Γενικά Το budgie μου η Σάρα δέχθηκε επίθεση από γάτα το βράδυ

Ελευθερια Ρ

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2014
Μηνύματα
367
Πόλη
Πάτρα
Γεια σας. Χθες το βραδυ αργα το βραδυ ακουσαμε την Σαρα να φτερουγιζει και να ουρλιαζει. Βγηκαμε στο μπαλκονι και ειδαμε μιια καταμαυρη γατα να προσπαθει να ανοιξει το κλουβι. Μα πως γινεται αυτο; Το μπαλκονι μας απεχει 14 μετρα απο το εδαφος. Τα διπλανα σπιτια ειναι πολυ πιο χαμηλα πολυ δυσκολο πηδοντας να φτασει στο σπιτι μας. Ειναι η δευτερη φορα που βλεπω γατα στο μπαλκονι μας. Επισης μου κανει εντυπωση το πως καταφερε να παρει ειδηση οτι υπηρχε πουλι εδω πανω. Ευτυχως ειχαμε παρει τα μετρα μας και ειχαμε βαλει γερα συρματα ωστε να μη μπορει τιποτα να την βλαψει. Την διωξαμε και πηγαμε παλι για υπνο.
 
Δεκατέσσερα μέτρα προς τα πάνω, δεν μπορεί να πηδήξει η γάτα. Προφανώς υπάρχει κάποια πρόσβαση ή από κοντινό δέντρο ή από αλλού, την οποία καλό είναι να ασφαλίσετε, γιατί ίσως δεν μπορεί να το πιάσει αλλά μπορεί να του προκαλέσει καρδιακή προσβολή.
Πάλι καλά το καημένο, τι τρόμο θα πέρασε!
 
Η γάτα μπορεί και γαντζώνεται στο τοίχο και ανεβαίνει. Όταν ο τοίχος δεν είναι λείος.
 
Αν έγινε κάτι τέτοιο, προφανώς από κάπου το βλέπει και το έχει βάλει στο μάτι. Και πάλι χρειάζεται επιπλέον μέτρα προφύλαξης τουλάχιστον για το βράδυ.
 
Οι γατες παντου σκαρφαλωνουν και τα παντα εντοπιζουν. Καθε μερα βλεπω στην απεναντι πολυκατοικια μια γατα μαυρη να πηγαινει απο μπαλκονι σε μπαλκονι, απο τον ενα οροφο στον αλλο, χωρις να υπαρχουν ψηλα δεντρα. Προσφατα εφυγε η καναρα μου λογω απροσεξιας μιας φιλης μουκαι πεταξε στον κηπο εκεινης της πολυκατοικιας. Η συγκεκριμενη γατα την αντιληφθηκε αμεσως και πηγαινε κατω απο καθε δεντρο στο οποιο καθοταν το πουλι. Ευτυχως την πιασαμε, αλλα ακομα ανατριχιαζω οταν θυμαμαι το περιστατικο με την γατα.
Χαιρομαι πολυ που η παπαγαλινα σου δεν επαθε τιποτα.Αλλα, πολυ φοβαμαι πως απ τη στιγμη που η γατα αντιληφθηκε την παρουσια της,θα κανει συχνες επισκεψεις στο μπαλκονι σας τρομαζοντας το πουλι.. Δεν υπαρχει καποιος τροπος να μεταφερθει το κλουβι σε μερος οπου οι γατες δεν θα εχουν προσβαση;
 
εγω αυτο το φαινομενο με τις γατες το εχω στα 50 μετρα πιο πανω απο το σπιτι μου
καποιος εχει εναν περιστερονα και ενα ζευγαρι ηλικιομενοι επειδη δεν εχουν παιδια εχουν γατες για παιδια.. Και καθημερινα βλεπεις γατες να ειναι ετοιμες για να πιασουν καποιο περιστερι
 
Βασικά δίπλα στο διπλα μπαλκόνι υπαρχει ένας ψηλό δέντρο το οποίο φτανει σχεδόν στο διπλανό μπαλκόνι. Μάλλον θα πήδησε απο το διπλανό μπαλκόνι. Η μαμά μου μου είπε οτι πιο μετα την είδε στο πίσω μπαλκόνι της κουζίνας. Τελικά πηδάει απο πλάκα σε πλάκα. Εμείς έτσι κι αλλιως την σκεπαζουμε το βράδυ για να κοιμάται υσηχα.
 
1Lx1tss.gif
 
Αν έγινε κάτι τέτοιο, προφανώς από κάπου το βλέπει και το έχει βάλει στο μάτι. Και πάλι χρειάζεται επιπλέον μέτρα προφύλαξης τουλάχιστον για το βράδυ.
Αποκλείεται το μπαλκόνι μας είναι καλυμενο με φυτά γύρω γύρω. Έτσι κι αλλιως στο σημείο που είναι τίποτα δεν μπορεί να την δει. Μάλλον την μύρισε.Αν η γάτα ξανανέβει θα βάλω τη Σάρα μέσα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Καημένο μικρούλι! Πάλι καλά που το καταλάβατε εγκαίρως!Για καλό και για κακό πάντως θα μπορούσες να βάλεις ένα λουκετάκι ή κάτι να ασφαλίζει το πορτάκι από το κλουβί όταν λείπετε ή κοιμάστε ούτως ώστε να μη μπορέσει να το ανοίξει η γάτα στην έσχατη περίπτωση που ξανάεμφανιστεί!
 
Δευτερη επιθεση της ιδιας γατας χθες το βραδυ. Την Σαρα την ειχα σκεπασει πιο νωρις και τις ακρες του πανιου τις ενωσα με μανταλακια. Ειχα αφησει και ενα κενο αναμεσα στα δυο μανταλακια για να μην σκασει το πουλακι. Αργοτερα ακουσαμε την γτατα ξανα. Προσπαθουσε να ανοιξει το πορτακι καθως ειχε βαλει το ποδι της αναμεσα στα μνταλακια εκει που υπηρχε το κενο. Την διωξαμε και βαλαμε την Σαρα στο ισογειο. Η καημενη η Σαρα ετρεμε μεχρι το πρωι. Μολις την βγαλαμε εξω τι χαρες που εκανε!
 
Αλλαξατε τιποτα απο την πρωτη επιθεση; Προσεξε μην ειναι και φαρμακερη η τριτη φορα. Αφου το εκανε μια φορα ηταν σιγουρο οτι θα το ξανακανει. Μην ξαναβαλετε το πουλι στο ιδιο σημειο ουτε καν στο ιδιο μπαλκονι.
 
Συμφωνώ απόλυτα με τον Ανέστη.
Δεν ξεχνάνε οι γάτες και συνέχεια το μυαλό τους γυρίζει εκεί που έχουν εντοπίσει κάτι.
Έχω γάτες και μία αρσενική από αυτές ένα απόγευμα, τον βρήκα με ένα σαμιαμίδι στο στόμα. Του άνοιξα φυσικά το στόμα, πήρα το σαμιαμίδι και το ελευθέρωσα. Αυτά κάπου έχουν πέρασμα πίσω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Από τότε κάθε σούρουπο, την στήνει στην γωνία της μονάδας και δεν κουνάει ρούπι. Κοντεύει μήνας τώρα, με το ζόρι τον μαζεύω μέσα στο σπίτι. Είναι να μην τους μπει στο μυαλό. Γι αυτό αλλαγή τόπου το βράδυ για την Σάρα, κινδυνεύει σοβαρά. Θα βρει τον τρόπο η γάτα, είναι σίγουρο.
 
Στα αλλα μπαλκονια θα την βρει ειναι σιγουρο αφου απο εκει περναει καθε φορα για να παει προς στο κλουβι. Το βραδυ να βαζω το κλουβι στο ισογειο;
 
Στο μπαλκόνι το πουλάκι να είναι μόνο όταν κάποιος είναι στο σπίτι και υπάρχει κίνηση. Το βράδυ αλλά και την ημέρα όταν λείπετε να το έχεις μέσα.
 
Γενικα δεν κανουν καλο οι πολλες μετακινησεις αλλα αν δεν εχεις αλλη επιλογη ναι..
 
Στο μπαλκόνι το πουλάκι να είναι μόνο όταν κάποιος είναι στο σπίτι και υπάρχει κίνηση. Το βράδυ αλλά και την ημέρα όταν λείπετε να το έχεις μέσα.
Γενικα δεν κανουν καλο οι πολλες μετακινησεις αλλα αν δεν εχεις αλλη επιλογη ναι..
Αναγκαστικα θα την βαλω στο ισογειο και ας μην της αρεσει. Να μαθει το παλιογατο θα ερθει και δεν θα τη βρει!😎
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Φυσικα αλλα η ποιοτητα ζωης επηρεαζει εστω μακροπροθεσμα την ιδια τη ζωη.Βεβαια εχουμε ως προτεραιότητα την ασφαλεια των πουλιων μας αλλα απο κει και περα πιστευω πως αν μπορουμε να καλυτερεψουμε τη ζωη τους σε κατι τοτε θα πρεπει να το κανουμε :)
 
Back
Top