω χαρτί (σαν ρολό θα μπαίνει και θα βγαίνει, εγκατέλειψα την στερέωση σε ύψος πάνω στο τοίχο και τελικά θα βάλω ροδάκια με φρένο, έκανα την τελική βαφή με πράσινο για πιο φυσικό αν και τελικά ήταν πιο ωραίο το κεραμιδί και έβαλα και την οροφή.
Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι οι πόρτες... Βρήκα ένα κομμάτι dexion ακόμα για την πόρτα οπότε την σήκωσα σχεδόν μέχρι την μέση αλλά είναι προφανές όπως είπατε ότι θα χρειαστώ και άλλες οπότε τίθεται το θέμα ΠΩΣ. Το πλέγμα που έχω είναι "μαλακό" για να μπορεί να λειτουργήσει σαν πλαίσιο οπότε σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ξύλο οπότε τίθεται θέμα ελατηρίου τι και πως...
Φωτογραφίες σε λίγο.
Άκου τον mgerom! Την προσοψη τουλάχιστον κουνελοσυρμα και ουτε σίδερα θα χρειαστείς για τις πορτες ουτε ξυλα. Τοποθέτησε το και κατακόρυφα (εννοώ η μεγαλυτερη πλευρα του βρόχου να είναι κατακόρυφα) και με μια πενσα το ανοίγεις στα σημεία που θελεις και βάζεις ποτιστρες κλπ. Στο κουνελοσυρμα πάνω θα μπορείς να στηριξεις τα παντα αυριο μεθαυριο φωλιά μπανιέρα δοχεία εσωτερικά για αυγά η και για τροφές!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κουνελόσυρμα έβαλα στην οροφή και τον πάτο που θα είναι καλυμμένα, για τα πλευρά όμως που θα είναι "εκτεθειμένα" στο τοπικό ζωικό βασίλειο που περιλαμβάνει σαίτες, δεκαοκτούρες, κοράκια, κουκουβάγιες και λοιπά αρπακτικά το 12χ22 είναι μονόδρομος. Προτιμάω να κάνω την δική μου ζωή με μια πόρτα δυσκολότερη παρά να βρίσκω κεφαλάκια να έχουν παραμείνει ή να λείπουν όπως στο παρελθόν.

download.webp
 
Κάποια συμβουλή για κάποια ενέργεια πριν βάλω τα πουλάκια μέσα;
Πχ σκέφτομαι να ψεκάσω το κλουβί με κάποιο (παρασιτοκτόνο)
 
Αύριο θα ετοιμαστούν και θα μπουν οι πατήθρες από καβίλιες 10άρες και 12άρες (αφού απολυμανθούν),
θα μπουν οι ποτίστρες 2 με μπίλια και 2 κλασσικές (μέχρι να βεβαιωθώ ότι έμαθαν την μπίλια),
θα μπουν δυο τριπλές εσωτερικές ταίστρες για αυγοτροφή και γκριτ και 2-3 για λαχανικά,
δυο σουπιοκόκκαλα και νομίζω πως δεν έχω ξεχάσει τίποτα άλλο 😁

IMG_20200503_192111.jpgIMG_20200503_192058.jpgIMG_20200503_192223.jpgIMG_20200503_192209.jpg
[automerge]1588526739[/automerge]
Ειχες προβλημα με ψειρες στο παρελθον ή απλα επειδη ειναι νεο το κλουβι θες να το κανεις;
Επειδή είναι νέο.
[automerge]1588526835[/automerge]
 
Ωραιο!
Για αρπακτικα προβλεπεται τιποτα;

Την οροφή θα την καλύψω με plexiglass, ο πάτος θα έχει χαρτί οντουλέ (γκοφρέ) και τα πλαϊνά καρέ είναι 12χ12 οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος.
 
Back
Top