Εκπαίδευση Το ringneck με δαγκώνει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panosdim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panosdim

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2024
Μηνύματα
7
Καλησπέρα , ο παπαγάλος μου έχει εξοικειωθεί με την παρουσία μου, δεν με φοβάται πλέον . Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι το δάγκωμα , όταν τον έχω στο χέρι και δεν του δίνω λιχουδια και απλά κάθεται πάει να με δαγκώσει στα δάχτυλα , αυτές τις μέρες βγήκε από το κλουβί και σήμερα τον έμαθα να πετάει στο χέρι μου όταν τον φωνάζω για λιχουδια ( επίσης έρχεται και μου δαγκώνει το κινητό 😂) έχω προσπαθήσει να τον απασχολω είτε με παιχνίδια είτε με λιχουδιές αλλά συνεχίζει να δαγκώνει και με κάνει πληγές. Διάβασα ότι καλό είναι να μην του φωνάζουμε "ΜΗ". ή "ΟΧΙ" για να μην του δίνουμε την αντίδραση που θέλει. Είναι περίπου 3 μηνών τώρα και δεν ξέρω τι να κάνω για να σταματήσει
 

Συνημμένα

  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα.
Θα μπορούσες, όταν η δαγκωνιά δεν σε πονάει έντονα, απλά να την αγνοήσεις. Στην περίπτωση σου όμως, ειδικά όταν γίνονται πληγές, καλό θα ήταν άμεσα με τη δαγκωνιά να πηγαίνεις τον παπαγάλο στο κλουβί του για λίγη ώρα. Εναλλακτικά εξακολούθησε να του αποσπάς την προσοχή.
Η αλήθεια είναι ότι το πουλάκι ως παπαγάλος, αντιλαμβάνεται ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου με την αφή και συγκεκριμένα με το ράμφος του.
Τέλος, αν δεις ότι σε μερικές εβδομάδες δεν γίνεται δουλειά, φόρεσε εργατικά γάντια.
Ποια η ηλικία του;
 
@ianos ο παπαγάλος είναι περίπου 3.5 μηνών τώρα, οταν τον έχω έξω από το κλουβί τον απασχολω με παιχνίδια και λιχουδιές, έχουν μειωθει τα δαγκώματα μέχρι στιγμής. ( Δεν δίνει τόσο σημασία στο χέρι μου ).
 
@ianos άρα δεν χρειάζεται να ανησυχώ, γιατί φοβόμουν μηπως γίνει άγριο . Το εκπαιδεύω καθημερινά για να βλέπει ότι ασχολούμαι.
 
Back
Top