Ασθένειες Τρέμει το παπαγαλάκι μου

@ianos το ενα ειναι aviomycine solution και το αλλο teniazine solution... Τωρα εχει 2 μερες που δεν επινε νερο και του εδινα εγω με το ζορι... Εξακολουθει και ειναι χαλια αλλα μου ειπε ο γιατρος οτι λογικα το σκ θα σταματησει η διαρροια και μεχρι το αλλο σκ θα εχει συνελθει, αν ολα οανε φυσικα καλα!
Ελένη, δεν είμαι σίγουρος για αυτό που θα πω, αλλά θεωρώ ότι όταν τα πουλιά είναι σε αντιβίωση που διαλύεται στο νερό, καλό θα ήταν το πρωί και το απόγευμα να τα πιάνουμε και να παίρνουμε λίγο από το νερό (με την αντιβίωση) με μια σύριγγα, χωρίς τη βελόνα φυσικά, και να τους δίνουμε μερικές σταγόνες απευθείας στο στόμα ή αν δεν μπορούμε να το ανοίξουμε (γίνεται π.χ. με οδοντογλυφίδα) επάνω στα ρουθούνια. Φυσικά λίγες σταγόνες και προσεκτικά, κρατώντας το πτηνό σε οριζόντια θέση, ώστε να μην το πνίξουμε.
 
Μήπως Ελένη, να σκεφτόσουν και την περίπτωση των κοκατίλ; Βγάζουν πούδρα από όσο έχω διαβάσει στο φόρουμ, αλλά είναι πολύ ωραία πουλάκια και δεν θα σου θυμίζουν το πουλάκι που απεβίωσε. Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείς ίσως άλλων διαστάσεων κλουβί. @eva vrs , @Giannisbox, @anatolia μήπως ξέρετε εσείς, που θα αναζητούσε κανείς εκτροφέα μπάτζι στη Θεσσαλονίκη;
 
@Eleni sk

Λυπαμαι Ελενη...
Παντως αυτα που σου εδωσε ο γιατρος ειναι λιγο πολυ η πεπατημένη "συνταγη" οταν δεν ξερουν ή δεν εχουν την γνωση να βρουν τι εχει ενα πτηνο.
 
@Tony Forpus μπορει να εχεις δικιο. Δυστυχως ηταν το πρωτο μου παπαγαλακι και δεν ειχα τοση εμπειρια και γνωσεις... Την επομενη φορα, ελπιζω να μην υπαρξει, θα ειμαι πιο καλα προετοιμασμενη και θα ψαξω για εναν καλο πτηνιατρο.
 
@Eleni sk

Ελενη αυτο ειναι το δευτερο step,το πρωτο ειναι να παρεις ενα πουλακι απο εκτροφεα ωστε να εχεις καλυτερες πιθανοτητες να μην "επισκεπτεσαι" τον γιατρο!
 
Αυτό πάντως που πρέπει να κάνεις προς το παρόν, είναι απολύμανση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαπούνι κουζίνας και σε πρώτη φάση και αφού χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό* και ξεβγάλεις* το περνάς με διάλυμα χλωρίνης 1/10 το οποίο θα αφήσεις να δράσει για 10-15 λεπτά, έπειτα θα κάνεις πολύ καλό ξέπλυμα ( *σε ντουζ και υπό πίεση θα ήταν ιδανικό), στη συνέχεια θα το αφήσεις έξω στον ήλιο να στεγνώσει και τέλος ένα πέρασμα με πανάκι και οινόπνευμα 70-80 βαθμών σε όλο το κλουβί φυσικά. Αν μάλιστα έχεις πλυντήριο πιάτων, τα διάφορα εξαρτήματα του κλουβιού (μπανιέρες, ταΐστρες, ποτίστρα, ξυλάκια κλπ) θα μπορούσες να τα βάλεις εκεί, μόνο που στη συνέχεια χρειάζεσαι πάρα πολύ καλό ξέβγαλμα.
 
Back
Top