Ασθένειες Το cockatiel μου κάνει νερουλές κουτσουλιές

Dimos_Greek

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2014
Μηνύματα
388
Καλησπερα παιδια και χρονια πολλα! Επιστρεφω στο φορουμ με ενα προβλημα που εχω! Το ενα απο τα δυο κοκατιλ μου που το αγορασα απο ετκροφεα εδω πριν απο 3 εβδομαδες κανει απο τοτε που το πειρα νερουλες κουτσουλιες! Στην αρχη λεω θα ειναι απο το στρες αλλα συνεχεισε να κανει νερουλες μεχρι και τωρα που ειναι ημερο και αναιβενει στο χερι μου.Φρουτα λαχανικα δεν το δινω τωρα διοτι ο εκτροφεας μου ειπε οτι επειδη ειναι 4 μηνων και ειναι μικρο να μην του δινω για να μην το προκαλεσω εντερικα προβληματα. Του δινω μια καλη τροφη για κοκατιλ και ροζελες συσκευασμενη της deli nature με παπαγια.

CAM00529_zpsedb14895.jpg
CAM00530_zpsb2070490.jpg
CAM00531_zpsc3fe13a4.jpg
 
Γεια σου, χρόνια πολλά!
Σαν να μου φαίνεται ότι έχει και αχώνευτα σποράκια σε κάποια φωτογραφία, στην τελευταία; Άλλες είναι διάρροια, άλλες έχουν απλώς πολλά ούρα.
Για μένα το καλύτερο, να συλλέξεις κουτσουλιές και να τις πας σε κάποιον κτηνίατρο για εξέταση. Πίνει πολύ νερό; Τρώει πολύ; Προεξέχει η καρίνα στο στήθος του; Γενικά πως είναι;
Μ' αυτές τις κουτσουλιές φυσικά τώρα δεν δίνεις χορταρικά αλλά αυτό περί ηλικίας που σου είπε ο εκτροφέας δεν είναι σωστό.
 
Τα σπορακια πεταγονται απο την τροφη γιατι την εχω παρατηρισει οταν την βγαζω εξω και κανει κουτσουλιες δεν εχουν σπορακια μεσα. Γενικα ειναι ζωιρο, φωναζει παιζει με το αλλο κοκατιλ που εχω στο κλαδι καθεται κανονικα οχι φουσκομενο αλλα κοιματε πολυ συχνα. Επισης πινει πολυ νερο! Οσο για τον κτηνιατρο ειχα ψαξει και παλαιοτερα στην λιστα των κτηνιατρων που υπαρχουν στην Ελλαδα για πουλια ομως δν υπαρχει καπιο κτηνιατρειο εδω κοντα, μονο για σκυλους και γατες!
 
Ρώτα σ΄αυτά, συνεργάζονται με ειδικά μικροβιολογικά εργαστήρια, ίσως μπορούν να σ' εξυπηρετήσουν. Πρέπει να κάνεις έλεγχο στις κουτσουλιές, αλλιώς ό,τι και να πούμε θα είναι λάθος.
 
Να παρω τηλεφωνο στο ποιο κοντινο αλλα ωσες φορες πειρα μου ειπαν να πω του πουλι απο εκει και αυτον ειναι αδυνατον αφου ειναι πολυ μακρια!Nα του βαλω στο νερο tafarm aviomycine που κανει για την διαρροια, σαλμωνελωση κ. Α πραγματα που εχουν σχεση με το πεπτικο συστημα των πουλιων;
 
Δήμο μου εγώ δεν μπορώ να σου συστήσω κάτι τέτοιο. Μόνο να δώσεις σκορδόνερο χωρίς ιατρική γνωμάτευση, μήπως έχει κάτι στο έντερο.
 
Back
Top